Teraz jest piątek, 17 kwietnia 2026, 09:49

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: Piła-aircombat. 14.o4 2012
PostNapisane: sobota, 14 kwietnia 2012, 22:36 
modelarz

Kolega Maciej przypomniał mi wczoraj że dzisiaj w Pile odbędą się zawody w Aircombacie. Za blisko mojego miejsca zamieszkania abym tego nie obejrzał. Tym bardziej że jest to dyscyplina bardzo widowiskowa. Co prawda obejrzałem tylko pięć walk z IIWW ale i one dostarczyły niezapomnianych wrażeń :shock: .
Na zaproszenie kolegów z Piły przyjechali koledzy z Wrocławia,Koszalina, Świdwina ( przepraszam tych których nie wymieniłem ). Spotkałem kolegów których znałem z innych lotnisk modelarskich jak również tych których gościliśmy u siebie w Złotowie. Z racji tego że jest to dyscyplina bardzo ,,urazowa,, modeli było bardzo dużo. W tych kilku walkach wióry sypały się z nieba gęsto co świadczy o zaciętości starć.
Byłem pod wielkim wrażeniem szybkich napraw polowych, ale szczególnie podziwiałem kunszt pilotów jak również ich wolę walki i ambicję. W jednym z lotów pilot spóźnił się z unikiem, jego model nie tylko stracił tasiemkę ale również ster wysokości :o . Mimo tego pilot dalej walczył :shock: . Mało tego, kiedy reszta zawodników się wykruszyła i za przeciwnika miał tylko jeden model dalej atakował. Upór i zaciętość doprowadziła do tego że wykonał piękny atak i obciął przeciwnikowi tasiemkę. Ale to nie spowodowało przerw w ataku. Parędziesiąt sekund później modele się zderzyły w powietrzu i model który wydawało się że jest bez szans jako ostatni opadł na ziemię. Pilot został nagrodzony wielkimi brawami.

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Jeden z kolegów zaprezentował model Łosia w locie, niestety nie wiem czy model brał udział w walkach.

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Jeden z gospodarzy - Paweł.

Obrazek

Organizatorzy przygotowali dla uczestników spotkania poczęstunek, którego zapach niejednemu z widzów narobił apetytu :roll:
Niestety nie mogłem być do końca ale może ktoś jeszcze uzupełni relację z tego spotkania.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: Piła-aircombat. 14.o4 2012
PostNapisane: niedziela, 15 kwietnia 2012, 09:25 
modelarz

I bardzo szybka reakcja mediów na temat zawodów.

http://www.zycie.pila.pl/informacje/201 ... /index.php

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Strefa czasowa: UTC + 1