Teraz jest poniedziałek, 13 lipca 2020, 00:18

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: bindowanie kolejnych eleresów z turnigy 9XR
PostNapisane: sobota, 27 czerwca 2020, 17:30 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 23 maja 2016, 19:57
Posty: 263
Wiek: 53
Lokalizacja: Miłoszewiec
Głupia sprawa. Na co dzień używam prostej FLY SKY, pod którą mam podpiętych (zbindowanych) kilka odbiorników, każdy w innym modelu.
Turnigy używałem tylko z jednym modelem, miałem tylko jeden odbiornik, no ale zamarzyło mi się wiecej i wsadzić do kolejnych latadełek. Fajnie co? No to proste przecież. W apce zmieniam na drugi model, wyłączam, odpalam drugiego eleresa w odbiorniku łącznie z bindowaniem. Potem apkę z bindowaniem. Diodki sobie migają, binduje się. Zielona w odbiorniku. Wyłączam wszystkie zasilania, włączam i nic. Apka na drugim modelu, eleleres odbiornika na zielono. Zima. Z głupia frant w apce przełączam na pierwszy model i chodzi. Serwa się ruszają, silnik kręci. No ale jako pierwszy model a ja chcę jako drugi!!

Co robię nie tak? Tylko nie krzyczcie za bardzo, w końcu mam trochę wolnego na zabawę.

_________________
Dzień bez lotów to dzień stracony. Pozdrawiam Artur

fotki i filmiki: https://goo.gl/photos/d1k2YqcMfX5XMmj98


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: bindowanie kolejnych eleresów z turnigy 9XR
PostNapisane: sobota, 27 czerwca 2020, 20:40 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): czwartek, 12 kwietnia 2012, 10:46
Posty: 5408
Wiek: 42
Lokalizacja: Kraków
Jeśli się binduje a nie działa tzn że masz źle ustawione protokoły albo długość ramki. Najprościej zrób kopię z 1 i zmodyfikuj żeby była zgodna z modelem 2

_________________
pozdrawiam
Hubert
https://www.banggood.com/?p=WQ230911983820130156


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: bindowanie kolejnych eleresów z turnigy 9XR
PostNapisane: sobota, 27 czerwca 2020, 20:57 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): piątek, 13 kwietnia 2012, 14:28
Posty: 2133
Wiek: 55
Lokalizacja: Szczytniki
Trochę nie rozumie o co Tobie chodzi, masz retransmisje z 9XR do eleresa? Ja to załatwiłem w prosty sposób, zamiast nowego modelu, zrobiłem kopiuj model potem w konfiguracji poustawiałem co trzeba bez dodatkowego bindowania odbiornika do retransmisji. Jak masz dwa odb eleres i jeden moduł nadawczy to sygnatura musi się zgadzać, ustawia się to w konfiguratorze. Do tego jak Hubert pisał, kopiuj model powinno być dobrze.
Załącznik:
Schowek01 (2).jpg
Schowek01 (2).jpg [ 124.95 KiB | Przeglądane 418 razy ]

_________________
Pozdrawiam Jurek


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: bindowanie kolejnych eleresów z turnigy 9XR
PostNapisane: niedziela, 28 czerwca 2020, 08:05 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 3 listopada 2015, 08:59
Posty: 54
Wiek: 45
Lokalizacja: Kraków
gjery napisał(a):
....... Jak masz dwa odb eleres i jeden moduł nadawczy to sygnatura musi się zgadzać, ustawia się to w konfiguratorze.......


Częstotliwość bazowa też musi być taka sama .


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: bindowanie kolejnych eleresów z turnigy 9XR
PostNapisane: niedziela, 28 czerwca 2020, 08:08 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): czwartek, 12 kwietnia 2012, 10:46
Posty: 5408
Wiek: 42
Lokalizacja: Kraków
Chłopaki to nie jest problem z bindowaniem. Tylko z ustawieniami w radiu w sekcji model. Dlatego najłatwiej skopiować model działający i na tej kopii zrobić nowy taki jak ma być

_________________
pozdrawiam
Hubert
https://www.banggood.com/?p=WQ230911983820130156


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: bindowanie kolejnych eleresów z turnigy 9XR
PostNapisane: niedziela, 28 czerwca 2020, 16:06 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 23 maja 2016, 19:57
Posty: 263
Wiek: 53
Lokalizacja: Miłoszewiec
Sorry chłopaki, starość nie radość. Z przerażeniem stwierdzam, że mnie dopada analfabetyzm wtórny. Przecież w FLYSKY kopiowałem sobie modele. Tu mam dziewiczą aparaturę z jednym tylko modelem. Pozostałe są puste i dopiero trzeba je ustawić krok po kroku. Samo nadanie nazwy drugiego modelu nic nie daje, trzeba ustawić na poszczególnych kanałach która wajcha czym steruje. A tu nic nie ma. W sumie nie wiem co mi się ubzdurało. Przecież to logiczne, że ten sam odbiornik będzie działał czy wybiorę model 1,2,3 czy 12. Dopiero dziś w ciągu dnia to skleiłem. Sorry za zamieszanie i dzięki za próby pomocy.

_________________
Dzień bez lotów to dzień stracony. Pozdrawiam Artur

fotki i filmiki: https://goo.gl/photos/d1k2YqcMfX5XMmj98


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: bindowanie kolejnych eleresów z turnigy 9XR
PostNapisane: niedziela, 28 czerwca 2020, 20:44 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): piątek, 13 kwietnia 2012, 14:28
Posty: 2133
Wiek: 55
Lokalizacja: Szczytniki
Bez 0,7 tego nie ogarniesz przecież.

_________________
Pozdrawiam Jurek


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  

73,139,021 Wyświetlone Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL