Teraz jest sobota, 23 czerwca 2018, 09:12

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 125 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Aaaa , coptery dwa
PostNapisane: sobota, 10 marca 2018, 09:01 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 30 lipca 2013, 22:44
Posty: 557
Wiek: 54
Lokalizacja: Warszawa
Do jakiego odbiornika chcesz to podłączyć ?
Może łatwiej i lżej wyciągnąć PPM z niego.

_________________
Mirek


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Aaaa , coptery dwa
PostNapisane: sobota, 10 marca 2018, 10:11 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): czwartek, 12 kwietnia 2012, 10:46
Posty: 4537
Wiek: 40
Lokalizacja: Kraków
A to zrobiłeś?
"And then create a new tab in your Arduino IDE and copy this, name it “ppm_encoder.h”"

_________________
pozdrawiam
Hubert
https://www.banggood.com/?p=WQ230911983820130156


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Aaaa , coptery dwa
PostNapisane: sobota, 10 marca 2018, 11:21 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): czwartek, 12 kwietnia 2012, 10:46
Posty: 4537
Wiek: 40
Lokalizacja: Kraków
Doobra, nie ma znaczenia czy zrobiłeś czy nie, bo w kodzie jest błędów jak mrówków...

Tu masz "to samo" https://github.com/davidbuzz/BuzzsArdui ... _to_ppm328
ale działające.

_________________
pozdrawiam
Hubert
https://www.banggood.com/?p=WQ230911983820130156


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Aaaa , coptery dwa
PostNapisane: sobota, 10 marca 2018, 14:24 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): środa, 10 grudnia 2014, 21:58
Posty: 801
Wiek: 43
Lokalizacja: Opole
Dzięki chłopaki

_________________
_____________________________
Pozdrawiam
Jak się nie ma ,co się lubi , to się to buduje


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Aaaa , coptery dwa
PostNapisane: niedziela, 11 marca 2018, 18:59 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): środa, 10 grudnia 2014, 21:58
Posty: 801
Wiek: 43
Lokalizacja: Opole
rycerz100 napisał(a):
Do jakiego odbiornika chcesz to podłączyć ?
Może łatwiej i lżej wyciągnąć PPM z niego.

Mirku mam dwa radia Turnigy 9x i problem z ich sprzedażą, po prostu szkoda mi ich za bezcen się pozbywać, a inwestować w nie też mi nie po drodze (np. kupno nowego modułu nadawczego) po za tym mam jeszcze nie uruchomione Taranis Q X7 . Turnigy chcę wykorzystać do prostszych projektów, a ten program pozwala na puszczenie wszystkiego co potrzebuję po jednym kabelku i ma fail-safe, co jest bardzo przydatne.
Cytuj:
Doobra, nie ma znaczenia czy zrobiłeś czy nie, bo w kodzie jest błędów jak mrówków...

Tu masz "to samo" https://github.com/davidbuzz/BuzzsArdui ... _to_ppm328
ale działające.

Hubert są tam trzy pliki . Mam pobrać wszystkie? I jak to zapisać żeby działało ? bo na tą chwilę też mi wywala błąd.
Problem polega na moim braku znajomości języka angielskiego, powiedz co gdzie zapisać i jakoś sobie poradzę. :oops:

_________________
_____________________________
Pozdrawiam
Jak się nie ma ,co się lubi , to się to buduje


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 125 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron

57,846,525 Wyświetlone Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL