Teraz jest piątek, 21 września 2018, 13:54

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Kamera Turnigy - się jąka.
PostNapisane: poniedziałek, 17 października 2011, 10:43 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 22 marca 2010, 09:07
Posty: 1655
Wiek: 51
Lokalizacja: Tarnowskie Góry
Panowie zanabyłem ostatnimi dniami kamerkę Turnigy ( taka biała )
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... card_.html
razem z karta 2Gb firmy Sandisk

I po pierwszych próbach mały zonk - filmy "się jąkają", znaczy widać wyraźnie jak co 3 sekundy obraz na moment staje.
Do tej pory używałem FlyCammOne2, co prawda niższa rozdzielczość ( co widać, słychać i czuć ) , ale film był płynny, a tutaj ... zonk.
"Jąkanie się" występuje zarówno przy odtwarzaniu bezpośrednio z kamery( karty ) jak i z pliku przegranego na dysk.
Szukam przyczyny, może karta za wolna ? , nie wiem.
Jakieś sugestie ?

_________________
..:: Modelarstwo to nie kółko różańcowe - tu trzeba myśleć ::..
Najnowsze nowości u mnie : http://www.motylasty.blogspot.com , no i oczywiście -http://www.motylasty.pl


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Kamera Turnigy - się jąka.
PostNapisane: poniedziałek, 17 października 2011, 11:32 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 1 lutego 2011, 19:48
Posty: 2475
Wiek: 53
Lokalizacja: Milanówek
Kurcze mam taką samą, i raczej bez problemów, możesz zapodać jakiś filmik dla porównania?

_________________
pozdrawiam
Andrzej


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Kamera Turnigy - się jąka.
PostNapisane: poniedziałek, 17 października 2011, 11:43 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 22 marca 2010, 09:07
Posty: 1655
Wiek: 51
Lokalizacja: Tarnowskie Góry
Jutro wsadzę na Youtube'a, to zobaczysz.

_________________
..:: Modelarstwo to nie kółko różańcowe - tu trzeba myśleć ::..
Najnowsze nowości u mnie : http://www.motylasty.blogspot.com , no i oczywiście -http://www.motylasty.pl


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Kamera Turnigy - się jąka.
PostNapisane: poniedziałek, 17 października 2011, 12:37 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 1 lutego 2011, 19:48
Posty: 2475
Wiek: 53
Lokalizacja: Milanówek
Proszę , dla porównania możesz zobaczyć ten: http://www.youtube.com/watch?v=mYFYdnliQ-U. Ta sama kamera i karta; wybrałem film robiony w trudnych warunkach oświetleniowych z ujęciami pod i ze słońcem. Brak ostrości wynika z drgań pochodzących z silnika, film bez ingerencji w jego jakość, jest tylko poskracany.

_________________
pozdrawiam
Andrzej


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Kamera Turnigy - się jąka.
PostNapisane: poniedziałek, 17 października 2011, 12:41 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 22 marca 2010, 09:07
Posty: 1655
Wiek: 51
Lokalizacja: Tarnowskie Góry
Wstawię film jak powiedziałem, aczkolwiek muszę jeszcze sprawdzić komputer i obejrzeć film na innym, może tu właśnie pies leży pogrzebany.

_________________
..:: Modelarstwo to nie kółko różańcowe - tu trzeba myśleć ::..
Najnowsze nowości u mnie : http://www.motylasty.blogspot.com , no i oczywiście -http://www.motylasty.pl


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Kamera Turnigy - się jąka.
PostNapisane: poniedziałek, 17 października 2011, 13:08 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 25 maja 2010, 19:28
Posty: 24
Wiek: 49
Lokalizacja: Giżycko
Miałem podobnie, wymiana karty pomogła


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Kamera Turnigy - się jąka.
PostNapisane: poniedziałek, 17 października 2011, 18:09 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): czwartek, 9 grudnia 2010, 19:09
Posty: 11
Lokalizacja: Siemianowice Śl.
Motylasty napisał(a):
I po pierwszych próbach mały zonk - filmy "się jąkają", znaczy widać wyraźnie jak co 3 sekundy obraz na moment staje...
Jakieś sugestie ?

Idź z nią do logopedy. :lol:

Trzeba wymienić kartę, ale na kartę klasy co najmniej 6 (inaczej 40x czyli 48 Mb/s).
Przy kartach 4GB różnica w cenie pomiędzy klasą 4, a 6 to kilka PLN.

_________________
Pozdrawiam, Zbyszek


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Kamera Turnigy - się jąka.
PostNapisane: poniedziałek, 17 października 2011, 18:21 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): czwartek, 3 czerwca 2010, 20:17
Posty: 4032
Wiek: 56
Lokalizacja: Wrocław
Tomek zdecydowanie wina karty. Zaszalej i kup od razu 10. Karta może jeszcze przydać się do innych kamerek.

_________________
Pozdrawiam
Konrad P.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Kamera Turnigy - się jąka.
PostNapisane: poniedziałek, 17 października 2011, 18:27 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 31 maja 2010, 18:35
Posty: 990
Wiek: 72
Lokalizacja: Johannesburg RPA
Mialem dokladnie ten sam problem z kamera Turnigy i HK HD zdecydowanie pomoglo wymiana karty na SD 10 klasy .
Nie kupuj karty Kingston ,szybkosc zapisu jest bardzo mala nawet w klasie 10.
Nastepnym problemem moze byc karta graficzna w Twoim kompie.

Pozdrawiam Wladek.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Kamera Turnigy - się jąka.
PostNapisane: poniedziałek, 17 października 2011, 20:51 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 22 marca 2010, 09:07
Posty: 1655
Wiek: 51
Lokalizacja: Tarnowskie Góry
Wymieniłem kartę, przypadkiem w telefonie miałem dwa razy szybszą ( to wykazały testy ) , mam nadzieję pojutrze coś nakręcić w locie i sprawdzić.
Wszystkim za sugestie bardzo dziękuję.

_________________
..:: Modelarstwo to nie kółko różańcowe - tu trzeba myśleć ::..
Najnowsze nowości u mnie : http://www.motylasty.blogspot.com , no i oczywiście -http://www.motylasty.pl


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Kamera Turnigy - się jąka.
PostNapisane: wtorek, 18 października 2011, 08:34 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): środa, 6 lipca 2011, 11:27
Posty: 1173
Wiek: 53
Lokalizacja: Wągrowiec - Wlkp
Mam to samo "jąkanie" albo "zacinanie się" obrazu w breloczkach i gumcamie. Dźwięk idzie a obraz utyka momentami. Zwalałem to na oprogramowanie. A to karta... Muszę też poszukać nowej :)

_________________
pozdrawiam Grzegorz


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  

59,904,138 Wyświetlone Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL