Teraz jest czwartek, 24 września 2020, 11:17

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 33 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Odbiornik do th9x
PostNapisane: niedziela, 24 listopada 2019, 21:09 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): niedziela, 3 listopada 2019, 07:39
Posty: 41
Wiek: 38
Lokalizacja: Limanowa
Cześć. Szukam odbiorników do th9x 4ch i 6ch na co może zwrócić uwagę żeby to wszystko współpracowało.
1. System AFHDS 2A i nie ważne jaki producent.
2. System AFHDS 2A firmy flysky.

_________________
Tomasz


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Odbiornik do th9x
PostNapisane: niedziela, 24 listopada 2019, 23:40 
Online
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): czwartek, 12 kwietnia 2012, 10:46
Posty: 5440
Wiek: 42
Lokalizacja: Kraków
Czterokanałowych nie spotkałem, za to trzy, sześć i osiem(9).
Załącznik:
th9x-3.JPG
th9x-3.JPG [ 19.48 KiB | Przeglądane 2823 razy ]

Załącznik:
th9x-6.JPG
th9x-6.JPG [ 20.36 KiB | Przeglądane 2823 razy ]

Załącznik:
th9x-8.JPG
th9x-8.JPG [ 18.75 KiB | Przeglądane 2823 razy ]


Występują tylko jako Flysky lub Turnigy, w tym drugim przypadku kolor naklejek jest nieco inny. Nikt inny tego nie robi. Jest parę projektów na RCGroups gdzie ludzie zbudowali własne odbiorniki ZTS do tego systemu, ale... :mrgreen:

_________________
pozdrawiam
Hubert
https://www.banggood.com/?p=WQ230911983820130156


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Odbiornik do th9x
PostNapisane: poniedziałek, 25 listopada 2019, 11:30 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): niedziela, 26 grudnia 2010, 21:21
Posty: 1926
Wiek: 54
Lokalizacja: COLNE Lancashire U.K.
Dwa pierwsze używam. Nie mam uwag. Działają bez zarzutu. I w dodatku są do nabycia za śmieszne pieniądze.

_________________
Pozdrawiam Jarek


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Odbiornik do th9x
PostNapisane: wtorek, 26 listopada 2019, 09:08 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): piątek, 24 maja 2013, 21:36
Posty: 230
Wiek: 71
Lokalizacja: Skawina-Kraków
Potwierdzam też używam nie ma problemu (dwa pierwsze) a kasa śmieszna.
Instaluje w modelu i zostawiam nie bawię się w demontaż.I kupuje następne do modelu.

_________________
Lata biegną a to my dostajemy zadyszki.
pozdrawiam Leszek


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Odbiornik do th9x
PostNapisane: wtorek, 26 listopada 2019, 13:39 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): niedziela, 3 listopada 2019, 07:39
Posty: 41
Wiek: 38
Lokalizacja: Limanowa
Też mam ten pierwszy odbiornik i nie mogę zbindować z aparatura

_________________
Tomasz


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Odbiornik do th9x
PostNapisane: wtorek, 26 listopada 2019, 20:35 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): niedziela, 3 listopada 2019, 07:39
Posty: 41
Wiek: 38
Lokalizacja: Limanowa
Jak zwykle wszystkim działa tylko nie mi. Mam fabryczna aparaturę i czy coś muszę w niej zmienić a może tylko ustawienia nadajnika mam złe?

_________________
Tomasz


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Odbiornik do th9x
PostNapisane: wtorek, 26 listopada 2019, 20:55 
Online
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): czwartek, 12 kwietnia 2012, 10:46
Posty: 5440
Wiek: 42
Lokalizacja: Kraków
Napisz co i jak robisz.

_________________
pozdrawiam
Hubert
https://www.banggood.com/?p=WQ230911983820130156


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Odbiornik do th9x
PostNapisane: wtorek, 26 listopada 2019, 21:58 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): niedziela, 3 listopada 2019, 07:39
Posty: 41
Wiek: 38
Lokalizacja: Limanowa
W odbiorniku w gniazdo ch3 wkładam zworke do bindowania i podłączam zasilanie po tem trzymając przycisk na module nadajnika załączam go. I niestety obydwie diody migaja nadal zero reakcji

_________________
Tomasz


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Odbiornik do th9x
PostNapisane: środa, 27 listopada 2019, 08:23 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): sobota, 20 marca 2010, 17:47
Posty: 6113
Wiek: 48
Lokalizacja: Józefów (ten koło Błonia)
Spróbuj oddalić odbiornik od nadajnika kilka metrów w czasie bindowania, czasami był taki psikus ( mi się zdarzyło ze dwa razy). Wiem głupie to ale co poradzić :nieufny:

_________________
Pozdrawiam Adam


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Odbiornik do th9x
PostNapisane: środa, 27 listopada 2019, 09:34 
Online
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): czwartek, 12 kwietnia 2012, 10:46
Posty: 5440
Wiek: 42
Lokalizacja: Kraków
mlody1-1981 napisał(a):
W odbiorniku w gniazdo ch3 wkładam zworke do bindowania (...)


A w którym modelu odbiornika?

_________________
pozdrawiam
Hubert
https://www.banggood.com/?p=WQ230911983820130156


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Odbiornik do th9x
PostNapisane: środa, 27 listopada 2019, 09:58 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): niedziela, 3 listopada 2019, 07:39
Posty: 41
Wiek: 38
Lokalizacja: Limanowa
Odbiornik FS-GR3E

_________________
Tomasz


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Odbiornik do th9x
PostNapisane: środa, 27 listopada 2019, 21:15 
Online
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): czwartek, 12 kwietnia 2012, 10:46
Posty: 5440
Wiek: 42
Lokalizacja: Kraków

Zobacz czy wszystko robisz tak jak tu, zasilanie na pewno dobrze podpiąłeś? Bo to środkowy pin, a nie czerwony.

_________________
pozdrawiam
Hubert
https://www.banggood.com/?p=WQ230911983820130156


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Odbiornik do th9x
PostNapisane: środa, 27 listopada 2019, 21:25 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): niedziela, 3 listopada 2019, 07:39
Posty: 41
Wiek: 38
Lokalizacja: Limanowa
Tak dokładnie tak samo nawet używam do niego tej samej aparatury co ten koleś i z nią się łączy a th9x niestety nie.

_________________
Tomasz


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Odbiornik do th9x
PostNapisane: środa, 27 listopada 2019, 21:30 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): niedziela, 3 listopada 2019, 07:39
Posty: 41
Wiek: 38
Lokalizacja: Limanowa
Nadajnik jest nowy z oryginalnym softem i modułem może tu jest jakiś problem widzę że każdy zmienia oprogramowanie.

_________________
Tomasz


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Odbiornik do th9x
PostNapisane: środa, 27 listopada 2019, 21:53 
Online
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): czwartek, 12 kwietnia 2012, 10:46
Posty: 5440
Wiek: 42
Lokalizacja: Kraków
Oprogramowanie aparatury nie ma wpływu na procedurę bindowania.

_________________
pozdrawiam
Hubert
https://www.banggood.com/?p=WQ230911983820130156


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Odbiornik do th9x
PostNapisane: środa, 27 listopada 2019, 22:00 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): niedziela, 3 listopada 2019, 07:39
Posty: 41
Wiek: 38
Lokalizacja: Limanowa
Zastanawiam się czy zasilanie podłączyłem w to samo gniazdo co na filmie. Sprawdzę w weekend jak będę w domu.

_________________
Tomasz


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Odbiornik do th9x
PostNapisane: środa, 27 listopada 2019, 23:49 
Online
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): czwartek, 12 kwietnia 2012, 10:46
Posty: 5440
Wiek: 42
Lokalizacja: Kraków
Nie ma znaczenia. Wszystkie piny zasilające są połączone ze sobą, czyli wszystkie plusy są razem i wszystkie minusy też. Możesz się podłączyć pod dowolny "kanał" a nawet podłączyć np plus pod "kanał" nr 1 a minus pod "kanał" nr 3

_________________
pozdrawiam
Hubert
https://www.banggood.com/?p=WQ230911983820130156


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Odbiornik do th9x
PostNapisane: czwartek, 28 listopada 2019, 02:23 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): niedziela, 26 grudnia 2010, 21:21
Posty: 1926
Wiek: 54
Lokalizacja: COLNE Lancashire U.K.
Nie ma innego wyjścia:
Nagraj taki sam film jak powyżej. Pokaż nam jak bindujesz swoje radio?
Może coś dostrzeżemy jeżeli popełniasz błąd?
Dobrze by było spróbować zbindowac inny odbiornik, ale chyba nie masz ?

_________________
Pozdrawiam Jarek


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Odbiornik do th9x
PostNapisane: czwartek, 28 listopada 2019, 06:22 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): niedziela, 3 listopada 2019, 07:39
Posty: 41
Wiek: 38
Lokalizacja: Limanowa
Miałem jeszcze FS-r6b ale po wyciągnięciu z modelu okazało się że się popsuł i nie zdążyłem zbindować z th9x. Mam jeszcze FS-ia10b i działa bez problemu. Nie mam uprawnień żeby dodawać filmy i zdjęcia

_________________
Tomasz


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Odbiornik do th9x
PostNapisane: czwartek, 28 listopada 2019, 06:48 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): niedziela, 3 listopada 2019, 07:39
Posty: 41
Wiek: 38
Lokalizacja: Limanowa
A może problem jest że odbiornik jest zbindowany z innym nadajnikiem jeżeli tak to w jaki sposób usunąć z pamięci odbiornika aparaturę

_________________
Tomasz


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 33 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron

74,461,955 Wyświetlone Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL