Teraz jest czwartek, 10 września 2026, 11:31

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 942 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 24  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: XII Piknik Wilcze Laski 16-18.08.2013
PostNapisane: środa, 24 kwietnia 2013, 18:03 
Moderator

Proponuję zrobić to pod szyldem
ZJAZD MODELARZY - LATAĆ KAŻDY MOŻE a lądowanie to inna bajka ;)

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: środa, 24 kwietnia 2013, 18:22 
TATA-Maji napisał(a):
KTO WYMYŚLI CIEKAWĄ NAZWĘ

Wg mnie, w tym przypadku powinna być stateczna i mobilizująca w szerokim tego słowa znaczeniu.
Może: "Modelarski Zlot Uczestników Forum RcClub,eu"

Mam nadzieję, że Piotr Pindral będzie jej uczestnikiem z tytułem Honorowego Uczestnika.

PostNapisane: środa, 24 kwietnia 2013, 18:48 
Stefan, unikał bym "personalizacji forumowej", bo Ludziska z innych for i "nie zrzeszeni" mogą to odebrać jako "zamkniętą imprezę" (:)
Wojtek podał dobrą propozycję moim zdaniem :D

PostNapisane: środa, 24 kwietnia 2013, 19:20 
modelarz

Pietrek napisał(a):
Rozmawiałem następnie telefonicznie z panem, który za wszelka cenę chce uszczęśliwić brać modelarską ...

To ja to ja. :!: :!: :!: To jedyne tak miłe słowa jakie padły w Twojej wypowiedzi.
Te pan nazywa się Konrad Piwowarski i mieszka w pięknym Wrocławiu 350km od Wilczych Lasek

No to czas abym i ja się też wypowiedział.

Zgadzam się z zarzutem, że "OGÓLNOPOLSKI PIKNIK WILCZE LASKI" to znak firmowy Piotra i nie powinienem w ten sposób nazywać imprezy, którą chciałem zorganizować na pasie w pobliżu miejscowości o zbieżnej nazwie do znaku firmowego Piotra czyli Wilczych Lasek.
I to jest w tym całym zamieszaniu jedyna moja wina. Co do zawłaszczania co do szargania dobrego imienia to oświadczam tu wszem i wobec, że nie miałem takiego zamiaru.
Wszyscy bez wyjątków są Ci Piotrze wdzięczni za trud organizacji do tej pory XI edycji.
Ale niestety temu zamieszaniu jesteś sam trochę winien. Gdybyś takiego maila napisał w grudniu ubiegłego roku lub w styczniu to całej sprawy i obecnego zamieszania by nie było. A tak wszyscy od stycznie prześcigali się w domysłach czy będzie czy nie będzie PIKNIK. A jak już przynajmniej ja nie mogłem dalej czekać na Twoją odpowiedź bo dostałem ultimatum co do urlopu i się wziąłem aby zorganizować całą imprezę to teraz zarzucasz mi te wszystkie straszne rzeczy.
Nie wiem czy wiesz ale urlopy planuje się do końca stycznia i do tego czasu jeszcze mamy możliwość negocjacji. Po tym terminie co najwyżej musimy się prosić. Ty masz fajnie 20 min. drogi i jesteś na miejscu a chłopaki w zeszłym roku cały dzień jechali.

Pietrek napisał(a):
Gdyby tegoroczni „organizatorzy” szli w zaparte i zrobili „protezę” PIKNIKU ( a już w założeniach przyjmują, ze będzie skromniejsza) to zapewniam że tak się stanie i to nie wynika tylko z mojej urażonej dumy tylko z pragmatyzmu.

Oj Piotrze raczej z urażonej dumy. Sorry, że tak obcesowo ale sam zacząłeś.
Chciałby się zapytać na jakiej podstawie zakładasz - ba Ty to już wiesz, że ten piknik będzie gorszy, zły beznadziejny. Nie znasz mnie i nie znasz moich możliwości a wypowiadasz się jakbyś mnie znał ze 30 lat.

Pietrek napisał(a):
...co najwyżej średnio a na pewno gorzej od poprzednich edycji o których tyle dobrego czytał
Obrazek

I dalej:
Pietrek napisał(a):
...i organizować na siłę PIKNIK zdalnie z odległości kilkuset kilometrów. O absurdzie takiego pomysłu mógłbym napisać tu kilka tomów, naprawdę!

Chętnie bym poczytał naprawdę!.
Piotrze Ty masz swoje doświadczenia a ja mam swoje. Bardzo Cię proszę mów za siebie. Że to Ty nie byłbyś w stanie zorganizować takiej imprezy zdalnie.

1. Wynajęcie pasa startowego do wzlotów załatwiłem - faktura w drodze.
2. ToiToi załatwione będą w piątek rano do niedzieli wieczora.
3. Ubezpieczenie imprezy załatwione na 450000,-
4. Sprzątanie po pikniku załatwione w firmie oczyszczającej miasto.
5. Karkówka 10kg zaprawiona na wspólnego grilla w masarni załatwiona. Niestety sobota około południa. Ale dalej negocjuje aby było na wieczór.
6. Nagrody prawie załatwione u Marka R. około 15-20 rzutków dla najmłodszych. Sponsorem będzie Konrad_P
7. Nagrody dla starszej młodzieży załatwione - od modelarzy. Jaki miałem odzew w sprawie nagród to nawet sobie nie wyobrażacie. Byłem i jestem w szoku.
8. Barierki odgradzające na pas - hm... negocjuje. Jest firma ale się kurde ceni. Albo będą albo będzie jak 2011 czyli taśma.
9. Wykaz zabaw i konkursów prawie gotowy. Jeszcze konsultuje się z Grzegorzem TATA-Mai ale mamy już z grubsza obgadane.
11. Namiot na biuro załatwiony.
12. Nagłośnienia nie będzie co najwyżej megafon, ale ja mam silniejszy głos niż megafon więc tragedii nie będzie.
13. Żona wysłana na urlop coby i tam tego no d..y nie zawracała.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
14. Czy zapomniałem o czymś.

Zapomniałem jeszcze napisać, że zapraszam wszystkich bez wyjątków (no nie tu będzie jedno odstępstwo od tej zasady. Prasa, telewizja i radio mają wstęp wzbroniony. To jest impreza przyjaciół i znajomych a nie lansowanie się w mediach).

A więc:
Zapraszam Was Wszystkich na ZLOT MODELARZY - pod nazwą: "LATAĆ KAŻDY MOŻE" a lądowanie to inna bajka. Który będzie zorganizowany na pasie startowym w Wilczych Laskach w terminie 16-18.08.2013

PostNapisane: środa, 24 kwietnia 2013, 19:30 
Konrad, skwituję krótko Obrazek

Ode mnie Dopisz do puli nagród silnik Scorpion SII-3008-1220KV (V2)

PostNapisane: środa, 24 kwietnia 2013, 19:53 
wojtek jaworski napisał(a):
... teraz pozostaje nam wesprzeć Konrada, żeby organizacja " z kilkuset kilometrów" wyszła jak najlepiej ! ...

Jak wspomniałem w powyższym zdaniu, znienawidzony autocytat, popieram i wspieram Konrada.

PostNapisane: środa, 24 kwietnia 2013, 21:20 
Moderator

No miodzio :D
Że Piotr troska się o swój dorobek kilkunastu lat - zrozumiałe... Wiele zdrowia i serca w tę pracę włożył i szacunek dla Niego za to, co zrobił dotychczas.
Na pewno zna miejscowe realia i wie, co pisze.
Ale nie było mowy, aby podwiesić się pod jego osiągnięcia, czyli Wojtek rzucił świetną nazwę...Duży browar...
Spotkanie przyjacielskie, ot co.
Radek, wiem, że najlepiej mądrować się z odległości 400 km, ale jak wymyślisz sposób, w jaki mogę pomóc, licz na mnie.
Głęboko wierzę, że impreza wypali.
I wcale nie na złość Piotrowi.

PostNapisane: środa, 24 kwietnia 2013, 21:26 
modelarz

A I U MNIE KROI SIĘ KILKA POMYSŁÓW DLA ''MŁODZIEŻY'' [warsztaty modelarskie ,zabawy sportowe zrobionymi przez samego siebie modelu ,itp]

PostNapisane: środa, 24 kwietnia 2013, 21:34 
modelarz

A ty Grześ to jak byś mi w myślach czytał.
Jeden z pomysłów to trzy patyczki na krzyż kawałek albo sklejeczki albo balsy wygiętej malutka buteleczka kleju i maluch same sobie zrobią modelik i nim potem polatają.
Widziałem coś takiego w sklepie modelarskim i tak mnie to natchnęło.
O coś takiego mi chodziło http://www.modele.sklep.pl/pl/Katalog/P ... lider.html
Takich to z 10 szt. mógłbym kupić. Tylko jest pytanie czy będą dzieci. :?:

PostNapisane: środa, 24 kwietnia 2013, 21:39 
Administrator

Konrad nie wiem czy nie taniej było by rozrysować taki model pod laser, do tego ze 2 paczki flamastrów a niech maluchy użyją wyobraźni i pomalują swoje modele jak chcą :D

pozdrawiam Marcin

PostNapisane: środa, 24 kwietnia 2013, 21:40 
Moderator

nasz babelek sie melduje. Do tego jeszcze może jeden. Kolega z gdańska też z pociecha . To na pewno. a poza tym pewnie mnóstwo.

PostNapisane: środa, 24 kwietnia 2013, 21:53 
modelarz

Meloow napisał(a):
Konrad nie wiem czy nie taj było by rozrysować taki model pod laser, do tego ze 2 paczki flamastrów a niech maluch użyją wyobraźni i pomalują swoje modele jak chcą :D

No i kurde świetny pomysł. Wówczas modelik wyjdzie za 2-3 zł a nie za 8. :D
Myślę że do sierpnia takich pomysłów urodzi się sporo.

karlem napisał(a):
Radek, wiem, że najlepiej mądrować się z odległości 400 km, ale jak wymyślisz sposób, w jaki mogę pomóc, licz na mnie.

Karolu Wy to kurde tylko przyjedźcie z Heniem i już będzie fajnie.

PostNapisane: środa, 24 kwietnia 2013, 22:17 
modelarz

Wojtek podesłał mi takiego linka. O coś takiego mi chodziło. W kupie i raźniej i większe emocje.

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... bzvmHLj2og

PostNapisane: środa, 24 kwietnia 2013, 22:21 
Moderator

Konrad_P napisał(a):
Wojtek podesłał mi takiego linka. O coś takiego mi chodziło. W kupie i raźniej i większe emocje.

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... bzvmHLj2og

No jak? Mnie tam nie było. To jakie Świecie nad Osą? Filmik "superklimatyczny".

PostNapisane: środa, 24 kwietnia 2013, 22:29 
modelarz

Konrad_P napisał(a):
...Wojtek podesłał mi takiego linka...

Baaaja :D

PostNapisane: czwartek, 25 kwietnia 2013, 05:20 
Ze smykami to coś Mirek z ABC-RC "walczył"... Może by do Niego napisać, bo chętnie bierze udział w tego typu imprezach :roll:

PostNapisane: czwartek, 25 kwietnia 2013, 05:33 
Prawda (:) :mrgreen:
Ta Wojtka nazwa z nutką bajkowości dużo lepsza. :D

PostNapisane: czwartek, 25 kwietnia 2013, 06:36 
Sprawę "Smyki na start" obiecałem Konradowi wyjaśnić do poniedziałku. Córka startowała w tych zawodach, dlatego jemu te zawody poleciłem. Wspaniale zorganizowana fundacja.
Mam nadzieję, że się uda. Koszty są tu mało znaczące, ale uczestnictwo w "krajowych" zawodach bezcenne. Trzeba tylko nagród dopilnować, ostatnio ktoś wymyślił, że w grupie do sześciu lat tylko troje pierwszych zawodników coś dostanie. Oj był płacz ......

edit: zjedzone słówka

PostNapisane: czwartek, 25 kwietnia 2013, 06:50 
modelarz

Dlatego każde dziecko które wejdzie na pas i weźmie udział w zabawie otrzyma prezent. Jeśli nie wystarczy nagród rzeczowych to kupie 5 kg. cukierków i lizaków i choć tak nagrodzimy. A taki cukierek czy lizaczek o wiele lepiej smakuje niż taki sam kupny no bo był wygrany. Mój syn bardzo to doceniał.

PostNapisane: czwartek, 25 kwietnia 2013, 06:53 
Konrad_P napisał(a):
Dlatego każde dziecko które wejdzie na pas i weźmie udział w zabawie otrzyma prezent. Jeśli nie wystarczy nagród rzeczowych to kupie 5 kg. cukierków i lizaków i choć tak nagrodzimy. A taki cukierek czy lizaczek o wiele lepiej smakuje niż taki sam kupny no bo był wygrany. Mój syn bardzo to doceniał.

bardzo dobrze !

PostNapisane: czwartek, 25 kwietnia 2013, 09:56 
Obawiam się blokady imprezy (:) Szczególnie po ostatniej wypowiedzi Piotra: http://pfmrc.eu/index.php?/topic/36602- ... odelarski/
I jak widać ma już kilku "popleczników" swojej "choroby" :evil:

Tytuł: Re:
PostNapisane: czwartek, 25 kwietnia 2013, 10:34 
modelarz

Czegoś tu nie rozumiem,Piotr piszę że nie chce pikniku pod jego dotychczasowo nazwą ok wszyscy zrozumieli i nazwa została zmieniona.
Pisał również że lotnisko jest dla wszystkich i można z niego korzystać i nagle foch bo chłopaki dalej chcą zorganizować spotkanie.
O co tu chodzi!!!.
Rozumiem że Piotr chce odpocząć,może jechać na jakiś urlop czy co tam jeszcze sobie za marzy,ale skoro znalazła się osoba która chce poprowadzić piknik to moim zdaniem Piotr powinien dołożyć wszelkich starań(oczywiście na tyle ile by mógł)żeby ten piknik odbył się i wszystko przebiegło jak należy.
Moim zdaniem jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o xxxx.

PostNapisane: czwartek, 25 kwietnia 2013, 10:37 
Chyba nie rozumiem co oznacza, że "idziemy w zaparte" z linku Artura ? Na co się upieramy ?

Edit: W czym ten scenariusz ma być najczarniejszy ........ ?
Edit2: Teraz doczytałem, że nasz pomysł jest "bezczelny", Panowie zobaczycie, że potem wszystkich obecnych na "protezie" będą piętnować. Byłem :evil:, jestem :lol: To takie małe déjà vu ostanich wspomnień z pobliskich lotnisk .....

PostNapisane: czwartek, 25 kwietnia 2013, 11:48 
modelarz

Cynizm i brak dobrego smaku osiąga tu szczyty.
Gdyby chodziło o pieniądze to "raczej" bym organizował prawda? Ale każdy myśli swoimi kategoriami...
Żerowanie na czyimś dorobku nie świadczy najlepiej... Gdzie Panowie wirtualni byliście jedenaście lat temu? Czemu skoro jesteście tacy "kreatywni" i debeściaki to przez te lata nie wypracowaliście SWOJEJ imprezy? Dlaczego akurat uparliście się na Wilcze a nie np. Debrzno? Znacie w ogóle to miejsce? No właśnie, tego Wam jeszcze nikt nie wskazał, nie wykreował za Was...
Jeśli chodzi o wykorzystywanie nazwy OGÓLNOPOLSKIEGO PIKNIKU MODELARSKIEGO W WILCZYCH LASKACH to nie jest tylko sprawa moja osobiście ale i współorganizatorów czy sponsorów.
Panowie, zaogniacie konflikt i niestety bierzecie na siebie za niego odpowiedzialność. Bardzo mi przykro, że Wasze działanie tak nas poróżniło.
I prośba, jeśli pani z gminy prosi żeby Konrad kontaktował się z Zachodniopomorskim Stowarzyszeniem Lotniczym to niech to czyni ze mną a nie z Dogu ducha winnym, niebędącym zorientowanym w sprawach modelarskich panem Jerzym. Starczy bałaganu!

I jeszcze jedno, szkoda że w sprawie wypowiadają się osoby które nigdy nie były w Wilczych...
Teraz przepraszam ale muszę przykręcić silnik i idę polatać...

PostNapisane: czwartek, 25 kwietnia 2013, 11:58 
modelarz

Szkoda też, że nie wszyscy czytają cały wątek dokładnie:
Konrad_P napisał(a):
A więc:
Zapraszam Was Wszystkich na ZLOT MODELARZY - pod nazwą: "LATAĆ KAŻDY MOŻE" a lądowanie to inna bajka. Który będzie zorganizowany na pasie startowym w Wilczych Laskach w terminie 16-18.08.2013

PostNapisane: czwartek, 25 kwietnia 2013, 12:38 
Moderator

Piotrek zaczynam węszyć tutaj jakiś Twój niepokój i nie bardzo wiem o co Ci chodzi.
Nikt się nie podpina pod Twoją imprezę.
Pas na którym chcemy zorganizować zlot jest ogólnodostępny (kwestia rezerwacji terminu i wniesienia opłat do instytucji nim zarządzającej).
Odpowiedzialność za organizację i jakość imprezy ponoszą organizatorzy.
Impreza będzie pod hasłem LATAĆ KAŻDY MOŻE a lądowanie to inna bajka.
Nawet nazwy miejscowości nie wymieniamy coby się nie kojarzyło z Twoimi piknikami, więc w czym problem?
Może w tym, że Konrad miał odwagę powiedzieć: sam tego nie ogarnę, musicie mi pomóc. No i dostał wsparcie.
Nie chodzi oto aby potem się obnosić i głosić: ja zrobiłem, ja załatwiłem, ja dokonałem, ja uczyniłem itd., etc.
Chodzi (przynajmniej Konradowi) o możliwość wspólnego spotkania, pogadania, polatania.
Jest nas za dużo aby to zrobić w prywatnym ogródku więc...
A że Wilcze Laski większość zna, teren do latania super, to jest jak jest.
Zapewniam Cię, że nie jest to robienia konkurencji Twojej osobie i imprezie.
Deklaruję się osobiście przez megafon co (powiedzmy 45min.) głosić komunikat, że nie jest to impreza w jakikolwiek sposób związana z dotychczasowymi piknikami i Twoją osobą, chyba że zechcesz przyjąć tytuł gościa honorowego tej imprezy. Byłoby nam miło.

PostNapisane: czwartek, 25 kwietnia 2013, 12:47 
modelarz

Pietrek napisał(a):
..I jeszcze jedno, szkoda że w sprawie wypowiadają się osoby które nigdy nie były w Wilczych...

Przepraszam że się wtrącam, ale już nie mogłem się powstrzymać.. Żałość mnie łapie jak czytam ten wątek..
Piknik to jedno (spotkanie), a organizowanie to drugie, i odnoszę wrażenie że kilka osób połączyło te dwie sprawy w jedną całość. Jako że należę do tych co to wcześniej w Wilczych Laskach nie byli - piszę te słowa z pewną dozą nieśmiałości, bo im dłużej trwa ta dyskusja tym bardziej jestem zniesmaczony.
O ile znam życie - nawet supertiptopowa organizacja może nie zadziałać, jeśli w spotkaniu uczestniczy banda nieokrzesańców - ale jest i odwrotnie, tzn. przy organizacji "do doopy" sami uczestnicy mogą być na tyle wysokim poziomie że mimo wszystko impreza się uda. Czytając peany pochwalne sławiące dotychczasowe kilkanaście spotkań widziałem zarówno pochwały dla organizatora jak i uczestników - i to było miłe. Natomiast teraz - szczególnie dzięki odnośnikom do innych for - utwierdzam się w przekonaniu że Piotr jest po prostu zazdrosny o to, że impreza którą rozkręcił i prowadził przez kilkanaście lat może się udać bez Niego:(..

Artu napisał(a):
Obawiam się blokady imprezy Szczególnie po ostatniej wypowiedzi Piotra: http://pfmrc.eu/index.php?/topic/36602- ... odelarski/

W tym linku padły mocne słowa:
Piotr K. napisał(a):
Pomysły na organizację "protezy" pikniku na terenie Wilczych o których w dalszym ciągu można przeczytać, wg mnie są już naprawdę bezczelne.

Co mnie uderzyło - Piotr w swoich kolejnych wypowiedziach z całą mocą podkreśla, że właśnie o to mu chodzi: jest zasdrosny że ktoś robi coś pod "Jego szyldem", i nawet nie prostuje słów zacytowanych wcześniej!!..

Z dużym żalem muszę przyznać, że o ile nie będę na Pikniku w tym roku (czego bardzo żałuję), o tyle - nawet jeśli bym mógł być w przyszłym, to wcześniej baaaardzo głęboko się zastanowię nad przyjazdem. Powód jest jeden - dzięki całokształtowi dyskusji nad "kradzieżą" praw autorskich czuję ogromny niesmak do Piotra, i chyba nie mam zamiaru być jednym z elementów Jego kolejnych powodów do obnoszenia się ze swoją doskonałością..
Piknik to po primo spotkanie i dobra zabawa, a duma (zasłużona) z dobrze wykonanej roboty organizacyjnej to kwestia głęboko osobista, ale jak widzę - prymitywna zawiść i zazdrość wzięła tu górę nad dorosłością.. Wybacz Piotrze, ale w moich oczach straciłeś cały wirtualny szacunek jaki miałem do Ciebie czytając o Twoich wcześniejszych osiągnięciach..

PostNapisane: czwartek, 25 kwietnia 2013, 13:06 
Moderator

Nigdy nie byłem w Wiczych i zapewne nara że się niektórym ale jakoś nie dziwie się Piotrowi.
Nie sztuka zorganizować imprezę kiedy wszystko mamy na tacy. Tak koledzy, sama zmiana nazwy nie załatwi niczego.
Budując coś na pustkowiu bez dróg i mediów wszystko się przeciaga bo wpierw taka infrastrukturę trzeba stworzyć zanim przystąpi się do zasadniczej pracy. Inaczej jeśli to wszystko zastajemy na miejscu. Taką właśnie infrastrukturę Piotr stworzył przez 11 lat ciężko na to pracując i teraz na hasło piknik modelarski ( jakkolwiek by się on nazywał ) wszystkie drzwi stoją otworem. Wy wiecie kto by organizował to spotkanie, ale postronni obserwatorzy nadal bedą przekonani że to ta sama coroczna impreza.
Jeśli cokolwiek będzie nie tak , napewno będzie to rzutować na kolejne edycje pikniku a nawet być może jego koniec, czego nie życze.
Ani troche postawa Piotra mnie nie dziwi i życze mu wielu sił i energii do organizacji kolejnej edycji za rok.

PostNapisane: czwartek, 25 kwietnia 2013, 13:53 
Jak rozumiem zarzuty, nie chodzi o troskę organizatora corocznego pikniku o markę tego spotkania, która jest oczywista, ale formę w jakiej ją przedstawia. Na sąsiednim forum zarzucił rcclubowi, że organizuje celowo za plecami i chce spijać śmietankę (cyt.).
Jak pisałem, rozumie decyzję Piotra i ją szanuje, ale nie rozumiem (raczej nie jestem pewny) czego oczekuje od organizatorów w rcclub?
Robi się bardzo nieprzyjemna dyskusja :(

EDIT: Dla pewności zaznaczę jeszcze raz, zgadzam się z wypowiedzią Arka i stanowiskiem Piotra. NIE mogę się zgodzić z formą "nagonki" jaka powstała.

PostNapisane: czwartek, 25 kwietnia 2013, 14:20 
modelarz

Oj jak to trudno pojąć niektórym co pisze Ramirez... Panowie! Róbcie SWOJE u SIEBIE! Będzie wam łatwiej! Wasz upór dowodzi, że jednak stworzenie czegoś od podstaw to za trudna droga... Przecież jesteście kreatywni i pełni energii (choć to trudno sprawdzić póki co), dacie radę! Droga na skróty nie da Wam takiej satysfakcji.

Ostatnio edytowano czwartek, 25 kwietnia 2013, 22:09 przez Pietrek, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: czwartek, 25 kwietnia 2013, 14:33 
modelarz

Pietrek napisał(a):
Oj jak to trudno pojąć niektórym... Panowie! Róbcie SWOJE u SIEBIE!

Czy ja mam rozumieć, że pas startowy w Wilczych Laskach przynależ li tylko do Ciebie Piotrze.

Nie chcę przywłaszczyć Twojej imprezy (już za to Cię przeprosiłem. Jeszcze raz to napiszę PRZEPRASZAM) chcę się spotkać z przyjaciółmi i znajomymi na pasie startowym w Wilczych Laskach.

Moje podstawowe pytanie do Piotra. Czy Ty mi zabraniasz spotykania ze znajomymi w Wilczych Laskach.
Oczekuję od Piotra jasnej odpowiedzi TAK lub NIE bez wykrętów i bez ściemniania. Jedno słowo Tak lub Nie.
Od tego zależą dalsze moje działania.

PostNapisane: czwartek, 25 kwietnia 2013, 14:36 
modelarz

buahhahahaahahahhahah!!!
Teraz cała sytuacja stała się już dla mnie jasna:
Nie wolno organizować żadnych imprez poza miejscem swego zamieszkania :)

PostNapisane: czwartek, 25 kwietnia 2013, 14:39 
modelarz

Nie trudno oprzeć się dyskusji w tym temacie nawet z założenia , że w pewnym stopniu mnie to nie dotyczy. Nie planuję obecności w tym roku.
Ale zaczynam rozumieć o co tu chodzi. Rozumiem troskę Piotra o markę Wilczych Lasków. Gdyby dzisiaj miał 100% gwarancję, że impreza będzie super wypali w 100% i nie rzuci cienia na minione jedenaście edycji "Zlotu Wicherków" na pewno by odpuścił. Nie podejrzewam Go o zazdrość. Jednak najlepiej znając trudy zorganizowania takiej imprezy, dzisiaj ma obawy i to słuszne.
Również chwała Konradowi za podjęcie trudu zorganizowania pikniku. Tylko w całym tym zamieszaniu jedno pytanie: dlaczego Wilcze Laski ?
Właśnie dlatego, że Wilcze Laski są modelarzom znane, kojarzą się z piknikiem organizowanym przez Piotra i za to jest cały szum.
Z całym szacunkiem dla Ciebie Konradzie, ale aby "wilk był syty i owca cała" proponuję zmianę miejsca. Podobnych "Wilczym.." terenów do latania w Polsce jest mnóstwo. Może nawet bliżej Twojego miejsca zamieszkania gdzie byś mógł łatwiej wszystko "ogarnąć". Może w ten sposób zrodzi się w Polsce nowa impreza pod egidą RcClubu ?
Np. lotnisko w Borsku w okolicy Wdzydz Kiszewskich na Kaszubach (kiedyś proponowane przeze mnie) jest dużo piękniejsze od Wilczych Lasków. Lasy , przyroda, jeziora, spokój i bardzo dobry dojazd.
Ludzie na imprezę i tak będą jechać z Polski to czy w okolice Szczecinka, czy w inną okolicę to już nie robi większego znaczenia.
Lub inna opcja:
Zrezygnujmy z zorganizowania pikniku, zaś spotkajmy się gromnie na Żarze.

PostNapisane: czwartek, 25 kwietnia 2013, 14:50 
modelarz

Pietrek napisał(a):
Oj jak to trudno pojąć niektórym...

Zgadza się - bardzo trudno mi to pojąć.. Jak rozumiem - tegoroczny piknik będzie pod zupełnie inną nazwą; o ile wiem - żaden z wcześniejszych pikników nie miał IDENTYCZNEJ daty (coby i ona była w jakiś sposób nierozerwalnym elementem Pikniku); teren na którym będzie organizowany - jest ogólnie dostępny dla każdego.. No to skoro nie ma mowy o zawiści - to może lokalny patriotyzm (że jakiś obcy będzie się szarogęsił na Twoim terenie)?..

Wybacz (bo faktycznie przebija z moich słów lekka ironia), ale wszystkie Twoje wcześniejsze wypowiedzi nie trzymają się kupy, i odnoszę wrażenie że co wypowiedź adwerszrza to nieco zmieniasz ton.. Może gdybyś trzymał się jednej wersji byłoby łatwiej, ale nie chce mi się teraz szukać by Cię zacytować - od chęci niesienia pomocy po skrajną niechęć do realizacji.. Wybacz, ale na kiego mi Twoja pomoc w sprawach organizacyjnych, gdybym chciał organizować coś 300 km od Szczecinka?.. Motasz się, a wystarczy przeczytać kilka innych Twoich wypowiedzi by mieć całkiem inny obraz całości..
Miłego dnia życzę.

PostNapisane: czwartek, 25 kwietnia 2013, 15:07 
modelarz

Piotrze ,szanuję Cię i to co robisz i robiłeś przez te wszystkie lata . ALE też zrozum innych .

Na początku roku ,dzwoniłem do Ciebie ,czy w tym roku będzie PIKNIK MODELARSKI w WILCZYCH .Nie którzy z nas muszą podąć swój plan urlopowy lub zorganizować ten czas na przyjazd [nie którzy chcieli pierwszy raz przyjechać i czekali z wiadomością czy w tym roku odbędzie się]

Powiedziałeś mi ,że w tym roku nie będziesz organizował i to przyjąłem .Chciałeś odpocząć -dobrze ,każdy ma prawo do tego i PROSIŁEŚ MNIE ,ABYM NIC NA TEN TEMAT NIE PISAŁ ,ŻE PODASZ TO OSOBIŚCIE.

Zbliża się koniec kwietnia ,gdyby nie było zamieszania którego Konrad spowodował abyś pomógł w organizacji imprezy.To ciekawe jak jeszcze długo można było czekać .

Zapraszasz nas tam zawszę przez cały rok,ale jak zaczęło być głośno że ma tam się odbyć cosik większego no to .......
Pomyślałeś ile nie którzy muszą przejechać aby tam się znaleść i za rok spotkają się na zlocie ''WICHERKÓW'' nie krytykuję Cię [olewam] Ty stworzyłeś WICHERKOWE ZAMIESZANIE ,ale zważywszy że w tym roku pozostawiłeś pustkę ,którą trzeba było wypełnić czymś innym. Przyszłym roku będziesz organizował XII piknik modelarski i to ty będziesz głównym organizatorem , a koledzy z tego forum mogą pomóc .
Konrad prosił mnie o pomoc ,sprawie zorganizowania dla dzieci czasu i w tym postaram się mu pomóc . Jeżeli i ty potrzebujesz takiej pomocy ,skontaktuj się ,na tyle ile będę mógł to pomogę.

PostNapisane: czwartek, 25 kwietnia 2013, 15:12 
Pietrek napisał(a):
Oj jak to trudno pojąć niektórym

Nie bądź taki srogi dla siebie, masz za to łatwość w przyklejaniu latek.

Edit:znaki diakrytyczne.

Ostatnio edytowano czwartek, 25 kwietnia 2013, 19:51 przez wjawor, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: czwartek, 25 kwietnia 2013, 16:27 
A może chodzi o to, że spotkanie (celowo nie używam zakazanych określeń) się uda, i to będzie wielka porażka Piotra :roll:
Jedenastoletnia oklepana formuła zostanie złamana poprzez nowe atrakcje, i pociągnie to konieczność organizowania ich w przyszłości :roll:

Tak samo było po rozłamie forum FPV... Ale jak widać, nowy "odłam" mam się znacznie lepiej niż zaskorupiałe "stare" forum i obecne zloty są z roku na rok coraz lepsze i liczniejsze.

PostNapisane: czwartek, 25 kwietnia 2013, 18:29 
modelarz

Artur mam nadzieję że tak się nie stanie. Piotr naprawdę robi odjazdowe PIKNIKI. U Was w FPV to trochę inna bajka. Macie trochę więcej rygorów i nieco mniej reżimu podczas latania.

Ni chodzi o tą pustkę jak ją nazwał Grześ którą chciałem wypełnić na własny pomysł nie czerpiąc z doświadczeń Piotra tylko i wyłącznie swoich własnych.

Już to napisałem szanuję Piotra i nie chce zadrażnień ponieważ chcę przyjechać na XII edycję i nie być wyproszony.
No i nawołuje z tego Wrocka coby się dogadać. Coby Piotr był spokojny o swoją wyrobioną markę i coby można było się spotkać w tym roku pointegrować obowiązkowo :D i zadowolić młodzież.

PostNapisane: czwartek, 25 kwietnia 2013, 18:53 
Konrad_P napisał(a):
Już to napisałem szanuję Piotra i nie chce zadrażnień ponieważ chcę przyjechać na XII edycję i nie być wyproszony.

Ja natomiast jestem już pewien, że nie pojadę na tamtą imprezę :evil:
Nie po takim podejściu "Organizatora" do działań innych osób. Nie lubię "jedynie słusznych" i "niezastąpionych"
Oczywiście na Twoją imprezę pojadę z przyjemnością, i nie ważne gdzie się ona odbędzie :D

PostNapisane: czwartek, 25 kwietnia 2013, 19:29 
modelarz

To jest tak. Jak się nie dogadam w tym roku z Piotrem to w przyszłym roku zrobimy imprezę ale trochę już inaczej.
A gdzie to już bez znaczenia i na pewno będzie bardzo fajnie. Bo cały czas powtarzam, atmosferę robią ludzie i miejsce. Ale jestem przekonany, że ten impas uda się nam z Piotrem rozwiązać.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 942 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 24  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1