Witam
No i mam problema. Problem typu
osiołkowi w żłoby dano... w korelacja z
daj kurze grzędę...Kiedyś polatałem Easy Glider'em Electric, potem Elektro Junior'em S a obecnie dwoma modelami: AXN Floater Jet i Proxima II.
Ten pierwszy służy mi do takiego rekreacyjnego latania, tak na szybko jak znajdę trochę czasu i do "wożenia" kamerki.
Proxima II to motoszybowiec termiczny o rozp. 2800mm.
W miarę jedzenia apetyt rośnie i... Proximą to trochę się jeszcze boję "powywijać" na niebie a AXN'em

pętla już przestała mnie bawić, beczki robi bardzo cięzko a inne "wygibasy" to... nie ten model.
I tutaj pojawił się mój problem. Zanim przejdę do sedna, to ino podpowiem, cobyście się nie trudzili bez potrzeby, że jestem osobą jednoręczną więc latanie 3D wybiłem se ze łba za pomocą takie ślusarskiego narzędzia.
Chcę kupić coś fajnego, małego, elektrycznego, czym będzie można porobić na niebie "fikomołki".
Rozglądałem się za małymi akrobatkami typu EXTRIM z Artex'u ale również spodobały mi się skrzydełka.
No co wygląd też robi wrażenia, w akrobacji jedną ręką cudów nie zrobię wiec niech trochę zrekompensuje to wygląd modelu.
Nie jestem tylko pewien czy nie lepiej wybrać typowego "akrobata" choć XENO bardzo mi się podoba.
No i co mi doradzicie?
Poniżej podaję pełen zestaw jak chcę go "uzbroić". Chodzi mi zwłaszcza o silnik i łopatki śmigła.
MODELOBUDOWA NAPĘDUKABINAKOŁPAKWAŁWRĘGISILNIKŚMIGŁOSERWAREGULATOR bo taki akurat mam nie wykorzystany.
I jak oceniasz mój wybór co do rodzaju modelu i co do jego wyposażenia?
P.S. Nie wiem dlaczego jedne linki (od silnika w dół) się zapisały poprawnie a te wcześniejsze nie.
Edit: linki poprawione