Teraz jest czwartek, 21 czerwca 2018, 09:21

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Futaba T18SZ
PostNapisane: sobota, 24 lutego 2018, 23:15 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): sobota, 5 czerwca 2010, 21:26
Posty: 1008
Wiek: 49
Lokalizacja: London
Witam,
Mam problem z T18SZ.
Ma software 2.0G Sport.
Czy można dać jej upgrade 3.3 dla T18SZ?
Po wgraniu nowego oprogramowania na kartę i uruchomieniu przez lewy i środkowy przycisk nie ma żadnej reakcji.
Uruchamia się jak do normalnego użytkowania.
Aparatura kolegi i nie możemy sobie z nią poradzić.

_________________
______________________________

Tomasz (robintom)


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Futaba T18SZ
PostNapisane: niedziela, 25 lutego 2018, 00:15 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): czwartek, 12 kwietnia 2012, 10:46
Posty: 4534
Wiek: 40
Lokalizacja: Kraków
Jak wgrywasz i co wgrywasz i gdzie?

_________________
pozdrawiam
Hubert
https://www.banggood.com/?p=WQ230911983820130156


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Futaba T18SZ
PostNapisane: niedziela, 25 lutego 2018, 01:03 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): sobota, 5 czerwca 2010, 21:26
Posty: 1008
Wiek: 49
Lokalizacja: London
Ze strony futaby na karte pamięci wcześniej rozpakowany katalog futaba.

_________________
______________________________

Tomasz (robintom)


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Futaba T18SZ
PostNapisane: niedziela, 25 lutego 2018, 01:12 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): czwartek, 12 kwietnia 2012, 10:46
Posty: 4534
Wiek: 40
Lokalizacja: Kraków
Czyli źle.

_________________
pozdrawiam
Hubert
https://www.banggood.com/?p=WQ230911983820130156


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Futaba T18SZ
PostNapisane: niedziela, 25 lutego 2018, 11:56 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): sobota, 5 czerwca 2010, 21:26
Posty: 1008
Wiek: 49
Lokalizacja: London
Czyli?


_________________
______________________________

Tomasz (robintom)


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Futaba T18SZ
PostNapisane: niedziela, 25 lutego 2018, 13:06 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): czwartek, 12 kwietnia 2012, 10:46
Posty: 4534
Wiek: 40
Lokalizacja: Kraków
Zła nazwa.

_________________
pozdrawiam
Hubert
https://www.banggood.com/?p=WQ230911983820130156


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Futaba T18SZ
PostNapisane: niedziela, 25 lutego 2018, 13:09 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): sobota, 5 czerwca 2010, 21:26
Posty: 1008
Wiek: 49
Lokalizacja: London
Nie jest to moja aparatura ale wczoraj mnie zirytowała.
Nazwa?
No powiedz jaki jest problem, nie daj się prosić. :D

_________________
______________________________

Tomasz (robintom)


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Futaba T18SZ
PostNapisane: niedziela, 25 lutego 2018, 23:59 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): czwartek, 12 kwietnia 2012, 10:46
Posty: 4534
Wiek: 40
Lokalizacja: Kraków
Na pustej karcie ma być taka struktura katalogów:

\FUTABA\UPDATE\T18SZ\

A w ostatnim katalogu czyli T18SZ mają być 3 pliki:
main.bin
resource.bin
updater.bin

I masz trzymać tylko 1 przycisk w czasie włączania, ten nazywany "HOME/EXIT" (po lewej)

_________________
pozdrawiam
Hubert
https://www.banggood.com/?p=WQ230911983820130156


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Futaba T18SZ
PostNapisane: poniedziałek, 26 lutego 2018, 14:23 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): sobota, 5 czerwca 2010, 21:26
Posty: 1008
Wiek: 49
Lokalizacja: London
Toć mnie nastraszył że źle.
A ja dokładnie jak piszesz mam pogrupowane katalogi i na końcu trzy pliki.
Tylko zastanawia mnie to co napisałeś o jednym przycisku.
Zrobimy test jak kolega będzie w domu po pracy i zobaczymy czy będzie victoria czy klapa.

Dla mnie porypany ten upload.
Latanie z kartą zamiast raz podłączyć do laptopa i przesłać za pomocą dedykowanego programu.
Mam Graupnera MZ i tam prościej jeśli chodzi o nadajnik.
Ale już z odbiornikami to też spaprane to kombinowanie.

_________________
______________________________

Tomasz (robintom)


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Futaba T18SZ
PostNapisane: poniedziałek, 26 lutego 2018, 22:17 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): czwartek, 12 kwietnia 2012, 10:46
Posty: 4534
Wiek: 40
Lokalizacja: Kraków
Napisałem, że źle bo napisałeś, że masz katalog futaba. A futaba i FUTABA to niekoniecznie to samo. Nawet ma znaczenie czym i jak karta została sformatowana...

_________________
pozdrawiam
Hubert
https://www.banggood.com/?p=WQ230911983820130156


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Futaba T18SZ
PostNapisane: poniedziałek, 26 lutego 2018, 22:51 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): sobota, 5 czerwca 2010, 21:26
Posty: 1008
Wiek: 49
Lokalizacja: London
Formatowanie karty sprawdze.
Fat32 chyba musi być.
Ale po rozpakowaniu powinno być prawidłowo z katalogami.

_________________
______________________________

Tomasz (robintom)


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Futaba T18SZ
PostNapisane: wtorek, 27 lutego 2018, 09:25 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): piątek, 13 kwietnia 2012, 14:28
Posty: 1725
Wiek: 53
Lokalizacja: Szczytniki
robintom napisał(a):
...Ale po rozpakowaniu powinno być prawidłowo z katalogami...

A to już nie koniecznie. Z wczoraj przykład, aktualizowałem oprogramowanie do telewizora LG. Trzeba było zrobić folder i nazwać go "LG_DTV" i tu dopiero rozpakować oprogramowanie. Bez tego nie ruszy, samo rozpakowanie archiwum nie tworzy oczywiście takiego folderu.

_________________
Pozdrawiam Jurek


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Futaba T18SZ
PostNapisane: wtorek, 27 lutego 2018, 11:22 
Online
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 25 stycznia 2016, 13:16
Posty: 2042
Wiek: 52
Lokalizacja: Winnica k/Pułtuska
Moje bydle TV samo się aktualizuje, i tylko wyświetla info o tym fakcie (:)

_________________
Pozdrawiam, Artur


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  

57,787,097 Wyświetlone Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL