Pietrek napisał(a):
Rozmawiałem następnie telefonicznie z panem, który za wszelka cenę chce uszczęśliwić brać modelarską ...
To ja to ja.

To jedyne tak miłe słowa jakie padły w Twojej wypowiedzi.
Te pan nazywa się Konrad Piwowarski i mieszka w pięknym Wrocławiu 350km od Wilczych Lasek
No to czas abym i ja się też wypowiedział.
Zgadzam się z zarzutem, że "OGÓLNOPOLSKI PIKNIK WILCZE LASKI" to znak firmowy Piotra i nie powinienem w ten sposób nazywać imprezy, którą chciałem zorganizować na pasie w pobliżu miejscowości o zbieżnej nazwie do znaku firmowego Piotra czyli Wilczych Lasek.
I to jest w tym całym zamieszaniu jedyna moja wina. Co do zawłaszczania co do szargania dobrego imienia to oświadczam tu wszem i wobec, że nie miałem takiego zamiaru.
Wszyscy bez wyjątków są Ci Piotrze wdzięczni za trud organizacji do tej pory XI edycji.
Ale niestety temu zamieszaniu jesteś sam trochę winien.
Gdybyś takiego maila napisał w grudniu ubiegłego roku lub w styczniu to całej sprawy i obecnego zamieszania by nie było. A tak wszyscy od stycznie prześcigali się w domysłach czy będzie czy nie będzie PIKNIK. A jak już przynajmniej ja nie mogłem dalej czekać na Twoją odpowiedź bo dostałem ultimatum co do urlopu i się wziąłem aby zorganizować całą imprezę to teraz zarzucasz mi te wszystkie straszne rzeczy.
Nie wiem czy wiesz ale urlopy planuje się do końca stycznia i do tego czasu jeszcze mamy możliwość negocjacji. Po tym terminie co najwyżej musimy się prosić. Ty masz fajnie 20 min. drogi i jesteś na miejscu a chłopaki w zeszłym roku cały dzień jechali.
Pietrek napisał(a):
Gdyby tegoroczni „organizatorzy” szli w zaparte i zrobili „protezę” PIKNIKU ( a już w założeniach przyjmują, ze będzie skromniejsza) to zapewniam że tak się stanie i to nie wynika tylko z mojej urażonej dumy tylko z pragmatyzmu.
Oj Piotrze raczej z urażonej dumy. Sorry, że tak obcesowo ale sam zacząłeś.
Chciałby się zapytać na jakiej podstawie zakładasz - ba Ty to już wiesz, że ten piknik będzie gorszy, zły beznadziejny. Nie znasz mnie i nie znasz moich możliwości a wypowiadasz się jakbyś mnie znał ze 30 lat.
Pietrek napisał(a):
...co najwyżej średnio a na pewno gorzej od poprzednich edycji o których tyle dobrego czytał

I dalej:
Pietrek napisał(a):
...i organizować na siłę PIKNIK zdalnie z odległości kilkuset kilometrów. O absurdzie takiego pomysłu mógłbym napisać tu kilka tomów, naprawdę!
Chętnie bym poczytał naprawdę!.
Piotrze Ty masz swoje doświadczenia a ja mam swoje.
Bardzo Cię proszę mów za siebie. Że to Ty nie byłbyś w stanie zorganizować takiej imprezy zdalnie.1. Wynajęcie pasa startowego do wzlotów załatwiłem - faktura w drodze.
2. ToiToi załatwione będą w piątek rano do niedzieli wieczora.
3. Ubezpieczenie imprezy załatwione na 450000,-
4. Sprzątanie po pikniku załatwione w firmie oczyszczającej miasto.
5. Karkówka 10kg zaprawiona na wspólnego grilla w masarni załatwiona. Niestety sobota około południa. Ale dalej negocjuje aby było na wieczór.
6. Nagrody prawie załatwione u Marka R. około 15-20 rzutków dla najmłodszych. Sponsorem będzie Konrad_P
7. Nagrody dla starszej młodzieży załatwione - od modelarzy. Jaki miałem odzew w sprawie nagród to nawet sobie nie wyobrażacie. Byłem i jestem w szoku.
8. Barierki odgradzające na pas - hm... negocjuje. Jest firma ale się kurde ceni. Albo będą albo będzie jak 2011 czyli taśma.
9. Wykaz zabaw i konkursów prawie gotowy. Jeszcze konsultuje się z Grzegorzem TATA-Mai ale mamy już z grubsza obgadane.
11. Namiot na biuro załatwiony.
12. Nagłośnienia nie będzie co najwyżej megafon, ale ja mam silniejszy głos niż megafon więc tragedii nie będzie.
13. Żona wysłana na urlop coby i tam tego no d..y nie zawracała.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
14. Czy zapomniałem o czymś.
Zapomniałem jeszcze napisać, że zapraszam wszystkich bez wyjątków (no nie tu będzie jedno odstępstwo od tej zasady. Prasa, telewizja i radio mają wstęp wzbroniony. To jest impreza przyjaciół i znajomych a nie lansowanie się w mediach).
A więc:
Zapraszam Was Wszystkich na
ZLOT MODELARZY - pod nazwą: "
LATAĆ KAŻDY MOŻE"
a lądowanie to inna bajka. Który będzie zorganizowany na pasie startowym w Wilczych Laskach w terminie 16-18.08.2013