Teraz jest niedziela, 25 lutego 2024, 05:18

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Oznaczenie w odbiorniku
PostNapisane: niedziela, 20 sierpnia 2023, 23:04 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): czwartek, 21 lutego 2013, 12:14
Posty: 665
Wiek: 75
Lokalizacja: Olsztyn
Chcę kupić taki odbiornik ;

https://pl.banggood.com/Radiomaster-R84 ... Country=PL

Będę go używał w prostych modelach pływających .
I mam taki problem ;

Załącznik:
1.jpg
1.jpg [ 252.11 KiB | Przeglądane 1805 razy ]


Odbiornik jest sprzedawany w dwu wersjach ( zaznaczonych na zdjęciu ) .
Wersja FCC i Lbt .
Nie wiem jaka jest między nimi różnica i który kupić .
Może mnie ktoś poratuje wyjaśnieniem tej sprawy .

_________________
Dobre towarzystwo i kropla rumu , lub na odwrót .


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Oznaczenie w odbiorniku
PostNapisane: poniedziałek, 21 sierpnia 2023, 05:30 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): niedziela, 14 listopada 2010, 16:49
Posty: 194
Wiek: 43
Lokalizacja: Strumień - Zabłocie
Z tego co pamiętam moduły i odbiorniki frsky miały wersję EU LBT lub FCC. W Europie używamy tych pierwszych


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Oznaczenie w odbiorniku
PostNapisane: poniedziałek, 21 sierpnia 2023, 11:04 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): czwartek, 12 kwietnia 2012, 10:46
Posty: 6022
Wiek: 45
Lokalizacja: Kraków
Dokładnie ale powiedziałbym że powinniśmy używać a nie używany bo ile radiów tyle konfiguracji. Może się zdarzyc że firmware radia jest inny niż odbiornika ale wtedy wystarczy go podmienic. I będzie działać. Wersja EU ogranicza moc i parę innych rzeczy

Wysłane z mojego M2012K11AG przy użyciu Tapatalka

_________________
pozdrawiam
Hubert
https://www.banggood.com/?p=WQ230911983820130156


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Oznaczenie w odbiorniku
PostNapisane: poniedziałek, 21 sierpnia 2023, 11:19 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): czwartek, 21 lutego 2013, 12:14
Posty: 665
Wiek: 75
Lokalizacja: Olsztyn
Ja mam Q 7 Taranis wpisane jest oprogramowanie europejskie czyli potrzebuje LBT .

_________________
Dobre towarzystwo i kropla rumu , lub na odwrót .


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron

117,102,752 Wyświetlone Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL