Teraz jest środa, 18 lipca 2018, 15:49

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 52 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona

warto samemu robić ?
tak, jestem zainteresowany 83%  83%  [ 19 ]
nie, wole kupić 17%  17%  [ 4 ]
Liczba głosów : 23
Autor Wiadomość
 Tytuł: Symulatory
PostNapisane: środa, 13 października 2010, 13:41 
Offline
modelarz

Dołączył(a): niedziela, 21 marca 2010, 21:00
Posty: 1545
Wiek: 63
Lokalizacja: Katowice
pytam userów czy przedstawić opracowanie czeskie doskonałego interface PPM USB na ATega 8 ?

_________________
Pozdrawiam wszystkich radośnie zakręconych ...


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Symulatory
PostNapisane: środa, 13 października 2010, 13:50 
Offline
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): sobota, 20 marca 2010, 17:16
Posty: 6281
Wiek: 36
Lokalizacja: Czechowice-Dziedzice
piszesz o symulatorze jako interface'ie hardware tak ? czy o sofcie (program) bo tak sugeriuje ankieta.

_________________
To bzykanie coś oznacza. Takie bzyczące bzykanie nie bzyka bez powodu.

pozdrawiam Marcin


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Symulatory
PostNapisane: środa, 13 października 2010, 13:58 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 5 lipca 2010, 11:30
Posty: 301
Wiek: 33
Lokalizacja: Bielsko-Biała
Hardware :)
Przedstaw proszę. Takie rozwiązanie może być tańsze i wiele lepsze niż interface'y z alledrogo. Mam taki z gotowy i mam straszne drgania na nim.

_________________
Pozdrawiam, Bartek


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Symulatory
PostNapisane: środa, 13 października 2010, 13:59 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 22 marca 2010, 09:07
Posty: 1655
Wiek: 51
Lokalizacja: Tarnowskie Góry
Zapodawaj.

_________________
..:: Modelarstwo to nie kółko różańcowe - tu trzeba myśleć ::..
Najnowsze nowości u mnie : http://www.motylasty.blogspot.com , no i oczywiście -http://www.motylasty.pl


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Symulatory
PostNapisane: środa, 13 października 2010, 16:57 
Offline
modelarz

Dołączył(a): niedziela, 21 marca 2010, 21:00
Posty: 1545
Wiek: 63
Lokalizacja: Katowice
mellow czytaj uważniej .... pisze PPM USB to gdzie program ? :D :D :D
Dobra wieczorem wyslę schemat , potrzebna ATmega8 , podstawka , kwarc , parę oporników , 2 zenerki,tranzystor BC 547 Programator. Można to zrobić w smd ale się opłaca zamówic co najmniej ze 20 szt.

_________________
Pozdrawiam wszystkich radośnie zakręconych ...


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Symulatory
PostNapisane: środa, 13 października 2010, 17:42 
zagłosowałem, "chcem" taki "intefejs"


Góra
  
 
 Tytuł: Re: Symulatory
PostNapisane: środa, 13 października 2010, 18:47 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 5 lipca 2010, 11:30
Posty: 301
Wiek: 33
Lokalizacja: Bielsko-Biała
Jak będzie parę osób chętnych to może załatwię tanio takie układy w smd.

_________________
Pozdrawiam, Bartek


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Symulatory
PostNapisane: środa, 13 października 2010, 18:53 
Offline
modelarz

Dołączył(a): niedziela, 21 marca 2010, 21:00
Posty: 1545
Wiek: 63
Lokalizacja: Katowice
plisken napisał(a):
Jak będzie parę osób chętnych to może załatwię tanio takie układy w smd.
Masz możliwość zrobienia PCB ?
slawekmod napisał(a):
zagłosowałem, "chcem" taki "intefejs"
Używaj języka Polskiego
inteface = międzymordzie :lol: :lol: :lol:
Uwaga . dziś mam wene i ........ nie zawaham się jej użyć

_________________
Pozdrawiam wszystkich radośnie zakręconych ...


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Symulatory
PostNapisane: czwartek, 14 października 2010, 08:52 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 5 lipca 2010, 11:30
Posty: 301
Wiek: 33
Lokalizacja: Bielsko-Biała
Marek_Spy napisał(a):
Masz możliwość zrobienia PCB ?

Muszę zapytać znajomego, czy da radę (czasowo) coś takiego wykonać. Zajmuje się produkcją różnych układów i posiada maszyny odpowiednie do tego.
Pozostaje kwestia ile byłoby chętnych i czy będzie miał jakoś niedługo wolną maszynę.

_________________
Pozdrawiam, Bartek


Ostatnio edytowano poniedziałek, 25 października 2010, 13:54 przez plisken, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Symulatory
PostNapisane: czwartek, 14 października 2010, 09:08 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 22 marca 2010, 09:07
Posty: 1655
Wiek: 51
Lokalizacja: Tarnowskie Góry
Marek_Spy napisał(a):
Masz możliwość zrobienia PCB ?


Możecie przejść na język polski ? :)

_________________
..:: Modelarstwo to nie kółko różańcowe - tu trzeba myśleć ::..
Najnowsze nowości u mnie : http://www.motylasty.blogspot.com , no i oczywiście -http://www.motylasty.pl


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Symulatory
PostNapisane: czwartek, 14 października 2010, 09:42 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): niedziela, 21 marca 2010, 09:34
Posty: 4380
Wiek: 47
Lokalizacja: Poznań
po naszemu chodzi o obwody drukowane po polskiemu o płytki a po angielsku płytki to chyba jest shallow :lol: :lol:

skad te pcb? ..... a może one bardziej głębokie niż płytki-e

_________________
obrażam , pomstuje na ustrój,głupie zwyczaje, ciemnotę i zacofanie . Ludzie mają głowę albo do myślenia albo noszenia czapki...Więc zdejmij czapeczkę!
Jeśli Ci pomogłem wbrew sobie w Twoim problemie to se kliknij >>>> POMÓGŁ Pozdrawiam Krzysiek


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Symulatory
PostNapisane: czwartek, 14 października 2010, 09:44 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): piątek, 7 maja 2010, 18:38
Posty: 978
Wiek: 49
Lokalizacja: Tarnowskie Góry
Printed Circuit Board. Znaczy się płytka drukowana :)
SMD to te małe montowane na niej powierzchniowo elementy - Surface Mount Device.

_________________
Pozdrawiam
Michał


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Symulatory
PostNapisane: czwartek, 14 października 2010, 09:44 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): sobota, 20 marca 2010, 17:47
Posty: 5516
Wiek: 46
Lokalizacja: Józefów (ten koło Błonia)
Tia... pisibi wykonana w technologii esemde

_________________
Iskierkaaaa...
Pozdrawiam Adam


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Symulatory
PostNapisane: czwartek, 14 października 2010, 09:51 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 22 marca 2010, 09:07
Posty: 1655
Wiek: 51
Lokalizacja: Tarnowskie Góry
Dzięki bo ja lajkonik w tych sprawach, ale z pomocą Michała ..... którz wie, którz wie

_________________
..:: Modelarstwo to nie kółko różańcowe - tu trzeba myśleć ::..
Najnowsze nowości u mnie : http://www.motylasty.blogspot.com , no i oczywiście -http://www.motylasty.pl


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Symulatory
PostNapisane: czwartek, 14 października 2010, 12:08 
Offline
modelarz

Dołączył(a): niedziela, 21 marca 2010, 21:00
Posty: 1545
Wiek: 63
Lokalizacja: Katowice
płytkę SMD mam zaprojektowana , ale w DIP nie , przyjrzyjcie się schematowi i powiedzcie czy sami zlepicie .
Uzupełniłem o rysunki


Załączniki:
schemat.png
schemat.png [ 32.84 KiB | Przeglądane 7983 razy ]
sumaryczny.png
sumaryczny.png [ 5.55 KiB | Przeglądane 7984 razy ]

_________________
Pozdrawiam wszystkich radośnie zakręconych ...
Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Symulatory
PostNapisane: czwartek, 14 października 2010, 12:24 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 5 lipca 2010, 11:30
Posty: 301
Wiek: 33
Lokalizacja: Bielsko-Biała
Powiedz (napisz) tylko czy masz gotowy hex?

_________________
Pozdrawiam, Bartek


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Symulatory
PostNapisane: czwartek, 14 października 2010, 13:09 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): środa, 25 sierpnia 2010, 19:50
Posty: 177
Wiek: 54
Lokalizacja: Tarnowskie Góry
Dla zainteresowanych

http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=479327

_________________
"w życiu piękne są tylko chwile" np. wzloty


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Symulatory
PostNapisane: czwartek, 14 października 2010, 13:20 
Offline
modelarz

Dołączył(a): niedziela, 21 marca 2010, 21:00
Posty: 1545
Wiek: 63
Lokalizacja: Katowice
jasne że mam i wytestowany :D

_________________
Pozdrawiam wszystkich radośnie zakręconych ...


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Symulatory
PostNapisane: czwartek, 14 października 2010, 13:46 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 5 lipca 2010, 11:30
Posty: 301
Wiek: 33
Lokalizacja: Bielsko-Biała
No to OK. Czekam na odpowiedź znajomego w sprawie układów.

_________________
Pozdrawiam, Bartek


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Symulatory
PostNapisane: sobota, 16 października 2010, 11:35 
Offline
modelarz

Dołączył(a): niedziela, 21 marca 2010, 21:00
Posty: 1545
Wiek: 63
Lokalizacja: Katowice
no cuś takiego kiedyś wysmażyłem, Ladne ?
Jest to tez miedzymordzie do symulatorów obsługuje ....... reszta info na PW


Załączniki:
5.jpg
5.jpg [ 25.9 KiB | Przeglądane 8066 razy ]
4.jpg
4.jpg [ 25.42 KiB | Przeglądane 8066 razy ]

_________________
Pozdrawiam wszystkich radośnie zakręconych ...
Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 52 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  

58,602,110 Wyświetlone Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL