Witam,
Dziś rano otrzymałem paczkę od TATA-Maji (sąsiedzi już wiedzieli co siedzi w 2m kartonie

) i zrobiłem krótkiego in-boxa, na razie fotki ogólne, ponieważ nie ma prawie czego naprawiać

Rozpiętość około 160cm, waga gołego ~300g
Jak ładnie przyszła zapakowana paczka:

Po rozpakowaniu kartonu ukazał się model. Stan -bdb, folia w wielu miejscach nosiła ślady klejów aczkolwiek rodzice ostatnio kupili preparat do metek-idealnie czyści bez użycia siły. Statecznik pionowy wygląda jakby był odcięty a nie złamany ale da się naprawić. Brakuje pokrywy kabinki, zwykła blaszka z balsy 3-4mm będzie ok bo na taką został przewidziany kadłub.
Skrzydła miały na łączeniu urwany kawałek balsy, kilka kropel wikolu i po problemie (kolejny klej, który ubóstwiam

). Centropłat zostanie oklejony czerwoną folią, tak samo poprawię paski czerwone z taśmy izolacyjnej ale na wszystko przyjdzie czas

Dobrze, że mieszkam na budowie bo robotnicy dziś użyczyli narzędzi do pracy, wyciąłem już ten kawałek sk, który zalegał w kadłubie. Teraz pozostaje dociąć nowy koniec sk i wkleić do kadłuba.

Niby miał być to szybowiec ale..zobaczyłem, że jest wycięte miejsce pod permaxa 400 a mam taki zestaw nowiutki

Pozdrawiam Oskar