Teraz jest czwartek, 24 maja 2018, 06:46

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Raytronic C14
PostNapisane: piątek, 1 kwietnia 2016, 15:38 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): niedziela, 23 listopada 2014, 16:59
Posty: 58
Wiek: 50
Lokalizacja: Ruda Huta
Pomocy posiadam ładowarkę nie mogę się przełączyć na ładowanie ak. NiCd, MiMH i Pb klawiszem "BATT TYPE" kręcę się tylko w ak. Li-Pol/Li-Fe/Li-Ion kiedyś po zakupie sprawdzałem działała prawidłowo. Czy padła?

_________________
Pozdrawiam Darek


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Raytronic C14
PostNapisane: piątek, 1 kwietnia 2016, 15:51 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): czwartek, 12 kwietnia 2012, 10:46
Posty: 4518
Wiek: 40
Lokalizacja: Kraków
"Po podłączeniu do źródła zasilania na ekranie pracy ładowarki wyświetlony zostanie komunikat powitalny „RAYTRONIC C-14 RCM PELIKAN”. Potem ładowarka przejdzie do trybu pracy, który był uźywany przed ostatnim wyłączeniem urządzenia.

Po naciśnięciu klawisza BATT TYPE napis w górnym rządku ekranu oznaczający typ akumulatorów (NiCd, NiMH, Litowe lub Pb) będzie migał.

Jeśli typ akumulatora miga, to każdym ponownym naciśnięciem klawisza BATT TYPE przejdziecie na
kolejny typ akumulatora w następujący porządku NiCd→ NiMH→Litowe→Pb→NiCd …
Jeżeli naciśniecie inny klawisz lub nie naciśniecie klawisza żadnego napis przestanie migać po 5 sek.

Dłuższym naciśnięciem (w czasie dłuŜszym od 3 sekund) klawisza BATT TYPE przejdziecie do pętli menu informacyjnego. W menu tym przedstawione są zaprogramowane wartości (np wartość napięcia zasilającego ładowarkę lub napięcia pojedynczych ogniw (...)"

_________________
pozdrawiam
Hubert
https://www.banggood.com/?p=WQ230911983820130156


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Raytronic C14
PostNapisane: piątek, 1 kwietnia 2016, 16:16 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): niedziela, 23 listopada 2014, 16:59
Posty: 58
Wiek: 50
Lokalizacja: Ruda Huta
Ok zgodnie z instrukcją po naciśnięciu klawisza BATT TYPE napis w górnym rządku ekranu oznaczający typ akumulatorów u mnie tylko Litowe.
Jeśli typ akumulatora miga, to każdym ponownym naciśnięciem klawisza BATT TYPE przejdziecie na kolejny typ akumulatora w następujący porządku u mnie tylko Litowe ustawić mogę tylko Li-po, żelazowe i Li-Io innych aku. nie wyświetla.

_________________
Pozdrawiam Darek


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Raytronic C14
PostNapisane: piątek, 1 kwietnia 2016, 21:53 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): czwartek, 12 kwietnia 2012, 10:46
Posty: 4518
Wiek: 40
Lokalizacja: Kraków
Sprawdziłem właśnie na mojej; działa to dokładnie tak jak mówi instrukcja i Twój opis, tylko u mnie zmienia typ.
Dodatkowo dziwne jest to że u mnie żeby zmienić typ z Lipo na Life muszę wybrać Lipo charging i dopiero przejść strzałką o dwa menu w prawo i tam wybrać Lipo type na inne.

Wygląda, że masz inny firmware.

_________________
pozdrawiam
Hubert
https://www.banggood.com/?p=WQ230911983820130156


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Raytronic C14
PostNapisane: sobota, 2 kwietnia 2016, 16:21 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): niedziela, 23 listopada 2014, 16:59
Posty: 58
Wiek: 50
Lokalizacja: Ruda Huta
W końcu doszedłem z przejściem do niklowych trzeba przejść do Lipo charge a następnie strzałką wybrać niklowe lub Pb, sukces.

_________________
Pozdrawiam Darek


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Raytronic C14
PostNapisane: sobota, 2 kwietnia 2016, 18:09 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): niedziela, 23 listopada 2014, 16:59
Posty: 58
Wiek: 50
Lokalizacja: Ruda Huta
Przedwczesna radość chyba przycisk padł było dobrze i znowu coś nie kontakta.

_________________
Pozdrawiam Darek


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Raytronic C14
PostNapisane: sobota, 2 kwietnia 2016, 18:20 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): czwartek, 12 kwietnia 2012, 10:46
Posty: 4518
Wiek: 40
Lokalizacja: Kraków
Rozbierz, wyczyść alkoholem izopropylowym wszystko co zobaczysz, złóż. Jeśli to brak kontaktu to pomoże.

_________________
pozdrawiam
Hubert
https://www.banggood.com/?p=WQ230911983820130156


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  

57,016,340 Wyświetlone Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL