Michał.Z napisał(a):
Hmm... najpierw zawitaj do forumowej powitalni, penie wtedy otrzymasz odpowiedź, a spytasz się dlaczego? a dla tego że każdemu (chyba?) użytkownikowi mama wpajała "nie rozmawiaj z obcymi".
Proszę nie być złośliwym i nie kwitować młodych kolegów w ten sposób.
Czy ta powitalnia jest, aby tak bardzo ważna ?
jaro13 napisał(a):
Witam jako że jestem młodym modelarzem albo zaczynam z tym sportem mam parę pytań do 'ludzi 'z forum dotyczących budowy modeli, poradźcie mi jak Wy dajecie sobie radę albo jakie są na to patenty. Chcę zacząć budowę modelu ale nie mam pojęcia jak kleić podłużnice do boków kadłuba z balsy aby były proste? Kiedyś na próbę zmontowałem taki kadłub wszystko było ładnie proste jak schło, a jak wyjąłem wszystkie szpilki to bok z podłóżnicami tak jakby się wygiął i już potem dwie połówki boków nie przylegały równo do siebie. Co zrobiłem źle albo czego nie zrobiłem...?
Młody kolego.
Mam mieszane uczucia co do tego, abyś tutaj na forum nauczył się budować modele. Jesteś jeszcze bardzo młody wiekiem i zdaję sobie sprawę jakie to jest trudne dla dzisiejszej młodzieży pozbawionej w szkole nauki zajęć praktyczno-technicznych.
Moją radą dla Ciebie jest poszukanie w Szczecinie modelarni. W tak dużym mieście powinno coś być. Najlepszą metodą nauki jest praca pod okiem instruktora, który zawsze coś doradzi, pomoże, pokaże i podzieli się swoim doświadczeniem. Inna sprawa, gdy już zbudujesz model to nauczy Cię latać.
Tutaj na forum raczej wymieniamy się opiniami i prezentujemy relacje z budowy swoich modeli. Dla początkującego trudno wychwycić technologię.
Jeszcze jedno: Jeżeli potrzebujesz już porady i pytasz o konkrety to podpieraj się zawsze fotografiami. Wtedy łatwiej postawić diagnozę co się stało i jak to naprawić ?