Teraz jest wtorek, 22 września 2020, 05:08

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 56 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Robocat 270 czyli jeszcze raz for fun ;)
PostNapisane: środa, 27 września 2017, 21:01 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 19 marca 2012, 11:26
Posty: 1552
Wiek: 55
Lokalizacja: Peterborough, UK
Wolny przełącznik (nie używany kanał - jak masz) ustaw odpowiedni i tam suwakami ustawiasz zakres w którym ma załączyć buzer.
Przydaje się oj przydaje :)

_________________
Pozdrawiam
RobUk
HyperBipe 900, AMBeR III "Experience", Spitfire MKIIb, Sbach342, White Sheep 480 Quad, RoboFlat 270, AOKFly 230, Realacc 210
"Nie ważne jak zaczynasz, ważne jak ... kończysz ..." 3W Kasta


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Robocat 270 czyli jeszcze raz for fun ;)
PostNapisane: środa, 27 września 2017, 21:42 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): niedziela, 23 marca 2014, 19:43
Posty: 2350
Wiek: 42
Lokalizacja: Sompolno
A jeszcze jedno jak zrobić kalibracje regulatorów? Bo nie równo startują.
Edyta
Już wiem jak

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

_________________
Addriano1


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Robocat 270 czyli jeszcze raz for fun ;)
PostNapisane: czwartek, 28 września 2017, 16:05 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): niedziela, 23 marca 2014, 19:43
Posty: 2350
Wiek: 42
Lokalizacja: Sompolno
PiotrSz napisał(a):
Jaki masz wgrany wsad do OSD ?

Według opisu z aukcji powinno być MWOSD 1.6
Nie wiem czy to dobrze :?

_________________
Addriano1


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Robocat 270 czyli jeszcze raz for fun ;)
PostNapisane: czwartek, 28 września 2017, 18:59 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): środa, 24 sierpnia 2016, 09:58
Posty: 75
Wiek: 46
Lokalizacja: Olsztyn
Jeśli MWOSD 1.6 to dobry wsad :)


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Robocat 270 czyli jeszcze raz for fun ;)
PostNapisane: czwartek, 28 września 2017, 20:51 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): niedziela, 23 marca 2014, 19:43
Posty: 2350
Wiek: 42
Lokalizacja: Sompolno
Hej
Pierwsze wznoszenia za nami.
Ale mam problem :?
Okazuje się że OSD czasami działa a czasami nie działa.
Czasami nawet zawiesza kontroler.
OSD mam podłączone w ten sposób :
Załącznik:
micro-minimosd-kv-mod-connection-naze32-d4r-ii-rx-fpv-camera-vtx-setup1.jpg
micro-minimosd-kv-mod-connection-naze32-d4r-ii-rx-fpv-camera-vtx-setup1.jpg [ 173.95 KiB | Przeglądane 2730 razy ]

Oprócz RSSI .
Wyświetlane napięcie wskazuje 0,0v
Objawy są takie że czasem miga napis NO DATA I wtedy FC wisi nie daje się uzbroić ani włączyć buzerka.
Ktoś ma może jakiś pomysł co może być nie tak ?

_________________
Addriano1


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Robocat 270 czyli jeszcze raz for fun ;)
PostNapisane: czwartek, 28 września 2017, 21:05 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): czwartek, 12 kwietnia 2012, 10:46
Posty: 5440
Wiek: 42
Lokalizacja: Kraków
MinimOSD ma domyślnie prędkość komunikacji 115200
A betaflight na płytce naze32 chyba 9600

_________________
pozdrawiam
Hubert
https://www.banggood.com/?p=WQ230911983820130156


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Robocat 270 czyli jeszcze raz for fun ;)
PostNapisane: czwartek, 28 września 2017, 21:51 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): niedziela, 23 marca 2014, 19:43
Posty: 2350
Wiek: 42
Lokalizacja: Sompolno
Doszedłem z napięciem
W OSD domyślnie był ustawiony pakiet 4s a ja korzystam z 3s
W dalszym ciągu czasem wyświetla No DATA

_________________
Addriano1


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Robocat 270 czyli jeszcze raz for fun ;)
PostNapisane: czwartek, 28 września 2017, 22:05 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): środa, 24 sierpnia 2016, 09:58
Posty: 75
Wiek: 46
Lokalizacja: Olsztyn
przewody TX i RX między OSD a FC masz podłączone RX<->RX TX <->TX czy masz skrosowane ? Jeśli druga opcja to masz dobrze, ustaw na UART2 MSP i prędkość transmisji zostaw 115200


Ostatnio edytowano czwartek, 28 września 2017, 22:10 przez PiotrSz, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Robocat 270 czyli jeszcze raz for fun ;)
PostNapisane: czwartek, 28 września 2017, 22:08 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): niedziela, 23 marca 2014, 19:43
Posty: 2350
Wiek: 42
Lokalizacja: Sompolno
Skrosowane

_________________
Addriano1


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Robocat 270 czyli jeszcze raz for fun ;)
PostNapisane: czwartek, 28 września 2017, 23:22 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): niedziela, 23 marca 2014, 19:43
Posty: 2350
Wiek: 42
Lokalizacja: Sompolno
PiotrSz napisał(a):
przewody TX i RX między OSD a FC masz podłączone RX<->RX TX <->TX czy masz skrosowane ? Jeśli druga opcja to masz dobrze, ustaw na UART2 MSP i prędkość transmisji zostaw 115200

Piotrek ale na UART2 mam już tak:
Załącznik:
7.jpg
7.jpg [ 45.83 KiB | Przeglądane 2695 razy ]

i próba aktywowania MSP pozbawia mnie odbiornika i sterowania :? :shock:

_________________
Addriano1


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Robocat 270 czyli jeszcze raz for fun ;)
PostNapisane: piątek, 29 września 2017, 11:47 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): środa, 24 sierpnia 2016, 09:58
Posty: 75
Wiek: 46
Lokalizacja: Olsztyn
Kurcze, dawno nie bawiłem się z naze32 + OSD... muszę sobie przypomnieć o co tam chodziło bo mogłem coś pokręcić ...


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Robocat 270 czyli jeszcze raz for fun ;)
PostNapisane: piątek, 29 września 2017, 20:27 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): niedziela, 23 marca 2014, 19:43
Posty: 2350
Wiek: 42
Lokalizacja: Sompolno
Kopter oblatany póki co bez OSD
Poraz pierwszy latalem dziś fpv na goglach
Ale czad, narazie bardzo asekuracyjnie więc tylko jedno smigło poległo na dwa wylatane pakiety fpv. Pozostałe dwa wylatane bez gogli, w trybie stabilizacji co by sobie przypomnieć. Zaraz ładuje pakiety na jutro. Teraz tylko latać, latać, latać......
Jestem na Maxa zachwycony jeszcze tylko ogarnę to cholerne OSD
Może jutro się trafi jakiś film

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

_________________
Addriano1


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Robocat 270 czyli jeszcze raz for fun ;)
PostNapisane: sobota, 30 września 2017, 14:04 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 19 marca 2012, 11:26
Posty: 1552
Wiek: 55
Lokalizacja: Peterborough, UK
Brawo ty!
RoboCat fajnie lata, jakie masz śmigiełka ?

_________________
Pozdrawiam
RobUk
HyperBipe 900, AMBeR III "Experience", Spitfire MKIIb, Sbach342, White Sheep 480 Quad, RoboFlat 270, AOKFly 230, Realacc 210
"Nie ważne jak zaczynasz, ważne jak ... kończysz ..." 3W Kasta


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Robocat 270 czyli jeszcze raz for fun ;)
PostNapisane: sobota, 30 września 2017, 18:36 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): niedziela, 23 marca 2014, 19:43
Posty: 2350
Wiek: 42
Lokalizacja: Sompolno
Na razie 5x4 dwułopatowe
Czekam na takie :10 Pairs Racerstar V2 5048 5x4.8x3 3 Blade Racing Propeller 5.0mm Mounting Hole for FPV Racer
https://banggood.app.link/ZO8SJgvRRG
Pakiety to 3s. Mam dwa 1550 i wa 2200. No i katuje. Dzisiaj bez strat ale tylko 3 pakiety. W sumie może przydały by się jeszcze ze dwa. Ale zobaczymy.

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

_________________
Addriano1


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Robocat 270 czyli jeszcze raz for fun ;)
PostNapisane: sobota, 30 września 2017, 19:57 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 19 marca 2012, 11:26
Posty: 1552
Wiek: 55
Lokalizacja: Peterborough, UK
Oooo widziałem podobne w "akcji" a może i nawet takie same, dobrze wyważone, bez konieczności poprawiania śmigały pięknie i do tego .... widziałem na własne oczy kilka przyglebień takich, że myślałem o najgorszym ... a przeżyły :)

_________________
Pozdrawiam
RobUk
HyperBipe 900, AMBeR III "Experience", Spitfire MKIIb, Sbach342, White Sheep 480 Quad, RoboFlat 270, AOKFly 230, Realacc 210
"Nie ważne jak zaczynasz, ważne jak ... kończysz ..." 3W Kasta


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Robocat 270 czyli jeszcze raz for fun ;)
PostNapisane: sobota, 30 września 2017, 21:01 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): niedziela, 23 marca 2014, 19:43
Posty: 2350
Wiek: 42
Lokalizacja: Sompolno
No właśnie dlatego je zamówiłem, z tytułu odporności na przyglebianie.

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

_________________
Addriano1


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 56 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  

74,429,261 Wyświetlone Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL