Teraz jest czwartek, 16 sierpnia 2018, 01:57

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 125 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Aaaa , coptery dwa
PostNapisane: czwartek, 6 października 2016, 08:39 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): środa, 10 grudnia 2014, 21:58
Posty: 803
Wiek: 43
Lokalizacja: Opole
Cześć .
Zakładam nowy wątek w którym chcę opisać budowę dwóch copterów.
1) to znana wszystkim rama tarota http://rc-planeta.pl/pl/680-780mm/988-t ... 65b02.html
2) to rama z HKhttp://www.hobbyking.com/hobbyking/st ... ouse_.html
Tak się stało że stałem się szczęśliwym posiadaczem obu tych ram. ;)
Ramę tarota będę składał maksymalnie z części tarota, natomiast tą z HK będę kombinować.
W najbliższym czasie postaram się sukcesywnie prowadzić opis.
Edi:
Trochę o Tarocie.
W zasadzie oprócz regli do tej ramy mam wszystkie elementy, i samą ramę już trochę poskładałem, ale postanowiłem ją rozebrać i zacząć składanie od nowa. Przyczyną tego jest waga, muszę go trochę odchudzić ,albo dokupić 4 silniki i zrobić go w układzie X8. Ale na początek spróbuję na 4 silnikach i max lekko, poniżej zdjęcie stanu obecnego i aku które ma go zasilać
Załącznik:
WP_20160930_15_47_33_Pro.jpg
WP_20160930_15_47_33_Pro.jpg [ 273.05 KiB | Przeglądane 4081 razy ]

Załącznik:
WP_20160930_15_49_31_Pro.jpg
WP_20160930_15_49_31_Pro.jpg [ 234.38 KiB | Przeglądane 4081 razy ]

Załącznik:
Komentarz: dla porównania z aku które będą w drugim copterze
WP_20160930_15_49_45_Pro.jpg
WP_20160930_15_49_45_Pro.jpg [ 227.91 KiB | Przeglądane 4081 razy ]

O drugim copterze napiszę jutro ponieważ nie mam zrobionych zdjęć
Edi2
Albo napiszę jaki jest powód budowy tego drugiego.
Zacznę od początku , późną wiosną zbudowałem coptera z przeznaczeniem do filmowania,
a więc gimbal, nogi , jakieś oświetlenie dla bajeru. Zasilałem go 2 x 5200mAh i masakra waga ponad 2,3kg i lot z czasem max 9min. Na zdjęciu widać co z niego zostało.
Załącznik:
WP_20160930_15_13_41_Pro.jpg
WP_20160930_15_13_41_Pro.jpg [ 255.79 KiB | Przeglądane 4081 razy ]

Po tak drastycznym odchudzeniu (nawet kable zmieniłem) waga bez baterii 1,05kg , a RTF około 1,6kg i lot 27min. Ale niestety możliwości odchudzania się wyczerpały i montaż gimbala z kamerą znów drastycznie skróci czas lotu (a na nim mi najbardziej zależy). Więc jedyna myśl jaka przyszła mi do głowy to szukanie nowej ramy , no i znalazłem tą z HK która już z gimbalem i podwoziem waży 550g ,więc myślę ,że dam radę zmieścić się w wadze tamtego, który jest na zdjęciu. Na początku plan był taki , że zrobię przekładkę, ale ostatecznie zgromadziłem już wszystkie części nowe i rozważam teraz wybór kontrolera, do tarota chcę założyć Pixhawka, a tu chyba spróbuję dać po sprawdzeniu kontroler z wątku o tri i problemach z kk, który nazywa się Falkon 2.
To tyle na dziś, jutro postaram się szczegółowo opisać wyposażenie , jeśli przeszkadza , że opisuję w jednym wątku dwa coptery to dajcie znać , wtedy je rozdzielę.

_________________
_____________________________
Pozdrawiam
Jak się nie ma ,co się lubi , to się to buduje


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Aaaa , coptery dwa
PostNapisane: sobota, 8 października 2016, 19:30 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): środa, 10 grudnia 2014, 21:58
Posty: 803
Wiek: 43
Lokalizacja: Opole
Trochę o wyposażeniu copterów
1) Tarot
-rama http://rc-planeta.pl/pl/680-780mm/988-t ... 65b02.html
-podwozie http://abc-rc.pl/Tarot-TL65B43
-silniki http://abc-rc.pl/Tarot-silnik-TL68B18
-regle http://abc-rc.pl/esc-blheli-35a-oneshot-blhelisuite
-aku http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... ouse_.html
-gimbal http://rc-planeta.pl/pl/gotowe-konstruk ... orm32.html
-kontroler http://rc-planeta.pl/pl/gotowe-zestawy/ ... -v248.html
No i może jakieś oświetlenie.
2) Rama HK
-rama hkhttp://www.hobbyking.com/hobbyking/st ... ouse_.html
-silniki http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... ouse_.html
-regle http://rc-planeta.pl/pl/oneshot-multsho ... urite.html
-aku http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... ouse_.html
-kontroler https://forum.arduino.cc/index.php?topi ... .0(falkon2)
No i może jakieś oświetlenie. ;)
Jak na pewno zauważyliście chcę do copterów zamontować regle oneshot , ale mam pewne wątpliwości.
Po pierwsze czy te oneshoty mogą pracować długo, bo raczej nie taka im przyświeca idea.
Po drugie gdzie je zamontować , czy w strumieniu zaśmigłowym , czy pójść na estetykę i w kadłubie?
Jeszcze nigdy takich regli nie miałem, na razie kupiłem komplet do ramy z HK , jak się sprawdzą to kupię te które podałem w linku do ramy Tarota.
Tyle na dziś , myślałem że w wekend coś już poskładam , ale padła mi moja 250 (spalił się regiel) i korzystając z okazji że muszę ją rozebrać , postanowiłem dołożyć do niej FPV.

_________________
_____________________________
Pozdrawiam
Jak się nie ma ,co się lubi , to się to buduje


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Aaaa , coptery dwa
PostNapisane: sobota, 8 października 2016, 19:48 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): czwartek, 12 kwietnia 2012, 10:46
Posty: 4582
Wiek: 40
Lokalizacja: Kraków
Regulator może pracować bez przerwy i pół roku. Nie ma przecież części mechanicznych, które mogłyby się zużyć. Jednak jak większość elektroniki nie lubi gdy przekracza się jego możliwości. Więc zależy ile z nich wyciągniesz. Jeśli będą pracowały przy 35A cały czas to pewnie długo nie pociągną bo to oznacza ciepło. Dużo ciepła, które gdy nie ma ujścia zmienia parametry każdego elementu na płytce i na końcu zabija całe urządzenie.

W kopterach pobór prądu nie jest taki oczywisty jak w samolocie. A im cięższa maszynka tym trudniej to policzyć. Najłatwiej złożyć całość i pomierzyć faktyczny pobór oraz temperatury po lataniu spokojnym, agresywnym itd.

_________________
pozdrawiam
Hubert
https://www.banggood.com/?p=WQ230911983820130156


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Aaaa , coptery dwa
PostNapisane: niedziela, 9 października 2016, 19:04 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): środa, 10 grudnia 2014, 21:58
Posty: 803
Wiek: 43
Lokalizacja: Opole
Czyli Hubercie wychodzi z tego , że regle jest najlepiej mocować w miejscu gdzie chłodzenie jest 100% czyli pod śmigłem, bynajmniej w copterach, które nie zawsze jednak lecą, ale czasami też wiszą ;) . Jednak o ile w mniejszej ramie z HK to nie stanowi problemu ponieważ ramiona w niej są stosunkowo krótkie i nie trzeba przedłużać kabli, o tyle już w ramie Tarota muszę przedłużyć kable i tu mam problem , które jest lepiej przedłużyć z regla do silnika czy z regla do akumulatora, z tego co się orientuję to to drugie rozwiązanie nie jest najlepsze, a w przypadku montażu regla pod śmigłem musiałbym je zastosować. Czy może sam sobie stwarzam problem? , i nie jest to istotne w tej klasie copterów.

_________________
_____________________________
Pozdrawiam
Jak się nie ma ,co się lubi , to się to buduje


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Aaaa , coptery dwa
PostNapisane: niedziela, 9 października 2016, 19:31 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): sobota, 20 marca 2010, 17:47
Posty: 5548
Wiek: 46
Lokalizacja: Józefów (ten koło Błonia)
Regulatory chowano w pokładach więc kable od silnika były przedłużane.

_________________
Iskierkaaaa...
Pozdrawiam Adam


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Aaaa , coptery dwa
PostNapisane: niedziela, 9 października 2016, 19:43 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): środa, 10 grudnia 2014, 21:58
Posty: 803
Wiek: 43
Lokalizacja: Opole
No właśnie, ale ten układ nie zapewnia dobrego chłodzenia regla, a obawiam się że oneshot mogą tego nie przetrzymać.

_________________
_____________________________
Pozdrawiam
Jak się nie ma ,co się lubi , to się to buduje


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Aaaa , coptery dwa
PostNapisane: niedziela, 9 października 2016, 19:54 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): sobota, 20 marca 2010, 17:47
Posty: 5548
Wiek: 46
Lokalizacja: Józefów (ten koło Błonia)
Odpoweidnie otwory chłodzące i wsie, wokół coptera i tak niezły huragan będzie to się może nie zagotuje...

_________________
Iskierkaaaa...
Pozdrawiam Adam


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Aaaa , coptery dwa
PostNapisane: niedziela, 9 października 2016, 20:18 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): środa, 10 grudnia 2014, 21:58
Posty: 803
Wiek: 43
Lokalizacja: Opole
Na pewno HK będzie pierwszy gotowy więc sprawdzę jak sprawują się te regle w długolotach.

_________________
_____________________________
Pozdrawiam
Jak się nie ma ,co się lubi , to się to buduje


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Aaaa , coptery dwa
PostNapisane: wtorek, 11 października 2016, 19:54 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): środa, 10 grudnia 2014, 21:58
Posty: 803
Wiek: 43
Lokalizacja: Opole
Ruszyła budowa HK. Na pierwszy ogień poszedł gimbal, podwozie, i "płyta główna"(lutowanie).
Poniżej kilka fotek z komentarzami.
GIMBAL
Załącznik:
Komentarz: Gimbal części
WP_20161011_10_02_38_Pro.jpg
WP_20161011_10_02_38_Pro.jpg [ 181.36 KiB | Przeglądane 3939 razy ]

Załącznik:
WP_20161011_11_05_51_Pro.jpg
WP_20161011_11_05_51_Pro.jpg [ 213.09 KiB | Przeglądane 3939 razy ]

Załącznik:
Komentarz: Tu już złożony
WP_20161011_11_16_15_Pro.jpg
WP_20161011_11_16_15_Pro.jpg [ 207.16 KiB | Przeglądane 3939 razy ]

Załącznik:
Komentarz: I w paluchach , jak widać w miarę wyważony.
WP_20161011_11_16_25_Pro.jpg
WP_20161011_11_16_25_Pro.jpg [ 212.03 KiB | Przeglądane 3939 razy ]

Kilka słów na temat gimbala. Przede wszystkim elementy bardzo dokładnie i estetycznie wykonane, wszystko spasowane, składa się jak lego.
PODWOZIE
Załącznik:
Komentarz: Elementy
WP_20161011_11_38_39_Pro.jpg
WP_20161011_11_38_39_Pro.jpg [ 241.43 KiB | Przeglądane 3939 razy ]

Załącznik:
Komentarz: Złożone
WP_20161011_12_15_25_Pro.jpg
WP_20161011_12_15_25_Pro.jpg [ 184.1 KiB | Przeglądane 3939 razy ]

Załącznik:
Komentarz: Z piankami których nie było w komplecie
WP_20161011_12_19_58_Pro.jpg
WP_20161011_12_19_58_Pro.jpg [ 234.65 KiB | Przeglądane 3939 razy ]

Podwozie tragedia, oprócz ładnego wyglądu nic więcej, nogi nie wyglądają tak jak by miały wytrzymać pierwsze lądowanie (tandetny plastik), każda noga mocowana na jedną śrubkę z nakrętką, nie mając wiertarki i wiertła fi8 lub porządnego okrągłego pilnika rurka węglowa nie do przełożenia przez otwory w nogach.
PŁYTA "GŁÓWNA"
Załącznik:
Komentarz: Widok z góry, wygląda że jest wszystko pomyślane, ale......
WP_20161011_13_54_59_Pro.jpg
WP_20161011_13_54_59_Pro.jpg [ 227.22 KiB | Przeglądane 3939 razy ]

Załącznik:
Komentarz: Z wlutowanymi regulatorami
WP_20161011_19_14_50_Pro.jpg
WP_20161011_19_14_50_Pro.jpg [ 199.54 KiB | Przeglądane 3939 razy ]

Załącznik:
Komentarz: I z zamontowanym beckiem 12 i 5V do zasilania kamery , gimbala i nadajnika FPV
WP_20161011_19_21_46_Pro.jpg
WP_20161011_19_21_46_Pro.jpg [ 239.13 KiB | Przeglądane 3939 razy ]

I kilka słów o płycie, przede wszystkim wykonanie wielki plus , na pierwszy rzut oka wygląda, że konstruktor, który zaprojektował tą płytę pomyślał o wszystkim, czyli mamy gdzie przylutować zasilanie do regli, mamy gdzie je podpiąć, mamy wyjście do zasilania kamery, gimbala, transmitera, mamy zworkę dzięki której możemy wybrać , w zależności od potrzeby, napięcie zasilania kamery 5V i 12V . I tylko konstruktor zapomniał o tym , że może ktoś zastosować regulatory OPTO i nie będzie miał zasilania na kontroler i odbiornik, a na płycie są tylko piny do regli i z nich jest przewidziane właśnie zasilanie.
Tym właśnie sposobem mam pierwszy problem , bo muszę dołożyć dodatkowego becka, a chciałem uniknąć dokładania wagi. Chyba że macie jakiś pomysł.
CDN

_________________
_____________________________
Pozdrawiam
Jak się nie ma ,co się lubi , to się to buduje


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Aaaa , coptery dwa
PostNapisane: środa, 12 października 2016, 11:59 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): czwartek, 12 kwietnia 2012, 10:46
Posty: 4582
Wiek: 40
Lokalizacja: Kraków
Gniazdo zasilająca jest przyklejone czy tylko lutowane do padów?

_________________
pozdrawiam
Hubert
https://www.banggood.com/?p=WQ230911983820130156


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Aaaa , coptery dwa
PostNapisane: środa, 12 października 2016, 17:48 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): środa, 10 grudnia 2014, 21:58
Posty: 803
Wiek: 43
Lokalizacja: Opole
Jest tylko lutowane, jeśli chodzi Ci o XT60.

_________________
_____________________________
Pozdrawiam
Jak się nie ma ,co się lubi , to się to buduje


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Aaaa , coptery dwa
PostNapisane: środa, 12 października 2016, 21:01 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): czwartek, 12 kwietnia 2012, 10:46
Posty: 4582
Wiek: 40
Lokalizacja: Kraków
No to chyba warto to poprawić i przykleić rówież. :)

_________________
pozdrawiam
Hubert
https://www.banggood.com/?p=WQ230911983820130156


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Aaaa , coptery dwa
PostNapisane: czwartek, 13 października 2016, 06:09 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): środa, 10 grudnia 2014, 21:58
Posty: 803
Wiek: 43
Lokalizacja: Opole
Też o tym myślałem, ale stwierdziłem że nie ma sensu, bo i tak muszę założyć rozgałęźnik na dwa akumulatory. Albo zamocować dwa gniazda. Mam 2 kpl pakietów multistara (2/2x5200mAh) i 1kpl ABC (2X4200)
A plan jest narazie taki że copter ma nosić jeden aku na pleckach, a drugi na brzuchu.

_________________
_____________________________
Pozdrawiam
Jak się nie ma ,co się lubi , to się to buduje


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Aaaa , coptery dwa
PostNapisane: piątek, 14 października 2016, 19:33 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): środa, 10 grudnia 2014, 21:58
Posty: 803
Wiek: 43
Lokalizacja: Opole
Dzisiaj trochę o Tarocie
Z wstępnych obliczeń mi wyszło że ten copter może ważyć do lotu 2500g-2600g max, po zważeniu akumulatora (1300g (:) )
zostało mi do dyspozycji 1200-1300g (strasznie mało :? ) . Więc dzisiaj trochę poważyłem elementy , nie będę się tu rozpisywał co ile waży i Was zanudzał , ale jeśli spojrzycie na zdjęcie ramy z początku wątku to zauważycie mocowania silników jakie są tam założone i one poszły na pierwszy ogień, w sensie na wagę, a że mam też inne to porównałem je i niestety znów estetyka poległa :( przy praktyce. Co widać na załączonych obrazkach
Załącznik:
Komentarz: waga bez śrub
WP_20161014_18_49_45_Pro.jpg
WP_20161014_18_49_45_Pro.jpg [ 212.52 KiB | Przeglądane 3860 razy ]

Załącznik:
Komentarz: waga kompletu
WP_20161014_18_50_03_Pro.jpg
WP_20161014_18_50_03_Pro.jpg [ 207.55 KiB | Przeglądane 3860 razy ]

Załącznik:
Komentarz: orginalne mocowanie
WP_20161014_17_29_37_Pro.jpg
WP_20161014_17_29_37_Pro.jpg [ 221.73 KiB | Przeglądane 3860 razy ]

Załącznik:
Komentarz: to samo mocowanie po obcięciu
WP_20161014_18_49_02_Pro.jpg
WP_20161014_18_49_02_Pro.jpg [ 228.82 KiB | Przeglądane 3860 razy ]

Różnica w wadze 1/2 oba mocowania to Tarot więc jak bym nie liczył jestem jakieś 60g do przodu :D

_________________
_____________________________
Pozdrawiam
Jak się nie ma ,co się lubi , to się to buduje


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Aaaa , coptery dwa
PostNapisane: niedziela, 16 października 2016, 22:11 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): środa, 10 grudnia 2014, 21:58
Posty: 803
Wiek: 43
Lokalizacja: Opole
Strasznie dużo poskładałem w wekend :(
Załącznik:
WP_20161015_09_38_57_Pro.jpg
WP_20161015_09_38_57_Pro.jpg [ 215.08 KiB | Przeglądane 3834 razy ]

Załącznik:
WP_20161015_09_40_17_Pro.jpg
WP_20161015_09_40_17_Pro.jpg [ 216.2 KiB | Przeglądane 3834 razy ]

Nie robiłem zdjęcia ale ramię z reglem i alu/węglowym mocowaniem silnika waży dokładnie tyle samo co to z plastikową łopatką.
Sie narobiłem!!! ;)

_________________
_____________________________
Pozdrawiam
Jak się nie ma ,co się lubi , to się to buduje


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Aaaa , coptery dwa
PostNapisane: poniedziałek, 17 października 2016, 09:20 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): czwartek, 12 kwietnia 2012, 10:46
Posty: 4582
Wiek: 40
Lokalizacja: Kraków
No to teraz tylko połączyć te patyki i fru w górę. :)

_________________
pozdrawiam
Hubert
https://www.banggood.com/?p=WQ230911983820130156


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Aaaa , coptery dwa
PostNapisane: poniedziałek, 17 października 2016, 19:56 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): środa, 10 grudnia 2014, 21:58
Posty: 803
Wiek: 43
Lokalizacja: Opole
:D . Moje dzisiejsze wypociny z Tarotem. Niestety chyba ciężko będzie się zmieścić w wadze 2500-2600g, a to źle, bardzo źle.
Ten pieroński gimbal waży coś około 190g. Marzyło mi się oddzielne zasilanie FPV , mogę zapomnieć, i muszę kombinować teraz z becami bo aku jest 4S. Marek kiedyś podał mi taki wzór : masa coptera x 2 / liczbę silników = 70% ciągu statycznego silnika.
Trzymając się tego wzoru można też na podstawie ciągu silników obliczyć ile może ważyć copter, mi wychodzi coś około 2770g.
Ale Marek też zaznaczył że im te % będą niższe tym lepiej. Tym bardziej że te silniki, które posiadam przy max ciągu ponoć żrą 25-26A. Ponieważ jeszcze nie mam Pixhawka , to ulotnię go na kk, żeby sprawdzić czy w ogóle będzie latał i jak długo.
Załącznik:
Komentarz: Sorry za bajzel
WP_20161017_19_49_20_Pro.jpg
WP_20161017_19_49_20_Pro.jpg [ 261.99 KiB | Przeglądane 3798 razy ]

Załącznik:
Komentarz: Sorry za bajzel
WP_20161017_19_57_20_Rich.jpg
WP_20161017_19_57_20_Rich.jpg [ 246.35 KiB | Przeglądane 3798 razy ]

Załącznik:
Komentarz: Sorry za bajzel
WP_20161017_19_49_45_Rich.jpg
WP_20161017_19_49_45_Rich.jpg [ 296.55 KiB | Przeglądane 3798 razy ]

Załącznik:
Komentarz: sama rama
WP_20161017_19_47_47_Pro.jpg
WP_20161017_19_47_47_Pro.jpg [ 236.22 KiB | Przeglądane 3798 razy ]

Załącznik:
Komentarz: i z aku
WP_20161017_19_47_06_Pro.jpg
WP_20161017_19_47_06_Pro.jpg [ 233.75 KiB | Przeglądane 3798 razy ]

Przepraszam za jakość zdjęć ale mój telefon raz robi zdjęcia ładne, a raz beeee, dzisiaj niestety ;)

_________________
_____________________________
Pozdrawiam
Jak się nie ma ,co się lubi , to się to buduje


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Aaaa , coptery dwa
PostNapisane: wtorek, 7 marca 2017, 21:13 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): środa, 10 grudnia 2014, 21:58
Posty: 803
Wiek: 43
Lokalizacja: Opole
Cześć. Temat trochę mi się zawiesił, ale ciągle o nim myślę i tak się zastanawiam nad kontrolerami , nieładnie mówiąc pixa opchnąłem, bo potrzebowałem kaskę :oops: , a gość z GB coś wykręca się sianem ( to ten od kontrolera ala kk) i znowu stoję przed wyborem jaki kontroler kupić do tych copterów. Prosiłbym bardzo żebyście Koledzy napisali kilka słów o tym na czym latacie i jak jest z obsługą.

_________________
_____________________________
Pozdrawiam
Jak się nie ma ,co się lubi , to się to buduje


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Aaaa , coptery dwa
PostNapisane: środa, 8 marca 2017, 17:38 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): środa, 10 grudnia 2014, 21:58
Posty: 803
Wiek: 43
Lokalizacja: Opole
Zastanawiam się nad zakupem nazy , a konkretnie tego zestawu http://rc-planeta.pl/pl/zestawy-fc-gps/ ... i0122.html . Macie jakieś inne propozycje.

_________________
_____________________________
Pozdrawiam
Jak się nie ma ,co się lubi , to się to buduje


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Aaaa , coptery dwa
PostNapisane: środa, 8 marca 2017, 19:49 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 25 stycznia 2016, 13:16
Posty: 2131
Wiek: 52
Lokalizacja: Winnica k/Pułtuska
Skoro nie widać różnicy, to po co przepłacać Original DJI Naza M Lite + GPS Combo z nowszym MPU za $72.99 :mrgreen:

_________________
Pozdrawiam, Artur


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 125 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron

59,131,305 Wyświetlone Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL