Szymon napisał(a):
baxter napisał(a):
Jestem sceptyczny, ale uważam to za cenna inicjatywę. Regulamin prosty i przejrzysty, popieram.
Jarek założył temat bo ma ochotę w konkursie wystartować, a Ty Bartek chcesz mu odebrać frajdę czyniąc go osobą która tym "bałaganem" ma zarządzać?

Ja i tak mam zamiar coś przez zimę zbudować, więc żaden konkurs mnie nie zdopinguje. Mogę nie brać udziału, żeby mnie nie posądzono o jakieś nadużycia.
Mam zamiar dla zwycięzcy ufundować nagrodę, więc mój udział w konkursie jest bez sensu.
W regulaminie konkursu zmieniłem datę zakończenia. Miesiąc dłużej daje większe możliwości, no i w kwietniu już powinna być ładna pogoda na oblot i filmik.
Jednak co do Jury, jeżeli ja mam oceniać prace to proszę o wsparcie. Zawsze jak to się mówi co dwie/trzy głowy to nie jedna.
wojcio69 napisał(a):
Pomysł sam w sobie dobry ale... sukcesu mu nie wróżę. No co, mamy demokrację i mogę być sceptykiem

Nieśmiało zaproponuję tylko określenie jakiś chociaż ogólnych danych technicznych dotyczących modelu, bo czym innym jest zbudowanie np. F4U Corsair z pełną mechaniką płata a czym innym szybowca typu Guppy.
Wojtku, myślę, że nie ma sensu określać rodzaju modelu, a już zupełnym nieporozumieniem jest zmusić kogoś do budowy czegoś czego się nie chce budować. Każdy ma świadomość swoich sił, czas jest ograniczony, więc trzeba obliczyć siłę na zamiary. Po za tym w ocenie nie będzie ważna skala trudności. Liczyć się będzie inwencja, zaangażowanie, czystość relacji, jakość zamieszczanych fotek ( dlatego, że na zdjęciach robionych komórką, gdy nic nie widać trudno coś ocenić), filmik z oblotu i ogólne wrażenie.