Teraz jest wtorek, 21 maja 2019, 00:38

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 132 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Motoszybowiec Vento ...
PostNapisane: wtorek, 12 marca 2019, 09:07 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): sobota, 20 marca 2010, 17:47
Posty: 5813
Wiek: 47
Lokalizacja: Józefów (ten koło Błonia)
Dwie połówki?

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

_________________
Lynx Oxy 4

Pozdrawiam Adam


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Motoszybowiec Vento ...
PostNapisane: wtorek, 12 marca 2019, 09:20 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 6 marca 2012, 18:41
Posty: 6289
Wiek: 70
Lokalizacja: Warszawa
Gdy w którymś moim Vento wymieniałem silnik (po skrzywieniu wału) to "poprawiłem" otwór na kable.
Wręga jest tak pancernie zamontowana, że żadne ażury nie zaszkodzą. :D

Edycja:
Załącznik:
S.JPG
S.JPG [ 103.84 KiB | Przeglądane 667 razy ]

Załącznik:
S1.jpg
S1.jpg [ 77.86 KiB | Przeglądane 663 razy ]

_________________
Pozdrawiam Stefan.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Motoszybowiec Vento ...
PostNapisane: wtorek, 12 marca 2019, 10:47 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 25 stycznia 2016, 13:16
Posty: 2521
Wiek: 53
Lokalizacja: Winnica k/Pułtuska
rycerz100 napisał(a):
Artur a tak się nie da ?
Nie da się, bo brakuje otworu na oś ze spinką:

Obrazek

Osa napisał(a):
Dwie połówki?
Nie, cały liter :mrgreen: To jest "monolit" z plastiku, tylko ze "wzmocnieniami" bocznymi.

_________________
Pozdrawiam, Artur


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Motoszybowiec Vento ...
PostNapisane: wtorek, 12 marca 2019, 12:06 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 6 marca 2012, 18:41
Posty: 6289
Wiek: 70
Lokalizacja: Warszawa
To wydrukuj sobie jakąś przegrodę między tym sterczącym wałem, a pakietem.

_________________
Pozdrawiam Stefan.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Motoszybowiec Vento ...
PostNapisane: wtorek, 12 marca 2019, 12:16 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 25 stycznia 2016, 13:16
Posty: 2521
Wiek: 53
Lokalizacja: Winnica k/Pułtuska
Stema napisał(a):
To wydrukuj sobie jakąś przegrodę między tym sterczącym wałem, a pakietem.
Osłoną jest wręga i pianka, co widać poniżej:

Załącznik:
IMG_20190312_120852_m.jpg
IMG_20190312_120852_m.jpg [ 82.86 KiB | Przeglądane 626 razy ]


Zastanawiam się, czy "niwelować" tą szczelinę pomiędzy kołpakiem a kadłubem... :roll:

Załącznik:
IMG_20190312_120804_m.jpg
IMG_20190312_120804_m.jpg [ 134.08 KiB | Przeglądane 626 razy ]


Jest szansa, ze na Zlot w Kazimierzu zdążę skończyć... :mrgreen:

_________________
Pozdrawiam, Artur


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Motoszybowiec Vento ...
PostNapisane: wtorek, 12 marca 2019, 14:27 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 6 marca 2012, 18:41
Posty: 6289
Wiek: 70
Lokalizacja: Warszawa
Czyli ten "szpikulec" mieści się jeszcze w obrębie pełnego nosa modelu.
Szczeliny bym nie niwelował, niech się silnik chłodzi.

_________________
Pozdrawiam Stefan.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Motoszybowiec Vento ...
PostNapisane: sobota, 23 marca 2019, 17:14 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 25 stycznia 2016, 13:16
Posty: 2521
Wiek: 53
Lokalizacja: Winnica k/Pułtuska
No dobra, "przysiadłem" dzisiaj do konfiguracji KFC32F3_INAV 8-)
To co dało się skonfigurować i poustawiać "na stole" zrobiłem :D Zrobiłem również link RC, to znaczy "przekierowanie" z Turnigy Evolution na eLeReS-a MOD... i nawet działa :mrgreen: Wszystko "świeci" na zielono, i są aktywne wszystkie czujniki :D Magnetometr mam podłączony, ale od komentowany w konfiguratorze, bo podobno w "skrzydlatych" lepiej go nie używać :roll:

Załącznik:
2019-03-23 16_43_51-INAV - Configurator.jpg
2019-03-23 16_43_51-INAV - Configurator.jpg [ 50.43 KiB | Przeglądane 491 razy ]

_________________
Pozdrawiam, Artur


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Motoszybowiec Vento ...
PostNapisane: poniedziałek, 25 marca 2019, 21:27 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 25 stycznia 2016, 13:16
Posty: 2521
Wiek: 53
Lokalizacja: Winnica k/Pułtuska
W poszukiwaniu nadajnika video, znalazłem w "przydasiach"... :mrgreen:

Załącznik:
IMG_20190325_211818_crop.jpg
IMG_20190325_211818_crop.jpg [ 842.29 KiB | Przeglądane 424 razy ]

_________________
Pozdrawiam, Artur


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Motoszybowiec Vento ...
PostNapisane: wtorek, 26 marca 2019, 18:15 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 25 stycznia 2016, 13:16
Posty: 2521
Wiek: 53
Lokalizacja: Winnica k/Pułtuska
Czy taki stepdown wystarczy do zasilenia nadajnika z poprzedniego postu :roll: Nadajnik ma niby 600mW z 5V

Załącznik:
IMG_20190326_180644_m.jpg
IMG_20190326_180644_m.jpg [ 74.59 KiB | Przeglądane 370 razy ]

_________________
Pozdrawiam, Artur


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Motoszybowiec Vento ...
PostNapisane: wtorek, 26 marca 2019, 18:30 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 1 lutego 2011, 19:48
Posty: 2597
Wiek: 54
Lokalizacja: Milanówek
Artu napisał(a):
Czy taki stepdown wystarczy do zasilenia nadajnika z poprzedniego postu :roll: Nadajnik ma niby 600mW z 5V

Załącznik:
IMG_20190326_180644_m.jpg

A nie możesz zasilić go bezpośrednio z KFC?

_________________
pozdrawiam
Andrzej


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Motoszybowiec Vento ...
PostNapisane: wtorek, 26 marca 2019, 18:47 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 25 stycznia 2016, 13:16
Posty: 2521
Wiek: 53
Lokalizacja: Winnica k/Pułtuska
Nie bardzo, sądząc po opisie KFC. Kamera będzie zasilana z 12V...

Załącznik:
KFC32F3_iNav.png
KFC32F3_iNav.png [ 744.67 KiB | Przeglądane 364 razy ]

_________________
Pozdrawiam, Artur


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Motoszybowiec Vento ...
PostNapisane: wtorek, 26 marca 2019, 19:06 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): środa, 5 czerwca 2013, 17:02
Posty: 1376
Wiek: 66
Lokalizacja: Bestwinka
Podłącz nadajnik przez regulator i zmierz prąd. Zobacz też czy nie grzeje się nadmiernie ten stepdown. Można do niego dokleić mały radiatorek.
Zwykle przetwornice chińskie mają ciągłe obciążenie 2x mniejsze od podanego w specyfikacji. Jeśli ta ma podane 1A to powinna spokojnie wystarczyć do samego nadajnika. Daj tylko mały radiatorek.

_________________
Pozdrawiam
Marek


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 132 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  

66,743,513 Wyświetlone Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL