Teraz jest sobota, 17 listopada 2018, 17:21

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Imax B6
PostNapisane: poniedziałek, 6 sierpnia 2012, 20:55 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): sobota, 21 kwietnia 2012, 18:11
Posty: 408
Wiek: 37
Lokalizacja: Reda
Pilnie potrzebuję nowej, szybszej ładowarki.... zastanawiam się nad zakupem Imaxa B6 z e-baya..... jak zwykle jest pewne ale gdyż na 99,9% jest to kopia Imaxa a nie orginał....

Szybkie pytanie, przejmować się, iż jest to kopia czy zamawiać? Cena bardzo atrakcyjna...... pozdrawiam.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Imax B6
PostNapisane: poniedziałek, 6 sierpnia 2012, 21:11 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 23 marca 2010, 22:47
Posty: 475
Wiek: 54
Lokalizacja: Gdańsk
A od czego ona ma być szybsza? To chyba dotychczasowy model tyle, że tańszy niż u nas. Też muszę kupić na gwałt ale troche mocniejszą niz 50W.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Imax B6
PostNapisane: poniedziałek, 6 sierpnia 2012, 21:22 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): sobota, 21 kwietnia 2012, 18:11
Posty: 408
Wiek: 37
Lokalizacja: Reda
Teraz posiadam GWS 1A :( więc 5razy wolniejsza.... Za tą cenę posłuży mi minimum 2lata, pakiety mam max 2200mAh... Zastanawiałem się wcześniej nad HK 200-250W ale ta Imaxa mi wystarczy....


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Imax B6
PostNapisane: poniedziałek, 6 sierpnia 2012, 21:42 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 11 maja 2010, 21:15
Posty: 6646
Wiek: 49
Lokalizacja: Śrem
Używam takiej od 3 lat i jeszcze mnie nie zawiodła.
Pakiety jakie ładuję to od 1800mAh do 5000mAh. Te największe ładują się jakieś 1,5h. Do 3000mAh ładując prądem 1C (tylko takim ładuję) trwa to godzinę. Zależy to jeszcze od zasilacza. Ja mam 5A.

_________________
Pozdrawiam - Wojciech POL - 7728
Im większa wiedza tym mniejsze ego.
FILMY


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Imax B6
PostNapisane: poniedziałek, 6 sierpnia 2012, 21:44 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): sobota, 21 kwietnia 2012, 18:11
Posty: 408
Wiek: 37
Lokalizacja: Reda
Dzięki Wojtku za informację....
wojcio69 napisał(a):
Używam takiej od 3 lat i jeszcze mnie nie zawiodła.

Ale masz orginał czy kopię? I czy to wogóle jakaś różnica w jakości.... żywotności....?


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Imax B6
PostNapisane: poniedziałek, 6 sierpnia 2012, 22:04 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 11 maja 2010, 21:15
Posty: 6646
Wiek: 49
Lokalizacja: Śrem
Wygląda tak jak ta na ebay i nigdy się nie zastanawiałem czy to oryginał czy nie. 3 lata temu dałem za nią jakieś 260zł czy coś koło tego

_________________
Pozdrawiam - Wojciech POL - 7728
Im większa wiedza tym mniejsze ego.
FILMY


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Imax B6
PostNapisane: poniedziałek, 6 sierpnia 2012, 22:08 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 8 czerwca 2010, 22:20
Posty: 1024
Wiek: 72
Lokalizacja: Australia Canberra
Ja rowniez mam i jestem zadowolony, mysle ze to dobry wybor

_________________
Pozdrawiam Stan

'Szybowiec ciezki na nos sam “zwali” sie na skrzydlo, a moze i w korkociag -- a prawidlowo wywazony szybowiec tez sie “wali” poniewaz PILOT chce go zwalic'.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Imax B6
PostNapisane: wtorek, 7 sierpnia 2012, 16:31 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): sobota, 21 kwietnia 2012, 18:11
Posty: 408
Wiek: 37
Lokalizacja: Reda
Myślałem też zamówić Turnigy accucell 6 z HK ale przesyłka w granicach 20$ powoduje iż się nie berdzo opłaca...


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Imax B6
PostNapisane: środa, 8 sierpnia 2012, 09:46 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): sobota, 21 kwietnia 2012, 18:11
Posty: 408
Wiek: 37
Lokalizacja: Reda
Z racji, iż dużo jest na rynku kopii Imaxa zdecydowałem się jednak na Trunigy Accucell 6 z tym, że zamówiłem na allegro, gdyż cenowo wychodzi podobnie w porównaniu z HK...


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Imax B6
PostNapisane: wtorek, 10 września 2013, 17:29 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): niedziela, 15 kwietnia 2012, 13:32
Posty: 469
Wiek: 38
Lokalizacja: Ostrołęka,Rydzewo
Nie chcę tworzyć nowych tematów,więc zapytam tu.
Czy taką http://abc-rc.pl/ladowarka-IMAX-B6 ładowarkę można podłączyć bezpośrednio pod akumulator samochodowy?,i czy długo trwa naładowanie pakietu 3s 1300mAh?.

_________________
Pozdrawiam Tomek.


Ostatnio edytowano wtorek, 10 września 2013, 17:31 przez cyk, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Imax B6
PostNapisane: wtorek, 10 września 2013, 17:30 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): niedziela, 6 czerwca 2010, 15:34
Posty: 2373
Wiek: 52
Lokalizacja: Warszawa
Oczywiście :D

_________________
Pozdrawiam Darek
Sky Cruiser 2400, GEMINI w budowie


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Imax B6
PostNapisane: wtorek, 10 września 2013, 17:35 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): niedziela, 15 kwietnia 2012, 13:32
Posty: 469
Wiek: 38
Lokalizacja: Ostrołęka,Rydzewo
Dzięki Darku za szybką odpowiedz,nawet bardzo szybką :shock: .
A czy długo ładuje pakiet 3s 1300 mAh.

_________________
Pozdrawiam Tomek.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Imax B6
PostNapisane: wtorek, 10 września 2013, 17:38 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): niedziela, 6 czerwca 2010, 15:34
Posty: 2373
Wiek: 52
Lokalizacja: Warszawa
W domu zawsze ładuje na spokojnie prądem 1A i trwa to około 30minut :D

_________________
Pozdrawiam Darek
Sky Cruiser 2400, GEMINI w budowie


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Imax B6
PostNapisane: wtorek, 10 września 2013, 17:46 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): niedziela, 15 kwietnia 2012, 13:32
Posty: 469
Wiek: 38
Lokalizacja: Ostrołęka,Rydzewo
Ok jeszcze raz wielkie dzięki Darku :D ,a więc do sklepu na zakupy ;) .

_________________
Pozdrawiam Tomek.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Imax B6
PostNapisane: wtorek, 10 września 2013, 18:10 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): czwartek, 25 marca 2010, 23:14
Posty: 44
Lokalizacja: Bielsko-Biała
darek_op napisał(a):
W domu zawsze ładuje na spokojnie prądem 1A i trwa to około 30minut :D


O ile jest "wyładowany" mniej więcej w połowie i ma "fabryczną" pojemność ...

_________________
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" Stanisław Lem
pozdrawiam JERZY

skype: buwi777 gg: 6076886


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Imax B6
PostNapisane: środa, 12 sierpnia 2015, 22:07 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 19 marca 2012, 11:26
Posty: 1465
Wiek: 53
Lokalizacja: Peterborough, UK
W kooooońcu zmieniłem ładowarkę .... jakoś do tej pory poprzednia mi służyła choć mam wrażenie, że pakiety zawsze jakieś "niedoładowane" były :)
Ponieważ wybrałem Imax B6 mam pytanie do tych którzy używają takiego modelu na codzień.

Używam pakietów 1300mAh, 1800mAh i 5200mAh.
Jak ładujecie (odpowiednio) takie pojemności i jak ustawiacie ładowarkę dla każdej z tych pojemności ?
Edyta:

I chyba najważniejsze, jakiego zasilacza używacie. Mam kilka, z czego najczęściej do ładowania używałem 12V 2.5A lub 12V 4A

Wariant 1 - szybko

Wariant 2 - bardzo szybko

Wariant 3 - normalnie :)

_________________
Pozdrawiam
RobUk
HyperBipe 900, AMBeR III "Experience", Spitfire MKIIb, Cessna 182, Sbach342, Delta RAY, White Sheep 480 Quad, Tarot TL250A, RoboCat 270
"Nie ważne jak zaczynasz, ważne jak ... skończysz ..." 3W Kasta


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Imax B6
PostNapisane: środa, 12 sierpnia 2015, 23:23 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 11 maja 2010, 21:15
Posty: 6646
Wiek: 49
Lokalizacja: Śrem
Korzystałem z tej ładowarki dłuuugo.
Zasilanie jakie miałem to 12V 5A.
Pakiety ładowałem prądem 1C zawsze z balanserem.

_________________
Pozdrawiam - Wojciech POL - 7728
Im większa wiedza tym mniejsze ego.
FILMY


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Imax B6
PostNapisane: czwartek, 13 sierpnia 2015, 07:15 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): środa, 31 marca 2010, 08:00
Posty: 3457
Wiek: 68
Lokalizacja: Pabianice
Mam Turnigy, czyli prawie to samo...
Na lotnisku prąd 1C, w domu 1A.
Również zawsze z balanserem.

_________________
Pozdrawiam
karol


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Imax B6
PostNapisane: czwartek, 13 sierpnia 2015, 09:17 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 19 marca 2012, 11:26
Posty: 1465
Wiek: 53
Lokalizacja: Peterborough, UK
Rozumiem, że ładujecie wszystkie pojemności tak samo ?
A po co w takim razie jest tam limit pojemności do ustawiania ?

_________________
Pozdrawiam
RobUk
HyperBipe 900, AMBeR III "Experience", Spitfire MKIIb, Cessna 182, Sbach342, Delta RAY, White Sheep 480 Quad, Tarot TL250A, RoboCat 270
"Nie ważne jak zaczynasz, ważne jak ... skończysz ..." 3W Kasta


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Imax B6
PostNapisane: czwartek, 13 sierpnia 2015, 09:22 
"Limit pojemności" stosuję tylko do PB i NiMH oraz NiCd :D
Przy ładowaniu LiPo (zawsze balanserem), nie mam takiej potrzeby.


Góra
  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  

61,591,686 Wyświetlone Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL