Teraz jest wtorek, 22 września 2020, 06:57

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 65 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: 250-tka lifting
PostNapisane: niedziela, 19 marca 2017, 17:08 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): środa, 10 grudnia 2014, 21:58
Posty: 804
Wiek: 45
Lokalizacja: Opole
1:0 dla drużyny syna :D
Chłopaki to ,że chcę zmienić kontroler nie wynika z jakiejś mojej fanaberi. Jak by dało radę to w ogóle dał bym sobie z tym spokój, ponieważ uważam, że kk to dobry kontroler i jeśli by była możliwość wyeliminowania palenia się regli to bym przy nim pozostał i nic nowego nie kupował.
Z Hubertem rozważaliśmy możliwość , że regle głupieją i się palą z powodu złej komunikacji z kk. Ale przyszła mi taka myśl, że może komunikacja jest ok, tylko regle są za słabe do silników.
Silniki mam takie https://abc-rc.pl/silnik-tarot-mt-2206- ... t-tl-400h8 i w opisie nie ma nic jaki jest zalecany do nich regulator.
Pierwsze regle miałem te i paliły się jeden po drugim https://abc-rc.pl/Emax-ESC-BLHeli-12A
A teraz mam te http://rc-planeta.pl/pl/blheli/1176-reg ... rone-.html i też się już jeden spalił.
Może Wy coś sensownego wymyślicie
Edyta
Sprawa chyba się wyjaśniła dołożyli takie wykresy których jak kupowałem te silniki nie było, 12A to za mało :(

_________________
_____________________________
Pozdrawiam
Jak się nie ma ,co się lubi , to się to buduje


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: 250-tka lifting
PostNapisane: niedziela, 19 marca 2017, 18:01 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 25 stycznia 2016, 13:16
Posty: 2992
Wiek: 54
Lokalizacja: Winnica k/Pułtuska
Mi wychodzi, że regulatory powinny być przynajmniej 18-20A do tych silników... ale mogę się mylić.

Nie doczytałem o wykresach... :oops:

_________________
Pozdrawiam, Artur


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: 250-tka lifting
PostNapisane: niedziela, 19 marca 2017, 18:21 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): czwartek, 12 kwietnia 2012, 10:46
Posty: 5440
Wiek: 42
Lokalizacja: Kraków
Najprościej to je po prostu zmierzyć takim modelarskim wato-amperomierzem.

_________________
pozdrawiam
Hubert
https://www.banggood.com/?p=WQ230911983820130156


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: 250-tka lifting
PostNapisane: niedziela, 19 marca 2017, 21:13 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): środa, 10 grudnia 2014, 21:58
Posty: 804
Wiek: 45
Lokalizacja: Opole
Chyba daruję sobie mierzenie. Z wykresów jasno wynika że te silniki pobierają od 15 do 21A, tak więc Artur wiele się nie machnąłeś w zasadzie wcale. Pozostaje mi wymiana regli i chyba będzie po kłopocie. No i zostaje kk. Tym razem obiecuję że nagram film z oblotu .

_________________
_____________________________
Pozdrawiam
Jak się nie ma ,co się lubi , to się to buduje


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: 250-tka lifting
PostNapisane: poniedziałek, 20 marca 2017, 01:52 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): czwartek, 2 stycznia 2014, 23:17
Posty: 119
Wiek: 44
Lokalizacja: Kędzierzyn-Koźle
Ja mam 2 coptery na KK 2.0 i latają już 2 lata bez żadnych problemów, więc winy szukaj gdzieś indziej.

_________________
Pozdrawiam Mariusz
Świat z góry wygląda lepiej ;-)


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: 250-tka lifting
PostNapisane: poniedziałek, 20 marca 2017, 05:56 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 25 stycznia 2016, 13:16
Posty: 2992
Wiek: 54
Lokalizacja: Winnica k/Pułtuska
Mariusz, z takimi samymi silnikami (MT2206III) i z regulatorami 12A :roll:

_________________
Pozdrawiam, Artur


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: 250-tka lifting
PostNapisane: poniedziałek, 20 marca 2017, 17:13 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): czwartek, 2 stycznia 2014, 23:17
Posty: 119
Wiek: 44
Lokalizacja: Kędzierzyn-Koźle
Nie - silniki i regulatory zupełnie inne, chciałem wyrazić opinię, że KK w jakiś magiczny sposób upala regle.
W jednym mam jeszcze regle TP18A jak ktoś jest tak stary i pamięta o co chodzi ;-) Na fast przeprogramowane ;-)

_________________
Pozdrawiam Mariusz
Świat z góry wygląda lepiej ;-)


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: 250-tka lifting
PostNapisane: poniedziałek, 20 marca 2017, 21:18 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): środa, 10 grudnia 2014, 21:58
Posty: 804
Wiek: 45
Lokalizacja: Opole
Wy tu gadu gadu a ja nic nie zrobiłem, jak zwykle. Ale mam regle i to jest to.;-)

_________________
_____________________________
Pozdrawiam
Jak się nie ma ,co się lubi , to się to buduje


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: 250-tka lifting
PostNapisane: wtorek, 21 marca 2017, 22:26 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): środa, 10 grudnia 2014, 21:58
Posty: 804
Wiek: 45
Lokalizacja: Opole
Coś tam dzisiaj podłubałem. Regulatory trochę na wyrost, ale takie mam i nie zamierzam innych kupować.
Załącznik:
WP_20170321_21_33_57_Pro.jpg
WP_20170321_21_33_57_Pro.jpg [ 221.48 KiB | Przeglądane 3329 razy ]

Załącznik:
WP_20170321_21_36_41_Pro.jpg
WP_20170321_21_36_41_Pro.jpg [ 245.35 KiB | Przeglądane 3329 razy ]

Załącznik:
WP_20170321_21_41_15_Pro.jpg
WP_20170321_21_41_15_Pro.jpg [ 204.66 KiB | Przeglądane 3329 razy ]

Załącznik:
Komentarz: I mała przymiarka
WP_20170321_21_50_30_Pro.jpg
WP_20170321_21_50_30_Pro.jpg [ 222.37 KiB | Przeglądane 3329 razy ]

_________________
_____________________________
Pozdrawiam
Jak się nie ma ,co się lubi , to się to buduje


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: 250-tka lifting
PostNapisane: piątek, 24 marca 2017, 21:27 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): niedziela, 20 lipca 2014, 20:49
Posty: 196
Wiek: 44
Lokalizacja: Toruń
CC3D ma możliwość podłączenia baro. Zdaje się, że od wersji 10. http://www.youtube.com/watch?v=XeyPtQ203K8

_________________
Pozdrawiam, Marcin


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: 250-tka lifting
PostNapisane: piątek, 24 marca 2017, 21:41 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 19 marca 2012, 11:26
Posty: 1552
Wiek: 55
Lokalizacja: Peterborough, UK
Ma latać, nie wisieć, własnie modernizuję jedną z moich 250'tek, która do tej pory lata na Naze32 v5, bez "Baro", przy okazji "zdjąłem" z niej ponad 70g (oczywiście nie samo ESC tyle ważyło), które miałem ponad dwa lata i w końcu zdechło :) a właściwie osobiście ESC "zdechłem" spadając z wysokości około 100m plackiem na glebę. Na szczęście obyło się bez złamań :)
Tylko śrubka mocująca chłodzenie puściła i się przegrzał był.
Zmieniłem na ESC DYS 20A z softem BLHeli 14.2

_________________
Pozdrawiam
RobUk
HyperBipe 900, AMBeR III "Experience", Spitfire MKIIb, Sbach342, White Sheep 480 Quad, RoboFlat 270, AOKFly 230, Realacc 210
"Nie ważne jak zaczynasz, ważne jak ... kończysz ..." 3W Kasta


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: 250-tka lifting
PostNapisane: piątek, 24 marca 2017, 21:46 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): niedziela, 20 lipca 2014, 20:49
Posty: 196
Wiek: 44
Lokalizacja: Toruń
Ja również nie używam baro, tak jak mówisz, to ma latać. Szybko... :mrgreen:

_________________
Pozdrawiam, Marcin


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: 250-tka lifting
PostNapisane: piątek, 24 marca 2017, 22:22 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): sobota, 20 marca 2010, 17:47
Posty: 6113
Wiek: 48
Lokalizacja: Józefów (ten koło Błonia)
RobUk2 napisał(a):
piotrek75 napisał(a):
Dzięki. Ale ten kontroler który linkowałem jest zły? Trochę zależy mi na baro. Cc3d go nie ma, a ja czasami chciałbym też zawiesić coptera żeby się rozejrzeć np.

"Zawiesić" 250kę ??
Myślałem cały czas, że 250ki są do ścigania :):):):):)



A co to hasełko się zapomniało i od razu nowe konto się tworzy?

_________________
Pozdrawiam Adam


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: 250-tka lifting
PostNapisane: piątek, 24 marca 2017, 22:25 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): niedziela, 23 marca 2014, 19:43
Posty: 2350
Wiek: 42
Lokalizacja: Sompolno
RobUk napisał(a):
... a właściwie osobiście ESC "zdechłem" spadając z wysokości około 100m plackiem na glebę.

A tak z czystej ciekawości Robert co Ty robiłeś 250tką na 100m?



Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

_________________
Addriano1


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: 250-tka lifting
PostNapisane: sobota, 25 marca 2017, 00:24 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 19 marca 2012, 11:26
Posty: 1552
Wiek: 55
Lokalizacja: Peterborough, UK
Opiszę ci na PW :)

_________________
Pozdrawiam
RobUk
HyperBipe 900, AMBeR III "Experience", Spitfire MKIIb, Sbach342, White Sheep 480 Quad, RoboFlat 270, AOKFly 230, Realacc 210
"Nie ważne jak zaczynasz, ważne jak ... kończysz ..." 3W Kasta


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: 250-tka lifting
PostNapisane: sobota, 25 marca 2017, 15:21 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): środa, 10 grudnia 2014, 21:58
Posty: 804
Wiek: 45
Lokalizacja: Opole
Chłopaki przecież napisałem że koncepcja się zmieniła i wymieniam tylko regle, a Fc to kk2.15mini :D

_________________
_____________________________
Pozdrawiam
Jak się nie ma ,co się lubi , to się to buduje


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: 250-tka lifting
PostNapisane: sobota, 25 marca 2017, 18:51 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 19 marca 2012, 11:26
Posty: 1552
Wiek: 55
Lokalizacja: Peterborough, UK
Spoko Piotruś :)
Byle działało :)
I byle latało :)

Edyta:

A propo's ile ci to twoje cudko WTF ? (Weight To Fly)

_________________
Pozdrawiam
RobUk
HyperBipe 900, AMBeR III "Experience", Spitfire MKIIb, Sbach342, White Sheep 480 Quad, RoboFlat 270, AOKFly 230, Realacc 210
"Nie ważne jak zaczynasz, ważne jak ... kończysz ..." 3W Kasta


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: 250-tka lifting
PostNapisane: sobota, 15 kwietnia 2017, 22:40 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): środa, 10 grudnia 2014, 21:58
Posty: 804
Wiek: 45
Lokalizacja: Opole
Rob, jak go skończę to zważę.
Dzisiaj wygospodarowałem trochę czasu i cosik tam podłubałem :-).
W trakcie wyszło parę mankamentów, ale sobie poradzę. Jednak zdecydowałem się na inne regulatory. Co tam dzisiaj nadłubałem widać na zdjęciach. Wracając do mankamentów, to okazało się, że na pdb uwalony jest stabilizator 5V, który już wylutowałem i chyba mam w przydasiach coś na wymianę. Przy okazji chyba wlutuję też kondensator, tak na wszelki wypadek;-) , okazało się też, że muszę wymienić jeden silnik, a że mam jeszcze kilka to tu też nie widzę problemu:-)
Załącznik:
WP_20170415_22_01_58_Pro.jpg
WP_20170415_22_01_58_Pro.jpg [ 2.37 MiB | Przeglądane 3176 razy ]

Załącznik:
WP_20170415_22_00_59_Pro.jpg
WP_20170415_22_00_59_Pro.jpg [ 267.11 KiB | Przeglądane 3176 razy ]

Załącznik:
WP_20170415_22_07_21_Pro (2).jpg
WP_20170415_22_07_21_Pro (2).jpg [ 80.28 KiB | Przeglądane 3176 razy ]

Załącznik:
WP_20170415_22_01_07_Pro.jpg
WP_20170415_22_01_07_Pro.jpg [ 253.41 KiB | Przeglądane 3176 razy ]


Załącznik:
WP_20170415_22_01_24_Pro.jpg
WP_20170415_22_01_24_Pro.jpg [ 261.47 KiB | Przeglądane 3176 razy ]

Załącznik:
WP_20170415_22_54_54_Pro.jpg
WP_20170415_22_54_54_Pro.jpg [ 254.12 KiB | Przeglądane 3176 razy ]

_________________
_____________________________
Pozdrawiam
Jak się nie ma ,co się lubi , to się to buduje


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: 250-tka lifting
PostNapisane: niedziela, 16 kwietnia 2017, 07:20 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): czwartek, 12 kwietnia 2012, 10:46
Posty: 5440
Wiek: 42
Lokalizacja: Kraków
A nie lepiej zamiast tego szczelnego kokona z taśmy izolacyjnej dla regulatorów wsadzić je w termokurczkę żeby miały jednak jakiś przepływ powietrza?

_________________
pozdrawiam
Hubert
https://www.banggood.com/?p=WQ230911983820130156


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: 250-tka lifting
PostNapisane: niedziela, 16 kwietnia 2017, 10:58 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): środa, 10 grudnia 2014, 21:58
Posty: 804
Wiek: 45
Lokalizacja: Opole
Mam fajną cieniuśką taśmę, a i widziałem że dużo kolegów też robi w ten sposób. Ale jeśli regle będą się mocno grzać to pewnie zrobię jak piszesz.
Na razie święta więc daje sobie spokój z dłubaniem;-)

_________________
_____________________________
Pozdrawiam
Jak się nie ma ,co się lubi , to się to buduje


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 65 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  

74,430,395 Wyświetlone Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL