Jak w temacie; z pewnej okazji coś mi się dostało co prawda wersja KID ale po elektro szybowcu taki trenerek powinien nauczyć latać, jakieś opinie lata ktoś nim
Dołączył(a): sobota, 31 marca 2012, 23:28 Posty: 264 Wiek: 29 Lokalizacja: Kraków
Powiem tak, lata świetnie ale klapy daj raczej na 30% bo u mnie na 45% spada w dół jakbym go przeciągał (mi to odpowiada ze względu na teren). Kółka działają jak poduszka powietrzna, urwała mi sie antenka i walnął na pełnej mocy w ziemie-odpadło mocowanie kół, nie ma śladu po przyklejeniu, kadłub jak z pudełka. Start z wysokiej trawy nie jest problemem, SW i SK są bardzo czułe więc szarpią modelem zatem polecam zmniejszyć zakres ich ruchu. Na pleckach lata bez problemu, silnik 250w dałby rade ale dopiero na większej mocy pokazuje pazur . Opanować ten samolot jest stosunkowo łatwo (ktoś wspominał że eg pro lata sam a ręce w kieszeni, tutaj jest identyczny efekt) . Pakiet trzeba mieć o wysokiej wydajności bo w środku lipo gotuje się troche mimo wietrzenia, u mnie jest 40C 2.2aH przy 30A max . Uważaj na śrubki do mocowania skrzydeł bo łatwo je zgubić. Regulator wstaw pod wyjściem otworu wentylacyjnego na gumie ~125mm-150mm (zimny po 10min latania na pełnym gazie, takie chłodzenie u mnie rcsmart 40A).
Na dużym wietrze radzi sobie świetnie, szybuje troche jak ciężki easystar. Lądowanie bez klap zajmuje dużo pasa startowego
To może video jeszcze, warunki były raczej kiepskie, model na trawie się przewracał a jednak z 15-20 min lotu udało się wydobyć esencję , lądowanie takie sobie ale prądu nie było na kolejne kołowanie i zauważyłem jak silnik jakoś przestał ciągnąc do bazy (taki wiatr, że bzyczek słychać z 10m)
Dołączył(a): wtorek, 17 maja 2011, 21:41 Posty: 257 Wiek: 41 Lokalizacja: Warszawa
Latałem tym modelem kilka razy, i jak większość modeli tej marki lata pięknie w dużym zakresie prędkości, jest przewidywalny i ładnie chodzi za sterami. Polecam. Choć jeśli jesteś doświadczonym lataczem model może okazać się nudny.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość