RcClub.eu
https://rcclub.eu/

Imax B6
https://rcclub.eu/viewtopic.php?f=67&t=4450
Strona 1 z 2

Autor:  Drack [ poniedziałek, 6 sierpnia 2012, 20:55 ]
Tytuł:  Imax B6

Pilnie potrzebuję nowej, szybszej ładowarki.... zastanawiam się nad zakupem Imaxa B6 z e-baya..... jak zwykle jest pewne ale gdyż na 99,9% jest to kopia Imaxa a nie orginał....

Szybkie pytanie, przejmować się, iż jest to kopia czy zamawiać? Cena bardzo atrakcyjna...... pozdrawiam.

Autor:  Irek M [ poniedziałek, 6 sierpnia 2012, 21:11 ]
Tytuł:  Re: Imax B6

A od czego ona ma być szybsza? To chyba dotychczasowy model tyle, że tańszy niż u nas. Też muszę kupić na gwałt ale troche mocniejszą niz 50W.

Autor:  Drack [ poniedziałek, 6 sierpnia 2012, 21:22 ]
Tytuł:  Re: Imax B6

Teraz posiadam GWS 1A :( więc 5razy wolniejsza.... Za tą cenę posłuży mi minimum 2lata, pakiety mam max 2200mAh... Zastanawiałem się wcześniej nad HK 200-250W ale ta Imaxa mi wystarczy....

Autor:  wojcio69 [ poniedziałek, 6 sierpnia 2012, 21:42 ]
Tytuł:  Re: Imax B6

Używam takiej od 3 lat i jeszcze mnie nie zawiodła.
Pakiety jakie ładuję to od 1800mAh do 5000mAh. Te największe ładują się jakieś 1,5h. Do 3000mAh ładując prądem 1C (tylko takim ładuję) trwa to godzinę. Zależy to jeszcze od zasilacza. Ja mam 5A.

Autor:  Drack [ poniedziałek, 6 sierpnia 2012, 21:44 ]
Tytuł:  Re: Imax B6

Dzięki Wojtku za informację....
wojcio69 napisał(a):
Używam takiej od 3 lat i jeszcze mnie nie zawiodła.

Ale masz orginał czy kopię? I czy to wogóle jakaś różnica w jakości.... żywotności....?

Autor:  wojcio69 [ poniedziałek, 6 sierpnia 2012, 22:04 ]
Tytuł:  Re: Imax B6

Wygląda tak jak ta na ebay i nigdy się nie zastanawiałem czy to oryginał czy nie. 3 lata temu dałem za nią jakieś 260zł czy coś koło tego

Autor:  Stan [ poniedziałek, 6 sierpnia 2012, 22:08 ]
Tytuł:  Re: Imax B6

Ja rowniez mam i jestem zadowolony, mysle ze to dobry wybor

Autor:  Drack [ wtorek, 7 sierpnia 2012, 16:31 ]
Tytuł:  Re: Imax B6

Myślałem też zamówić Turnigy accucell 6 z HK ale przesyłka w granicach 20$ powoduje iż się nie berdzo opłaca...

Autor:  Drack [ środa, 8 sierpnia 2012, 09:46 ]
Tytuł:  Re: Imax B6

Z racji, iż dużo jest na rynku kopii Imaxa zdecydowałem się jednak na Trunigy Accucell 6 z tym, że zamówiłem na allegro, gdyż cenowo wychodzi podobnie w porównaniu z HK...

Autor:  cyk [ wtorek, 10 września 2013, 17:29 ]
Tytuł:  Re: Imax B6

Nie chcę tworzyć nowych tematów,więc zapytam tu.
Czy taką http://abc-rc.pl/ladowarka-IMAX-B6 ładowarkę można podłączyć bezpośrednio pod akumulator samochodowy?,i czy długo trwa naładowanie pakietu 3s 1300mAh?.

Autor:  darek_op [ wtorek, 10 września 2013, 17:30 ]
Tytuł:  Re: Imax B6

Oczywiście :D

Autor:  cyk [ wtorek, 10 września 2013, 17:35 ]
Tytuł:  Re: Imax B6

Dzięki Darku za szybką odpowiedz,nawet bardzo szybką :shock: .
A czy długo ładuje pakiet 3s 1300 mAh.

Autor:  darek_op [ wtorek, 10 września 2013, 17:38 ]
Tytuł:  Re: Imax B6

W domu zawsze ładuje na spokojnie prądem 1A i trwa to około 30minut :D

Autor:  cyk [ wtorek, 10 września 2013, 17:46 ]
Tytuł:  Re: Imax B6

Ok jeszcze raz wielkie dzięki Darku :D ,a więc do sklepu na zakupy ;) .

Autor:  buwi777 [ wtorek, 10 września 2013, 18:10 ]
Tytuł:  Re: Imax B6

darek_op napisał(a):
W domu zawsze ładuje na spokojnie prądem 1A i trwa to około 30minut :D


O ile jest "wyładowany" mniej więcej w połowie i ma "fabryczną" pojemność ...

Autor:  RobUk [ środa, 12 sierpnia 2015, 22:07 ]
Tytuł:  Re: Imax B6

W kooooońcu zmieniłem ładowarkę .... jakoś do tej pory poprzednia mi służyła choć mam wrażenie, że pakiety zawsze jakieś "niedoładowane" były :)
Ponieważ wybrałem Imax B6 mam pytanie do tych którzy używają takiego modelu na codzień.

Używam pakietów 1300mAh, 1800mAh i 5200mAh.
Jak ładujecie (odpowiednio) takie pojemności i jak ustawiacie ładowarkę dla każdej z tych pojemności ?
Edyta:

I chyba najważniejsze, jakiego zasilacza używacie. Mam kilka, z czego najczęściej do ładowania używałem 12V 2.5A lub 12V 4A

Wariant 1 - szybko

Wariant 2 - bardzo szybko

Wariant 3 - normalnie :)

Autor:  wojcio69 [ środa, 12 sierpnia 2015, 23:23 ]
Tytuł:  Re: Imax B6

Korzystałem z tej ładowarki dłuuugo.
Zasilanie jakie miałem to 12V 5A.
Pakiety ładowałem prądem 1C zawsze z balanserem.

Autor:  karlem [ czwartek, 13 sierpnia 2015, 07:15 ]
Tytuł:  Re: Imax B6

Mam Turnigy, czyli prawie to samo...
Na lotnisku prąd 1C, w domu 1A.
Również zawsze z balanserem.

Autor:  RobUk [ czwartek, 13 sierpnia 2015, 09:17 ]
Tytuł:  Re: Imax B6

Rozumiem, że ładujecie wszystkie pojemności tak samo ?
A po co w takim razie jest tam limit pojemności do ustawiania ?

Autor:  Artu [ czwartek, 13 sierpnia 2015, 09:22 ]
Tytuł:  Re: Imax B6

"Limit pojemności" stosuję tylko do PB i NiMH oraz NiCd :D
Przy ładowaniu LiPo (zawsze balanserem), nie mam takiej potrzeby.

Strona 1 z 2 Strefa czasowa: UTC + 1
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/