Teraz jest poniedziałek, 20 sierpnia 2018, 20:17

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Zestaw leopard v2
PostNapisane: poniedziałek, 25 maja 2015, 15:08 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): niedziela, 24 maja 2015, 11:11
Posty: 11
Wiek: 23
Lokalizacja: Drupia
Witam. Mam problem ze skalibrowaniem sprzętu http://www45.zippyshare.com/v/9CftcbOw/file.html wszystko robie tak jak na instrukcji i nie moge skalibrowac nie moge nawet serva uzywac i gazu przypominam ze mogłem spalić odbiornik kiedy podłączyłem go do akumulatora to poszedl z odbiornika dym (źle podłączyłem kabelek) ale niby swieci sie i reaguje na wlaczenie aparatury prosze o pomoc


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Zestaw leopard v2
PostNapisane: poniedziałek, 25 maja 2015, 15:13 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): sobota, 20 marca 2010, 17:29
Posty: 5574
Wiek: 41
Lokalizacja: Huddersfield - taka dziura w UK :P
Jezeli nie potrafisz zrozumiec regulaminu forum to wez sie moze za kolorowanie obrazkow ? Nie masz szans z elektronika .

_________________
Pozdrawiam Robert vel mammuth .
Wiele osob znajacych mnie tylko z "netu" podejrzewa, ze jestem aroganckim chamem.
Wszystko zmienia sie jak juz mnie poznaja osobiscie ...... maja pewnosc

jesli pomoglem - to kliknij >>> POMOGL <<<


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Zestaw leopard v2
PostNapisane: poniedziałek, 25 maja 2015, 15:15 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 26 listopada 2012, 15:35
Posty: 1139
Wiek: 69
Lokalizacja: Toruń PL,Swindon England UK
najwiecej informacji znajdziesz tutaj: viewtopic.php?f=30&t=113 oraz viewforum.php?f=18
I oczywiście należy wstawić wyrażne zdjęcie Twojej szlachetnej twarzy.

_________________
pozdrawiam Janusz
************************
Modelarstwo to pasja.
Pasja - aby zrealizować swoje marzenia.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Zestaw leopard v2
PostNapisane: poniedziałek, 25 maja 2015, 15:33 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): niedziela, 24 maja 2015, 11:11
Posty: 11
Wiek: 23
Lokalizacja: Drupia
Pomoże ktoś czy nie?


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Zestaw leopard v2
PostNapisane: poniedziałek, 25 maja 2015, 16:00 
Online
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 6 marca 2012, 18:41
Posty: 6048
Wiek: 69
Lokalizacja: Warszawa
To groźba?

_________________
Pozdrawiam Stefan.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Zestaw leopard v2
PostNapisane: poniedziałek, 25 maja 2015, 17:10 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 26 listopada 2012, 15:35
Posty: 1139
Wiek: 69
Lokalizacja: Toruń PL,Swindon England UK
9lala9 napisał(a):
Pomoże ktoś czy nie?

na pewno pomoże,ale to nie piekarnia... :D
Problem jest poważny z uwagi na dymek z odbiornika.Są dwie opcje:
1. spalony odbiornik.Mimo,że dioda pokazuje stan włączenia,to elektronika odbiornika padła,(spalone elementy,a nawet ścieżki).
2. spalone elementy zabezpieczjące,przez co odbiornik nie ma zasilania.Po naprawie będzie sprawny.
Z uwagi na miniaturyzację i montaż smd osobiscie wybieram opcję nr 1,(obym się mylił).
W celu weryfikacji trzeba rozebrać odbiornik i dokładnie sprawdzić stan ścieżek i elementów.Ale jest to praca dla elektronika z dużą praktyką.

_________________
pozdrawiam Janusz
************************
Modelarstwo to pasja.
Pasja - aby zrealizować swoje marzenia.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Zestaw leopard v2
PostNapisane: poniedziałek, 25 maja 2015, 18:12 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 11 maja 2010, 21:15
Posty: 6613
Wiek: 49
Lokalizacja: Śrem
9lala9 napisał(a):
Pomoże ktoś czy nie?

A jak nie to...?
A jak tak to...?
Jak poszedł dymek to coś się spaliło a jak się spaliło to jest uszkodzone a jak jest uszkodzone to trzeba wymienić na sprawne - prawda, że proste.
Acha, co się spaliło?
Póki co to mamy za mało informacji aby powiedzieć - który kabelek źle podłączyłeś?

_________________
Pozdrawiam - Wojciech POL - 7728
Im większa wiedza tym mniejsze ego.
FILMY


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Zestaw leopard v2
PostNapisane: poniedziałek, 25 maja 2015, 19:05 
Offline
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): sobota, 20 marca 2010, 17:16
Posty: 6288
Wiek: 36
Lokalizacja: Czechowice-Dziedzice
Witaj,

po pierwsze jak masz możliwość załatw na podmianę odbiornik (tylko nie spal ;) )
po drugie przetestuj serwa i regiel najlepiej przy pomocy serwo-testera koszt nie jest wielki 20-30PLN

wtedy już będziesz miał obraz co jeszcze jest ok a co do kosza.

_________________
To bzykanie coś oznacza. Takie bzyczące bzykanie nie bzyka bez powodu.

pozdrawiam Marcin


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Zestaw leopard v2
PostNapisane: poniedziałek, 25 maja 2015, 19:20 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): czwartek, 12 kwietnia 2012, 10:46
Posty: 4594
Wiek: 40
Lokalizacja: Kraków
Ewentualnie rozbierz odbiornik i zrób mu zdjęcia z obu stron. Zdjęcia powinny być w największej możliwej rozdzielczości, dobrze oświetlone i robione z funkcją makro. Zdjęcia robione telefonem się nie nadają.

_________________
pozdrawiam
Hubert
https://www.banggood.com/?p=WQ230911983820130156


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Zestaw leopard v2
PostNapisane: poniedziałek, 25 maja 2015, 20:03 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): niedziela, 24 maja 2015, 11:11
Posty: 11
Wiek: 23
Lokalizacja: Drupia
O wielkie dzięki Panowie :) Zamawiam nowy odbiornik jaki proponujecie ? pod ta aparaturę http://allegro.pl/aparatura-pistoletowa ... 63150.html


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Zestaw leopard v2
PostNapisane: poniedziałek, 25 maja 2015, 20:16 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 26 listopada 2012, 15:35
Posty: 1139
Wiek: 69
Lokalizacja: Toruń PL,Swindon England UK
Na stronie jest podany model odbiornika:
Odbiornik FS-GR3C:
Kanały: 3 kanały
Rodzaj modelu: samochód / łódź
Pasmo przenoszenia: 2.4G
Modulacja: GFSK
Czułość: 1.024
RF.Receiver Sensitivity: -100dbm
Moc: 4.5-6V
Waga: 5g
Długość anteny: 26mm
Rozmiar: 37,6 * 22,3 * 13mm
Kolor: Czarny
Certyfikat: CE FCC
Oczywiście nadajnik musi być:FS-CT2
Jeśli jest inny trzeba szukać odpowiedniego odbiornika.

_________________
pozdrawiam Janusz
************************
Modelarstwo to pasja.
Pasja - aby zrealizować swoje marzenia.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Zestaw leopard v2
PostNapisane: poniedziałek, 25 maja 2015, 20:19 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): czwartek, 12 kwietnia 2012, 10:46
Posty: 4594
Wiek: 40
Lokalizacja: Kraków
Ostatnio najlepszą cenę te odbiorniki miały na banggood.com

_________________
pozdrawiam
Hubert
https://www.banggood.com/?p=WQ230911983820130156


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Zestaw leopard v2
PostNapisane: poniedziałek, 25 maja 2015, 20:26 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 11 maja 2010, 21:15
Posty: 6613
Wiek: 49
Lokalizacja: Śrem
Lala a ten Ci pasuje http://mmhobby.pl/odbiornik-flysky-fsgr ... p-207.html
Po mojemu powinien być idealny ;)

_________________
Pozdrawiam - Wojciech POL - 7728
Im większa wiedza tym mniejsze ego.
FILMY


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Zestaw leopard v2
PostNapisane: poniedziałek, 25 maja 2015, 20:31 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): niedziela, 24 maja 2015, 11:11
Posty: 11
Wiek: 23
Lokalizacja: Drupia
A jeszcze musi być jakaś złączka miedzy regulatorem a akumulatorem ?
Akumulator : http://allegro.pl/akumulator-li-po-4000 ... 67207.html
Regulator : http://allegro.pl/bezszczotkowy-zestaw- ... 73813.html
serwo: http://allegro.pl/serwo-mg996r-mg-996r- ... 13515.html
Aparatura : http://allegro.pl/aparatura-2-4ghz-2-ch ... 87562.html
Czy wgl dobrze dobrałem części i co dokupić zęby to miało ręce i nogi ?


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Zestaw leopard v2
PostNapisane: poniedziałek, 25 maja 2015, 20:34 
Online
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 6 marca 2012, 18:41
Posty: 6048
Wiek: 69
Lokalizacja: Warszawa
bobik napisał(a):
9lala9 napisał(a):
Pomoże ktoś czy nie?

na pewno pomoże,ale to nie piekarnia... :D

:D

_________________
Pozdrawiam Stefan.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Zestaw leopard v2
PostNapisane: poniedziałek, 25 maja 2015, 20:41 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 11 maja 2010, 21:15
Posty: 6613
Wiek: 49
Lokalizacja: Śrem
Akumulator podłączasz do regulatora kablami prądowymi - plus (czerwony) z plusem (czerwony) i minus (czarny) z minusem (czarnym)
Regulator podłączasz do odbiornika kablem trzyżyłowym (czarno-czerwono-biały lub może być brązowo-czerwono-pomarańczowy) białym lub pomarańczowym przewodem do wnętrza odbiornika a czarnym lub brązowym na zewnątrz odbiornika.
W ten sam sposób podłączasz serwo do odbiornika.
Zbindowanie, czyli nawiązanie komunikacji między odbiornikiem a nadajnikiem szukaj w instrukcji.

P.S.
Po zbindowaniu nadajnika z odbiornikiem pamiętaj, że najpierw włącza się nadajnik a potem odbiornik a wyłącza się odwrotnie, czyli najpierw odbiornik a potem nadajnik

_________________
Pozdrawiam - Wojciech POL - 7728
Im większa wiedza tym mniejsze ego.
FILMY


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Zestaw leopard v2
PostNapisane: wtorek, 26 maja 2015, 18:32 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 18 listopada 2014, 18:32
Posty: 296
Wiek: 42
Lokalizacja: Poznań
9lala9 napisał(a):
A jeszcze musi być jakaś złączka miedzy regulatorem a akumulatorem ?
Akumulator : http://allegro.pl/akumulator-li-po-4000 ... 67207.html
Regulator : http://allegro.pl/bezszczotkowy-zestaw- ... 73813.html

Czy wgl dobrze dobrałem części i co dokupić zęby to miało ręce i nogi ?

akumulator i regulator mają inne koncówki
na chłopski rozum dobiera sie końcówki tak by pasowały do siebie a teraz nie masz wyjścia jak ciecie i lutowanie ale to prościzna


Załączniki:
reg.GIF
reg.GIF [ 3.96 KiB | Przeglądane 6773 razy ]
bat.GIF
bat.GIF [ 3.83 KiB | Przeglądane 6773 razy ]

_________________
Pozdrawiam Mikrus vel Robert
popylacz na bandicie
Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Zestaw leopard v2
PostNapisane: środa, 27 maja 2015, 12:17 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): niedziela, 24 maja 2015, 11:11
Posty: 11
Wiek: 23
Lokalizacja: Drupia
Kupiłem odbiornik nowy i zamawiałem fs-gt2 a przysłali mi hk-gt2r czy będzie jakoś działać z aparaturą fs-gt2? jak nie to odsyłam z powrotem :/


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Zestaw leopard v2
PostNapisane: środa, 27 maja 2015, 12:38 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 26 listopada 2012, 15:35
Posty: 1139
Wiek: 69
Lokalizacja: Toruń PL,Swindon England UK
powinien działać.Jak się binduje obejrzyj film:
https://www.youtube.com/watch?v=mVDJDHCGwQ4
zanim włączysz,sprawdż wszystkie połączenia,aby znowu nie spalić odbiornika.

_________________
pozdrawiam Janusz
************************
Modelarstwo to pasja.
Pasja - aby zrealizować swoje marzenia.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Zestaw leopard v2
PostNapisane: środa, 27 maja 2015, 18:07 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): niedziela, 24 maja 2015, 11:11
Posty: 11
Wiek: 23
Lokalizacja: Drupia
z bindowalem i udalo sie uruchomic silnik i chodzil gdyz po jakims czasie dodawalem gaz a on spowalnial i stal i nie moge uruchomic silnika. i jest jescze cos gdy wlaczam aparature (swiatelko zielone swieci na aparaturze) a po chwili zaczyna migac i nie reaguje na nic co to moze byc?


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  

59,222,566 Wyświetlone Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL