Witajcie.
Mam na imię Janusz i chyba (taką mam nadzieję) nie jestem klasycznym Januszem
Na życzenie Najwyższej, tej co zawsze ma rację i urodziła nam 2 dzieci, opuściłem blokowisko i mieszkamy od 1,5 roku w ciekawej lokalizacji - dookoła same lotniska - idealne miejsce na modelarskie hobby

z naciskiem na FPV...
Temat RC wciągnął mnie poważniej całkiem niedawno (jakiś rok temu), kiedy kolega poprosił mnie o pomoc przy konfiguracji multiwii. Dalej poczytałem o APM, openpilot itd i nastąpiło wielkie zauroczenie tematem. Kurcze jakie to zaawansowane... Zawsze lubiłem mikrokontrolery, a tu przy takim praktycznym wykorzystaniu...
Wielowirnikowce mnie jednak nie wciągnęły - owszem poskładałem sobie 250 na cc3d i... jakoś nie chce mi się uczyć tym latać. Za to samoloty znacznie bardziej. Nadal pilot ze mnie dość cieniutki, ale na wiosnę jak się zabiorę za trening...
W budowie, na ukończeniu różowa (na życzenie córeczki) Vega FPV od MR, małe eksperymentalne skrzydło VTOL (raczej nie poleci dalej niż 2 metry ale...) oraz powód mojej rejestracji na tym forum - Gemini V2, które powstaje w pełnym wymiarze, zgodnie z oryginalnymi planami... Postanowiłem zbudować pierwszy (i pewnie ostatni, ze względu na stały brak czasu) model konstrukcyjny. Będę miał do Was pytania
Ale się rozpisałem...
Na koniec - regulamin forum zmusił mnie do "pierdyknięcia" pierwszego w życiu selfika... Nigdy więcej