RcClub.eu
https://rcclub.eu/

Raytronic C14
https://rcclub.eu/viewtopic.php?f=67&t=9265
Strona 1 z 1

Autor:  daro68 [ piątek, 1 kwietnia 2016, 15:38 ]
Tytuł:  Raytronic C14

Pomocy posiadam ładowarkę nie mogę się przełączyć na ładowanie ak. NiCd, MiMH i Pb klawiszem "BATT TYPE" kręcę się tylko w ak. Li-Pol/Li-Fe/Li-Ion kiedyś po zakupie sprawdzałem działała prawidłowo. Czy padła?

Autor:  Ellipsis [ piątek, 1 kwietnia 2016, 15:51 ]
Tytuł:  Re: Raytronic C14

"Po podłączeniu do źródła zasilania na ekranie pracy ładowarki wyświetlony zostanie komunikat powitalny „RAYTRONIC C-14 RCM PELIKAN”. Potem ładowarka przejdzie do trybu pracy, który był uźywany przed ostatnim wyłączeniem urządzenia.

Po naciśnięciu klawisza BATT TYPE napis w górnym rządku ekranu oznaczający typ akumulatorów (NiCd, NiMH, Litowe lub Pb) będzie migał.

Jeśli typ akumulatora miga, to każdym ponownym naciśnięciem klawisza BATT TYPE przejdziecie na
kolejny typ akumulatora w następujący porządku NiCd→ NiMH→Litowe→Pb→NiCd …
Jeżeli naciśniecie inny klawisz lub nie naciśniecie klawisza żadnego napis przestanie migać po 5 sek.

Dłuższym naciśnięciem (w czasie dłuŜszym od 3 sekund) klawisza BATT TYPE przejdziecie do pętli menu informacyjnego. W menu tym przedstawione są zaprogramowane wartości (np wartość napięcia zasilającego ładowarkę lub napięcia pojedynczych ogniw (...)"

Autor:  daro68 [ piątek, 1 kwietnia 2016, 16:16 ]
Tytuł:  Re: Raytronic C14

Ok zgodnie z instrukcją po naciśnięciu klawisza BATT TYPE napis w górnym rządku ekranu oznaczający typ akumulatorów u mnie tylko Litowe.
Jeśli typ akumulatora miga, to każdym ponownym naciśnięciem klawisza BATT TYPE przejdziecie na kolejny typ akumulatora w następujący porządku u mnie tylko Litowe ustawić mogę tylko Li-po, żelazowe i Li-Io innych aku. nie wyświetla.

Autor:  Ellipsis [ piątek, 1 kwietnia 2016, 21:53 ]
Tytuł:  Re: Raytronic C14

Sprawdziłem właśnie na mojej; działa to dokładnie tak jak mówi instrukcja i Twój opis, tylko u mnie zmienia typ.
Dodatkowo dziwne jest to że u mnie żeby zmienić typ z Lipo na Life muszę wybrać Lipo charging i dopiero przejść strzałką o dwa menu w prawo i tam wybrać Lipo type na inne.

Wygląda, że masz inny firmware.

Autor:  daro68 [ sobota, 2 kwietnia 2016, 16:21 ]
Tytuł:  Re: Raytronic C14

W końcu doszedłem z przejściem do niklowych trzeba przejść do Lipo charge a następnie strzałką wybrać niklowe lub Pb, sukces.

Autor:  daro68 [ sobota, 2 kwietnia 2016, 18:09 ]
Tytuł:  Re: Raytronic C14

Przedwczesna radość chyba przycisk padł było dobrze i znowu coś nie kontakta.

Autor:  Ellipsis [ sobota, 2 kwietnia 2016, 18:20 ]
Tytuł:  Re: Raytronic C14

Rozbierz, wyczyść alkoholem izopropylowym wszystko co zobaczysz, złóż. Jeśli to brak kontaktu to pomoże.

Strona 1 z 1 Strefa czasowa: UTC + 1
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/