Teraz jest czwartek, 17 października 2019, 15:15

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Cos dla uzytkownikow wielocelowych pakietow
PostNapisane: wtorek, 28 września 2010, 22:27 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): sobota, 20 marca 2010, 17:29
Posty: 5574
Wiek: 42
Lokalizacja: Huddersfield - taka dziura w UK :P
Zapewne znacie to juz jesli uzywacie pakiety 10cio celowe, ale zawsze sie przyda jako ciekawostka :)
W skrocie - zapobiega iskrzeniu przy podlaczaniu zasilania.
Kondensatory w regulatorze laduja sie wolniej i dzieki temu nie ma iskierki ;)
Nalezy jednak przy tym systemie uwazac:
-niektore kondensatory nie lubia zbyt wolnego ladowania !
-moze powodowac oglupienie regulatora (wykrycie blednej ilosci cel w pakiecie)
-moze powodowac bledy logiczne (cokolwiek to znaczy - moge blednie tlumaczyc :oops: ) w oprogramowaniu regulatora.
Wiec test przed uzyciem w locie jest zalecany, jak rowniez eksperymentowanie z roznymi wartosciami opornikow :)
Mozna uzywac przy pakietach mniejcelowych niz 10 - wtedy oporniki odpowiednio mniejsze :)
Obrazek
Obrazek

_________________
Pozdrawiam Robert vel mammuth .
Wiele osob znajacych mnie tylko z "netu" podejrzewa, ze jestem aroganckim chamem.
Wszystko zmienia sie jak juz mnie poznaja osobiscie ...... maja pewnosc

jesli pomoglem - to kliknij >>> POMOGL <<<


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Cos dla uzytkownikow wielocelowych pakietow
PostNapisane: środa, 29 września 2010, 12:02 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 13 kwietnia 2010, 12:03
Posty: 574
Wiek: 33
Lokalizacja: Czechowice Dziedzice
Fajny patent
Używam lipolek 3s, ale gdy podłączam pakiet to przy zetknięciu robi się iskierka i zastanawiam się czy to szkodzi.
Musze nad tym pomyśleć.

Pozdrawiam

_________________
Jeśli nie potrafimy być sobą, stajemy się nikim !!


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Cos dla uzytkownikow wielocelowych pakietow
PostNapisane: sobota, 23 października 2010, 10:01 
Offline
modelarz

Dołączył(a): niedziela, 21 marca 2010, 21:00
Posty: 1543
Wiek: 64
Lokalizacja: Katowice
przy 3S nie, były kiedyś takie wtyki które najpierw ograniczały prąd . Szczegołów konstrukcji nie znam tylko taki widziałem . Ale rozwiązane powyżej jest bardo ciekawe .

_________________
Pozdrawiam wszystkich radośnie zakręconych ...


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  

69,165,690 Wyświetlone Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL