Teraz jest sobota, 15 maja 2021, 22:30

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 76 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Łopatologicznie
PostNapisane: niedziela, 18 kwietnia 2021, 08:52 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): sobota, 4 maja 2019, 16:52
Posty: 381
Wiek: 61
Lokalizacja: Poznań
A czy jest inna metoda aby połączyć dwa regulatory na jednym odbiorniku. Jak odłączam jeden przewód czerwony i włączam układ jeden z regulatorów sie rozregulowuje .

_________________
Pozdrawia Jacek- ten od klepania blaszek


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Łopatologicznie
PostNapisane: niedziela, 18 kwietnia 2021, 08:53 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): czwartek, 12 kwietnia 2012, 10:46
Posty: 5490
Wiek: 43
Lokalizacja: Kraków
Sterowanie 1 kanałem RC, 2xESC, 1xbateria
Załącznik:
2xESC 1xBAT.jpg
2xESC 1xBAT.jpg [ 70.42 KiB | Przeglądane 373 razy ]

Sterowanie 1 kanałem RC, 2xESC, 2xbateria
Załącznik:
2xESC 2xBAT.jpg
2xESC 2xBAT.jpg [ 71.43 KiB | Przeglądane 373 razy ]


Podobnie rozwiązane; doświetlenie pierścieniem z LEDów do napędu EDF. Czyli diody będą zmieniać jasność w miarę wzrostu obrotów silnika. Taki udawany silnik odrzutowy.
Sterowanie 1 kanałem RC, 2xESC, 1xbateria
Załącznik:
EDF.jpg
EDF.jpg [ 89.96 KiB | Przeglądane 373 razy ]


Oczywiście dla powyższych kanałay RC można rozdzielić i podłączyć pod dwa różne. A także dodać 4 kolejne ESC czy 12, kto co lubi.

_________________
pozdrawiam
Hubert
https://www.banggood.com/?p=WQ230911983820130156


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Łopatologicznie
PostNapisane: niedziela, 18 kwietnia 2021, 09:00 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): niedziela, 21 marca 2010, 09:34
Posty: 4979
Wiek: 50
Lokalizacja: Plewiska
Pytanie czy regulator posiada wbudowany bec?

_________________
Pozdrawiam Krzysiek


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Łopatologicznie
PostNapisane: niedziela, 18 kwietnia 2021, 09:05 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): czwartek, 12 kwietnia 2012, 10:46
Posty: 5490
Wiek: 43
Lokalizacja: Kraków
Widać na zdjęciu, że tak. Jeśli jest kabelek czerwony, jest też BEC. W tych bez BEC'a robi się 1 przewód (tylko sygnał) lub 2 (sygnał i minus). Oprócz zasilania oczywiście. I przewodów/miejsc dla silników.

_________________
pozdrawiam
Hubert
https://www.banggood.com/?p=WQ230911983820130156


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Łopatologicznie
PostNapisane: niedziela, 18 kwietnia 2021, 09:27 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): sobota, 4 maja 2019, 16:52
Posty: 381
Wiek: 61
Lokalizacja: Poznań
Może nie dodałem .Ale to chyba zmienia postać . Chciałem podłączyć silnik napędowy (przód -tył )pod ELEV a drugi silnik do steru strumieniowego pod THRO.

_________________
Pozdrawia Jacek- ten od klepania blaszek


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Łopatologicznie
PostNapisane: niedziela, 18 kwietnia 2021, 09:41 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): czwartek, 12 kwietnia 2012, 10:46
Posty: 5490
Wiek: 43
Lokalizacja: Kraków
Jak ustawiasz przełącznik ELEV na aparaturze w czasie podłączania napięcia do odbiornika? I jak ustawiasz THRO w tym samym momencie.

Bo tylko to będzie problemem. Producenci regulatorów zakładają że start systemu ma się zaczynać od minimum na kanale sterującym silnikiem. Tylko w niektórych ESC da się to wyłączyć.

_________________
pozdrawiam
Hubert
https://www.banggood.com/?p=WQ230911983820130156


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Łopatologicznie
PostNapisane: niedziela, 18 kwietnia 2021, 09:56 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): sobota, 4 maja 2019, 16:52
Posty: 381
Wiek: 61
Lokalizacja: Poznań
Czyli nico z mojej koncepcji . Musze jakos inaczej to zrobic .jeszcze nie wiem jak ale pomyślę .

_________________
Pozdrawia Jacek- ten od klepania blaszek


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Łopatologicznie
PostNapisane: niedziela, 18 kwietnia 2021, 10:21 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): czwartek, 12 kwietnia 2012, 10:46
Posty: 5490
Wiek: 43
Lokalizacja: Kraków
A nie możesz uruchamiać modelu mając te obydwa kanały ustawione na min? Bo to tylko na dwie sekundy jest potrzebne aż pikną, a potem możesz już dowolnie je ustawić

Pozdrawiam Hubert

_________________
pozdrawiam
Hubert
https://www.banggood.com/?p=WQ230911983820130156


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Łopatologicznie
PostNapisane: niedziela, 18 kwietnia 2021, 10:47 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): niedziela, 21 marca 2010, 09:34
Posty: 4979
Wiek: 50
Lokalizacja: Plewiska
Hubert -mam regla z który nie posiada bec-a a jednak są trzy kable .

_________________
Pozdrawiam Krzysiek


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Łopatologicznie
PostNapisane: niedziela, 18 kwietnia 2021, 11:05 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): sobota, 4 maja 2019, 16:52
Posty: 381
Wiek: 61
Lokalizacja: Poznań
Ja nie będę kombinował bo się kompletnie nie znam na tym może kiedyś ktoś pomoże :)

_________________
Pozdrawia Jacek- ten od klepania blaszek


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Łopatologicznie
PostNapisane: niedziela, 18 kwietnia 2021, 15:42 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): czwartek, 12 kwietnia 2012, 10:46
Posty: 5490
Wiek: 43
Lokalizacja: Kraków
utopia napisał(a):
Hubert -mam regla z który nie posiada bec-a a jednak są trzy kable .
A to niespodzianka. I gdzie oni go podłączyli? Wisi w powietrzu czy ma coś?

Pozdrawiam Hubert

_________________
pozdrawiam
Hubert
https://www.banggood.com/?p=WQ230911983820130156


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Łopatologicznie
PostNapisane: niedziela, 18 kwietnia 2021, 17:44 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): niedziela, 21 marca 2010, 09:34
Posty: 4979
Wiek: 50
Lokalizacja: Plewiska
Ma . To jest regiel kontronik 11-60V 100A
Nazwany "opto" teraz to się inaczej ogarnia a tam połowa regla zasilana z odbiornika dopiero stopień wyjściowy goniony z baterii silnika .
Regiel na wodę do klasy Hydro/FSR czy kto co chce

_________________
Pozdrawiam Krzysiek


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Łopatologicznie
PostNapisane: poniedziałek, 19 kwietnia 2021, 20:44 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): sobota, 4 maja 2019, 16:52
Posty: 381
Wiek: 61
Lokalizacja: Poznań
Czy mógł by znawca tematu sprawdzic ten schemat . Jak umiałem tak narysowałem


Załączniki:
P1060558.JPG
P1060558.JPG [ 2.66 MiB | Przeglądane 233 razy ]

_________________
Pozdrawia Jacek- ten od klepania blaszek
Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Łopatologicznie
PostNapisane: poniedziałek, 19 kwietnia 2021, 20:49 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): piątek, 17 lutego 2017, 01:53
Posty: 284
Wiek: 43
Lokalizacja: Poznań
Jacek tak to powinno być.


Załączniki:
P1060558.JPG
P1060558.JPG [ 89.44 KiB | Przeglądane 227 razy ]
Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Łopatologicznie
PostNapisane: wtorek, 20 kwietnia 2021, 16:12 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): sobota, 4 maja 2019, 16:52
Posty: 381
Wiek: 61
Lokalizacja: Poznań
Dziękuję za cierpliwość dla takiego tłuka . Działa :D

_________________
Pozdrawia Jacek- ten od klepania blaszek


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Łopatologicznie
PostNapisane: wtorek, 20 kwietnia 2021, 16:14 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): niedziela, 21 marca 2010, 09:34
Posty: 4979
Wiek: 50
Lokalizacja: Plewiska
Raczej to Ty masz cierpliwość do nas :lol:

_________________
Pozdrawiam Krzysiek


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 76 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  

80,354,005 Wyświetlone Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL