Teraz jest wtorek, 14 sierpnia 2018, 12:28

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 52 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

warto samemu robić ?
tak, jestem zainteresowany 83%  83%  [ 19 ]
nie, wole kupić 17%  17%  [ 4 ]
Liczba głosów : 23
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Symulatory
PostNapisane: sobota, 16 października 2010, 11:42 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): sobota, 20 marca 2010, 17:25
Posty: 3271
Wiek: 30
Lokalizacja: Warszawa
Łooo, czaderskie. Powiedz jaką metodą robiłeś płytkę i w jaki sposób ją tak ładnie pocynowałeś?


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Symulatory
PostNapisane: sobota, 16 października 2010, 12:29 
Offline
modelarz

Dołączył(a): niedziela, 21 marca 2010, 21:00
Posty: 1545
Wiek: 63
Lokalizacja: Katowice
Płytki dwustronnej nie zrobisz amatorsko , problem z przelotkami s dokładniej metalizacją. Montaż mój i uruchomienie .

_________________
Pozdrawiam wszystkich radośnie zakręconych ...


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Symulatory
PostNapisane: sobota, 16 października 2010, 12:36 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): sobota, 20 marca 2010, 17:25
Posty: 3271
Wiek: 30
Lokalizacja: Warszawa
Czyli to była płytka robiona na zamówienie? Niemniej jednak ciekaw jestem jak tą metodą zrobić choćby płytkę jednostronną :)


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Symulatory
PostNapisane: sobota, 16 października 2010, 14:40 
Offline
modelarz

Dołączył(a): niedziela, 21 marca 2010, 21:00
Posty: 1545
Wiek: 63
Lokalizacja: Katowice
tzw. zelazkową

_________________
Pozdrawiam wszystkich radośnie zakręconych ...


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Symulatory
PostNapisane: sobota, 16 października 2010, 18:53 
Offline
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): sobota, 20 marca 2010, 17:16
Posty: 6285
Wiek: 36
Lokalizacja: Czechowice-Dziedzice
Szymon skorzystaj z programu KICAD :D

_________________
To bzykanie coś oznacza. Takie bzyczące bzykanie nie bzyka bez powodu.

pozdrawiam Marcin


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Symulatory
PostNapisane: sobota, 16 października 2010, 19:08 
Offline
modelarz

Dołączył(a): niedziela, 21 marca 2010, 21:00
Posty: 1545
Wiek: 63
Lokalizacja: Katowice
Meloow napisał(a):
Szymon skorzystaj z programu KICAD :D

i on mu płytkę wykona ? :lol: :lol:

_________________
Pozdrawiam wszystkich radośnie zakręconych ...


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Symulatory
PostNapisane: sobota, 16 października 2010, 19:57 
Offline
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): sobota, 20 marca 2010, 17:16
Posty: 6285
Wiek: 36
Lokalizacja: Czechowice-Dziedzice
płytki nie zrobi ale przygotuje wydruk po prasowanke itp. W moim którkim życiu zrobiłem co najmniej kilkaset płytek (a pewnie i znacznie więcej) od ręcznego malowania markerem po przeprasowywanie płytek, ale ostatnio testuje tego Kicada do robienia projektów i uważam że jest fajny.

_________________
To bzykanie coś oznacza. Takie bzyczące bzykanie nie bzyka bez powodu.

pozdrawiam Marcin


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Symulatory
PostNapisane: sobota, 16 października 2010, 20:03 
Offline
modelarz

Dołączył(a): niedziela, 21 marca 2010, 21:00
Posty: 1545
Wiek: 63
Lokalizacja: Katowice
uzywam eagle i protela . Chyba lepsze :D A zrobiłem z laminarki prasowaczke i działa super. No nie liczyłem swoich ale chyba do 1000 dojdzie

_________________
Pozdrawiam wszystkich radośnie zakręconych ...


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Symulatory
PostNapisane: sobota, 16 października 2010, 20:10 
Offline
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): sobota, 20 marca 2010, 17:16
Posty: 6285
Wiek: 36
Lokalizacja: Czechowice-Dziedzice
ja też używam eagle, ale na protela mnie nie stać i nie zajmuję się elektroniką zawodowo ;) by był mi niezbędny

_________________
To bzykanie coś oznacza. Takie bzyczące bzykanie nie bzyka bez powodu.

pozdrawiam Marcin


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Symulatory
PostNapisane: sobota, 16 października 2010, 20:36 
Offline
modelarz

Dołączył(a): niedziela, 21 marca 2010, 21:00
Posty: 1545
Wiek: 63
Lokalizacja: Katowice
polubilem eagle i szybko sie projektuje , a protel to kombajn :D

_________________
Pozdrawiam wszystkich radośnie zakręconych ...


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Symulatory
PostNapisane: niedziela, 17 października 2010, 10:28 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): sobota, 20 marca 2010, 17:25
Posty: 3271
Wiek: 30
Lokalizacja: Warszawa
Hmm, żelazkujecie na papierze czy folii? Ostatnio posiałem gdzieś "fajny" papier kredowy i żelazkowałem z ulotki od pizzy :) Wyszło średnio, tzn nie wyszło :(


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Symulatory
PostNapisane: niedziela, 17 października 2010, 11:49 
Offline
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): sobota, 20 marca 2010, 17:16
Posty: 6285
Wiek: 36
Lokalizacja: Czechowice-Dziedzice
robię i na folii i na papierze , z tym że podczas wydruku jak możesz to ustaw jak najcziemniejszy wydruk
(duża ilość tonera) przy prasowaniu trzeba dobrać odpoweidnią temperaturę i prasować aż do momentu kiedy toner zaczyna się rozpuszczać.

_________________
To bzykanie coś oznacza. Takie bzyczące bzykanie nie bzyka bez powodu.

pozdrawiam Marcin


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Symulatory
PostNapisane: niedziela, 17 października 2010, 13:27 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): sobota, 20 marca 2010, 17:25
Posty: 3271
Wiek: 30
Lokalizacja: Warszawa
A płytkę jak tak fajnie pocynować?


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Symulatory
PostNapisane: niedziela, 17 października 2010, 13:41 
Offline
modelarz

Dołączył(a): niedziela, 21 marca 2010, 21:00
Posty: 1545
Wiek: 63
Lokalizacja: Katowice
sa chemiczne preparaty , elektroda sie klania i wujek google

_________________
Pozdrawiam wszystkich radośnie zakręconych ...


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Symulatory
PostNapisane: niedziela, 17 października 2010, 16:57 
Offline
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): sobota, 20 marca 2010, 17:16
Posty: 6285
Wiek: 36
Lokalizacja: Czechowice-Dziedzice
nie trzeba aż tak cynować , ja robię tak że lutuję cały układ a później zabezpieczam resztę scieżek przed utlenianiem lakierem do paznokci lub innym lakierem bezbarwnym.

_________________
To bzykanie coś oznacza. Takie bzyczące bzykanie nie bzyka bez powodu.

pozdrawiam Marcin


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Symulatory
PostNapisane: niedziela, 17 października 2010, 19:35 
Offline
modelarz

Dołączył(a): niedziela, 21 marca 2010, 21:00
Posty: 1545
Wiek: 63
Lokalizacja: Katowice
odbiegliśmy od tematu

_________________
Pozdrawiam wszystkich radośnie zakręconych ...


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Symulatory
PostNapisane: niedziela, 17 października 2010, 20:06 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): niedziela, 21 marca 2010, 09:34
Posty: 4386
Wiek: 47
Lokalizacja: Poznań
wolę pisaka .... jestem szybszy od waszych komputrów...

amerykańska mechanizacja na masowe produkcje dobra .....

_________________
obrażam , pomstuje na ustrój,głupie zwyczaje, ciemnotę i zacofanie . Ludzie mają głowę albo do myślenia albo noszenia czapki...Więc zdejmij czapeczkę!
Jeśli Ci pomogłem wbrew sobie w Twoim problemie to se kliknij >>>> POMÓGŁ Pozdrawiam Krzysiek


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Symulatory
PostNapisane: piątek, 22 października 2010, 21:50 
Offline
modelarz

Dołączył(a): niedziela, 21 marca 2010, 21:00
Posty: 1545
Wiek: 63
Lokalizacja: Katowice
a o który element Ci chodzi ? To miedzymordzie jest programowane , czyli masz możliwość zmiany kanałow kalibracji i wiele innych . Musze poszukać instrukcji . Dioda sygnalizuje prace szybkim błyskaniem i tez kroki programowania .

_________________
Pozdrawiam wszystkich radośnie zakręconych ...


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Symulatory
PostNapisane: sobota, 23 października 2010, 10:07 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 5 lipca 2010, 11:30
Posty: 301
Wiek: 33
Lokalizacja: Bielsko-Biała
Chodzi o te "wyprowadzenia" po prawej i to "przerwane" połączenie po środku.

Z tego co się dowiedziałem nie powinno być problemu, tylko kwestia ilości chętnych, bo jeśli będą 3 osoby to odpada :P

_________________
Pozdrawiam, Bartek


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Symulatory
PostNapisane: środa, 27 października 2010, 17:23 
Offline
modelarz

Dołączył(a): niedziela, 21 marca 2010, 21:00
Posty: 1545
Wiek: 63
Lokalizacja: Katowice
czy ktoś zna czeski ? Chodzi o przetłumaczenie manuala

_________________
Pozdrawiam wszystkich radośnie zakręconych ...


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 52 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  

59,100,894 Wyświetlone Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL