Teraz jest środa, 26 czerwca 2019, 16:04

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 53 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Jak naładować pakiet bez dedykowanej ładowarki.
PostNapisane: czwartek, 20 sierpnia 2015, 11:49 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): czwartek, 6 września 2012, 13:21
Posty: 1907
Wiek: 51
Lokalizacja: Pleszew
Jeśli "serwowa" to jest to BLS

_________________
Jeżeli półtorej kury zniesie półtora jajka w półtora dnia, to ile jajek zniesie dziewięć kur w dziewięć dni?

Sławek


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Jak naładować pakiet bez dedykowanej ładowarki.
PostNapisane: czwartek, 20 sierpnia 2015, 12:02 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 18 sierpnia 2015, 13:31
Posty: 74
Wiek: 44
Lokalizacja: W-wa Ursus
Panowie - wielkie dzięki za podpowiedzi, odpowiedzi i porady.
Jaką ładowarkę kupić - już wiem i to jest najważniejsze :)
Na razie będę musiał sobie radzić - w dalszej kolejności zakupy pakietów i innych gadżetów typu BEC.

Szkoda, że nie ma możliwości przypisywania punktów "pomógł" na tym forum - bo wszystim Wam się należy.

Obrazek Obrazek Obrazek

_________________
Pozdrawiam
Tomek


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Jak naładować pakiet bez dedykowanej ładowarki.
PostNapisane: czwartek, 20 sierpnia 2015, 12:06 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): sobota, 20 marca 2010, 17:29
Posty: 5574
Wiek: 42
Lokalizacja: Huddersfield - taka dziura w UK :P
Radzimy sobie z pomógł jak możemy - sprawdź moja stopkę :D

_________________
Pozdrawiam Robert vel mammuth .
Wiele osob znajacych mnie tylko z "netu" podejrzewa, ze jestem aroganckim chamem.
Wszystko zmienia sie jak juz mnie poznaja osobiscie ...... maja pewnosc

jesli pomoglem - to kliknij >>> POMOGL <<<


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Jak naładować pakiet bez dedykowanej ładowarki.
PostNapisane: czwartek, 20 sierpnia 2015, 12:14 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 18 sierpnia 2015, 13:31
Posty: 74
Wiek: 44
Lokalizacja: W-wa Ursus
mammuth

:opad:




:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

_________________
Pozdrawiam
Tomek


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Jak naładować pakiet bez dedykowanej ładowarki.
PostNapisane: czwartek, 20 sierpnia 2015, 12:30 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 6 marca 2012, 18:41
Posty: 6323
Wiek: 70
Lokalizacja: Warszawa
Bombee napisał(a):
mammuth
:opad:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Nie przejmuj się. :D
Kiedyś komuś też pomożesz to Ci się wyrówna. :lol:

_________________
Pozdrawiam Stefan.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Jak naładować pakiet bez dedykowanej ładowarki.
PostNapisane: czwartek, 20 sierpnia 2015, 12:37 
Stema napisał(a):
Do ładowaniu takich pakiecików i pakietów nadajnikowych w modelarskich sklepach kupisz taki kabelek

Taki "kabelek" jest w komplecie z rekomendowaną wcześniej ładowarką iMaxB6 :mrgreen:

Załącznik:
2.jpg
2.jpg [ 302.04 KiB | Przeglądane 4593 razy ]


Góra
  
 
 Tytuł: Re: Jak naładować pakiet bez dedykowanej ładowarki.
PostNapisane: czwartek, 20 sierpnia 2015, 13:01 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 6 marca 2012, 18:41
Posty: 6323
Wiek: 70
Lokalizacja: Warszawa
To jeszcze lepiej/taniej.

_________________
Pozdrawiam Stefan.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Jak naładować pakiet bez dedykowanej ładowarki.
PostNapisane: czwartek, 20 sierpnia 2015, 14:52 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 18 sierpnia 2015, 13:31
Posty: 74
Wiek: 44
Lokalizacja: W-wa Ursus
No dobra, to jeszcze w sprawie Imax-a - dla uzupełnienia wiedzy.
Nie za bardzo wiem, czemu są takie różne ceny np. na tej stronie?
Z tego (teoretycznie) co zdążyłem wywnioskować najlepszą opcją jest wersja "mini"

Którą kupić?

Czym różnią się np te dwa Imax-y?
Genuine IMax B6 Style LCD Digital RC Lipo NiMh 2S - 6S Battery Balance Charger + Cord
IMax B6 Style LCD Digital RC Lipo NiMh Battery Balance Charger + Cord

_________________
Pozdrawiam
Tomek


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Jak naładować pakiet bez dedykowanej ładowarki.
PostNapisane: czwartek, 20 sierpnia 2015, 15:47 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): sobota, 20 marca 2010, 17:29
Posty: 5574
Wiek: 42
Lokalizacja: Huddersfield - taka dziura w UK :P
jeden jest z zasilaczem wbudowanym - drugi bez wiec wymaga zasilacza (ewentualnie mozna go pod aku w samochodzie podlaczyc)
opisy na stronie troche zakrecone i sprzedawca nie do konca szczery - na pytanie "czy to jest oryginalny b6 i czy ma zasilacz wbudowany" odpowiada "tak to jest b6 "
jak dasz konkretnego linka gdzie chcesz kupic to spojrzymy co to ma w zestawie ;)

_________________
Pozdrawiam Robert vel mammuth .
Wiele osob znajacych mnie tylko z "netu" podejrzewa, ze jestem aroganckim chamem.
Wszystko zmienia sie jak juz mnie poznaja osobiscie ...... maja pewnosc

jesli pomoglem - to kliknij >>> POMOGL <<<


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Jak naładować pakiet bez dedykowanej ładowarki.
PostNapisane: wtorek, 1 września 2015, 12:47 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 18 sierpnia 2015, 13:31
Posty: 74
Wiek: 44
Lokalizacja: W-wa Ursus
Dobra - chyba się skuszę.
To niby jakaś nowa wersja - 80W :?
2 pytania dodakowe:
- czy coś jeszcze dni niej dokupić?
- w ładowarce BC-1000 mogę ładować 4 ogniwa na raz - czy (i jak) można ładować większą ilość ogniw nie będących połączonych w pakiet w B6?

_________________
Pozdrawiam
Tomek


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Jak naładować pakiet bez dedykowanej ładowarki.
PostNapisane: wtorek, 1 września 2015, 13:03 
Bombee napisał(a):
Dobra - chyba się skuszę.
To niby jakaś nowa wersja - 80W :?
Tia, czego się nie robi, aby przyciągnąć klientów :lol:
Bombee napisał(a):
- czy coś jeszcze dni niej dokupić?
Zapewne zasilacz... No chyba, że będziesz ładował tylko z akumulatora w samochodzie, ale idzie zima... :mrgreen: Polecam zasilacz xbox 175W :D
Bombee napisał(a):
- w ładowarce BC-1000 mogę ładować 4 ogniwa na raz - czy (i jak) można ładować większą ilość ogniw nie będących połączonych w pakiet w B6?
Można, ale trzeba je jakoś "połączyć w pakiet". Na przykład za pomocą koszyka na akumulatorki, bo rozumiem, że chodzi o ogniwa R6 AA :roll:


Góra
  
 
 Tytuł: Re: Jak naładować pakiet bez dedykowanej ładowarki.
PostNapisane: wtorek, 1 września 2015, 13:06 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 18 sierpnia 2015, 13:31
Posty: 74
Wiek: 44
Lokalizacja: W-wa Ursus
Dzięki za odpowiedź.
Ważne, że cena przystępna - wezmę na fakturę i mnie wyniesie prawie jak z Ali ;)
Odbiorę osobiście to jeszcze taniej wyniesie :)

O zasiłce wiem - i dzięki za linka :)

_________________
Pozdrawiam
Tomek


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Jak naładować pakiet bez dedykowanej ładowarki.
PostNapisane: wtorek, 1 września 2015, 13:12 
Bombee napisał(a):
- czy coś jeszcze do niej dokupić?

Nie wiem z jakich korzystasz pakietów, to znaczy z jakim złączem... :roll:
Jeśli na przykład z XT60, to Potrzebujesz jeszcze wtyk T-deans kawałek kabla i gniazdo XT60

Obrazek

Ewentualnie taki "bezpośredni":

Obrazek


Góra
  
 
 Tytuł: Re: Jak naładować pakiet bez dedykowanej ładowarki.
PostNapisane: wtorek, 1 września 2015, 21:53 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 19 marca 2012, 11:26
Posty: 1550
Wiek: 54
Lokalizacja: Peterborough, UK
Potwierdzić tylko mogę co wcześniej koledzy pisali ...... iMax B6 ...... mam to urządzenie od niedawna i muszę przyznać, że jest super.
Nawet moje stare pakiety jakoś lepiej "gadają" a samo ładowanie przebiega bez najmniejszych problemów.
P O L E C A M ! ! !

Jedyne czego mi brakowało w oryginalnym zestawie to kabelek z końcówką XT60 ale to 5 minut roboty ;)
Za to bezużytecznych w moim przypadku było całe stado :)

_________________
Pozdrawiam
RobUk
HyperBipe 900, AMBeR III "Experience", Spitfire MKIIb, Sbach342, White Sheep 480 Quad, RoboFlat 270, AOKFly 230, Realacc 210
"Nie ważne jak zaczynasz, ważne jak ... kończysz ..." 3W Kasta


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Jak naładować pakiet bez dedykowanej ładowarki.
PostNapisane: wtorek, 1 września 2015, 22:32 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 18 sierpnia 2015, 13:31
Posty: 74
Wiek: 44
Lokalizacja: W-wa Ursus
Jestem już zdecydowany i jeśli tylko jutro pogoda nie popsuje mi planów jadę odebrać :)

_________________
Pozdrawiam
Tomek


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Jak naładować pakiet bez dedykowanej ładowarki.
PostNapisane: środa, 2 września 2015, 15:27 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 18 sierpnia 2015, 13:31
Posty: 74
Wiek: 44
Lokalizacja: W-wa Ursus
Ok - ładowarka zakupiona.
Mam dwa takie zasilacze - czy ten HP będzie odpowiedni?

Obrazek

Obrazek

_________________
Pozdrawiam
Tomek


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Jak naładować pakiet bez dedykowanej ładowarki.
PostNapisane: środa, 2 września 2015, 15:34 
Sam sobie odpowiedz:

Załącznik:
ZAS_SAM_crop.jpg
ZAS_SAM_crop.jpg [ 11.91 KiB | Przeglądane 4402 razy ]


Załącznik:
ZAS_HP_crop.jpg
ZAS_HP_crop.jpg [ 28.3 KiB | Przeglądane 4402 razy ]


Góra
  
 
 Tytuł: Re: Jak naładować pakiet bez dedykowanej ładowarki.
PostNapisane: środa, 2 września 2015, 15:39 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 18 sierpnia 2015, 13:31
Posty: 74
Wiek: 44
Lokalizacja: W-wa Ursus
No właśnie kierowałem się tym "Maximum..."
:)

Ale OK - już wiem :)

_________________
Pozdrawiam
Tomek


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Jak naładować pakiet bez dedykowanej ładowarki.
PostNapisane: środa, 2 września 2015, 15:48 
Od biedy ten Samsung na początek mógł by "dać radę" do ładowania mniejszymi prądami. Nawet wtyk powinien pasować :D
W końcu pakiety "najzdrowiej" jest ładować 0,5-1C, czyli na przykład pakiet 1000mAh ładujemy prądem 0,5-1A :)
Ja używam z zasilaczem 15V 5A i jakoś działa ;)


Góra
  
 
 Tytuł: Re: Jak naładować pakiet bez dedykowanej ładowarki.
PostNapisane: środa, 2 września 2015, 16:14 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 18 sierpnia 2015, 13:31
Posty: 74
Wiek: 44
Lokalizacja: W-wa Ursus
Od biedy na początek będę używał tego Samsunga :)
Wtyk niestety muszę zmienić bo jest większy - ale to najmniejszy problem :)
Pakiecik na razie jeden - 1300mAh czyli powinno być OK na 1C :)

_________________
Pozdrawiam
Tomek


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 53 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  

67,350,711 Wyświetlone Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL