Teraz jest środa, 21 lutego 2018, 02:10

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 20 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Nowa ładowarka -jaka?
PostNapisane: niedziela, 3 sierpnia 2014, 20:08 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): sobota, 5 czerwca 2010, 21:26
Posty: 969
Wiek: 49
Lokalizacja: London
Rozglądam się za czymś nowym.
Potrzebuję ładowarki która będzie ładować dwa pakiety na raz.
W HK znalazłem takie wynalazki ale nie wiem czy warto?
IMAX X400 Twin
Turnigy MEGA 400Wx2

_________________
______________________________

Tomasz (robintom)


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Nowa ładowarka -jaka?
PostNapisane: niedziela, 3 sierpnia 2014, 20:17 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 11 maja 2010, 21:15
Posty: 6522
Wiek: 48
Lokalizacja: Śrem
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... arger.html
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... arger.html
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... arger.html
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... arger.html
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... 350W_.html
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... 0amp_.html
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... 0amp_.html
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... 0amp_.html
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... T_60_.html
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... T4mm_.html
Wystarczy skompletować dowolny zestaw w dowolnej konfiguracji.
I będziesz Pan zadowolony.

_________________
Pozdrawiam - Wojciech POL - 7728
Im większa wiedza tym mniejsze ego.
FILMY


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Nowa ładowarka -jaka?
PostNapisane: niedziela, 3 sierpnia 2014, 20:31 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): sobota, 5 czerwca 2010, 21:26
Posty: 969
Wiek: 49
Lokalizacja: London
Aleś pomógł. :lol:
Tak to były do wyboru tylko dwie.
A teraz? ;)
Mam starą icharger 106bplus.
I mam power supply podwójny.
Ale na lakę pod generator mój stary power supply się nie nadaje i może skuszę się na tego:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... 0amp_.html

Ale co do ładowarki wolę pojedynczą ładowarke na dwa pakiety, niż rozkładać dwie i plątaninę kabli.

_________________
______________________________

Tomasz (robintom)


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Nowa ładowarka -jaka?
PostNapisane: niedziela, 3 sierpnia 2014, 20:44 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 11 maja 2010, 21:15
Posty: 6522
Wiek: 48
Lokalizacja: Śrem
A po co dwie ładowarki?
Ja korzystam z tego http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... T4mm_.html do ładowarki Imax B6 i ładuję jednocześnie 2x 3S 3000mAh lub 2x 4S 5000mAh.
Co prawda potrzebny jest mocny zasilacz ok. 20A. Ja używam takiego http://allegro.pl/zasilacz-xbox-360-ory ... 80945.html

_________________
Pozdrawiam - Wojciech POL - 7728
Im większa wiedza tym mniejsze ego.
FILMY


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Nowa ładowarka -jaka?
PostNapisane: niedziela, 3 sierpnia 2014, 20:52 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): sobota, 20 marca 2010, 17:29
Posty: 5574
Wiek: 41
Lokalizacja: Huddersfield - taka dziura w UK :P
Chcesz dobra to albo Pulsar http://www.pp-rc.de/pulsar3.htm?shop=pp ... =3&c=6&p=6
- albo Cellpro PowerLab 8 http://www.revolectrix.com/pl8_description_tab.htm
jakbym mial kase to bym bral pulsara naturalnie - a poniewaz nie mam a cellpro jest o polowe tansza to ..... czekam az bede mial kase i wezme pulsara :D :D :D
Tak czy siak te dwie to najlepsze co mozesz kupic.

_________________
Pozdrawiam Robert vel mammuth .
Wiele osob znajacych mnie tylko z "netu" podejrzewa, ze jestem aroganckim chamem.
Wszystko zmienia sie jak juz mnie poznaja osobiscie ...... maja pewnosc

jesli pomoglem - to kliknij >>> POMOGL <<<


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Nowa ładowarka -jaka?
PostNapisane: niedziela, 3 sierpnia 2014, 20:57 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 11 maja 2010, 21:15
Posty: 6522
Wiek: 48
Lokalizacja: Śrem
Pulsar 3 :roll:
Niedościgłe marzenie ale jak już to może dać zarobić rodakom a nie helmutom ;) http://www.modele.sklep.pl/pl/Katalog/L ... TOOTH.html

_________________
Pozdrawiam - Wojciech POL - 7728
Im większa wiedza tym mniejsze ego.
FILMY


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Nowa ładowarka -jaka?
PostNapisane: niedziela, 3 sierpnia 2014, 21:12 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): sobota, 20 marca 2010, 17:29
Posty: 5574
Wiek: 41
Lokalizacja: Huddersfield - taka dziura w UK :P
sklep z polski nie sprzeda poza polske - maja jakas popieprzona umowe - piotr zalatwil sobie wylacznosc na calego sfiata - cena w polsce jest zreszta nizsza - ale to podobno preferencyjne polskie warunki sa (hmmmmm ) glowny powod dla ktorego nikt poza piotrem de nie sprzedaje tych ladowarek - ale to juz inny temat - szkoda jak cholera ale taka decyzja elproga i niech z tym zyja .

_________________
Pozdrawiam Robert vel mammuth .
Wiele osob znajacych mnie tylko z "netu" podejrzewa, ze jestem aroganckim chamem.
Wszystko zmienia sie jak juz mnie poznaja osobiscie ...... maja pewnosc

jesli pomoglem - to kliknij >>> POMOGL <<<


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Nowa ładowarka -jaka?
PostNapisane: niedziela, 3 sierpnia 2014, 21:22 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): sobota, 5 czerwca 2010, 21:26
Posty: 969
Wiek: 49
Lokalizacja: London
Potrzebuję lądować na raz dwa pakiety po 6cel lub 6 i 3
Nie chcę wydawać zbyt dużo kasy.
Chcę mieć większy wgląd w lądowanie niż podgląd naładowania celi.

_________________
______________________________

Tomasz (robintom)


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Nowa ładowarka -jaka?
PostNapisane: niedziela, 3 sierpnia 2014, 21:30 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): sobota, 20 marca 2010, 17:29
Posty: 5574
Wiek: 41
Lokalizacja: Huddersfield - taka dziura w UK :P
poszukaj 2x cellpro pl6 i masz problem z glowy na lata
wyjdzie taniej niz pulsar i to sporo - ja na swoim icharger'rze uzywam tych podstawek do ladowania kilku pakietow naraz - laduje 4x3s - jako 2 6cio celowe - pallarel charging - ale trzeba pilnowac aby napiecia startowe byly zblizone - mozna takie przejsciowki samemu sobie polutowac.
Pulsar 3 jest swietny gdybys potrzebowal duuuze pakiety ladowac - zdecydowanie wez cellpro i bedzie pan zadowolony ;)

_________________
Pozdrawiam Robert vel mammuth .
Wiele osob znajacych mnie tylko z "netu" podejrzewa, ze jestem aroganckim chamem.
Wszystko zmienia sie jak juz mnie poznaja osobiscie ...... maja pewnosc

jesli pomoglem - to kliknij >>> POMOGL <<<


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Nowa ładowarka -jaka?
PostNapisane: niedziela, 3 sierpnia 2014, 22:23 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): sobota, 5 czerwca 2010, 21:26
Posty: 969
Wiek: 49
Lokalizacja: London
mammuth napisał(a):
poszukaj 2x cellpro pl6 i masz problem z glowy na lata
wyjdzie taniej niz pulsar i to sporo - ja na swoim icharger'rze uzywam tych podstawek do ladowania kilku pakietow naraz - laduje 4x3s - jako 2 6cio celowe - pallarel charging - ale trzeba pilnowac aby napiecia startowe byly zblizone - mozna takie przejsciowki samemu sobie polutowac.
Pulsar 3 jest swietny gdybys potrzebowal duuuze pakiety ladowac - zdecydowanie wez cellpro i bedzie pan zadowolony ;)



Panie cellpro podoba mi się a najbardziej Revolectrix CellPro Power Lab 8X2 PL8 Duo tylko dlaczego wpuszczasz mnie w ten przedział cenowy? :D
Po co na lata?
Wymieniam ładowarki co cztery lata.
Lubię być trendy i mieć coś nowego co jakis czas. :lol:
Technika się zmienia jak w komputerach.
Ale przemyślę pomysł .

_________________
______________________________

Tomasz (robintom)


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Nowa ładowarka -jaka?
PostNapisane: niedziela, 3 sierpnia 2014, 22:45 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): sobota, 20 marca 2010, 17:29
Posty: 5574
Wiek: 41
Lokalizacja: Huddersfield - taka dziura w UK :P
Pszeprasiam ??? :D

_________________
Pozdrawiam Robert vel mammuth .
Wiele osob znajacych mnie tylko z "netu" podejrzewa, ze jestem aroganckim chamem.
Wszystko zmienia sie jak juz mnie poznaja osobiscie ...... maja pewnosc

jesli pomoglem - to kliknij >>> POMOGL <<<


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Nowa ładowarka -jaka?
PostNapisane: poniedziałek, 4 sierpnia 2014, 06:16 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 11 maja 2010, 21:15
Posty: 6522
Wiek: 48
Lokalizacja: Śrem
robintom napisał(a):
Wymieniam ładowarki co cztery lata.

(:)

_________________
Pozdrawiam - Wojciech POL - 7728
Im większa wiedza tym mniejsze ego.
FILMY


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Nowa ładowarka -jaka?
PostNapisane: poniedziałek, 4 sierpnia 2014, 07:23 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): sobota, 5 czerwca 2010, 21:26
Posty: 969
Wiek: 49
Lokalizacja: London
wojcio69 napisał(a):
robintom napisał(a):
Wymieniam ładowarki co cztery lata.

(:)



Za rzadko? :nieufny:

_________________
______________________________

Tomasz (robintom)


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Nowa ładowarka -jaka?
PostNapisane: poniedziałek, 4 sierpnia 2014, 08:42 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): niedziela, 21 marca 2010, 16:22
Posty: 143
Wiek: 54
Lokalizacja: Rzeszów
A po co zmieniać ładowarkę jak wystarczy zaktualizować soft :) wybierz pulsara fakt tani nie jest ale warto .

_________________
Pozdrawiam

Krzysztof

www.rc-rzeszow.pl


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Nowa ładowarka -jaka?
PostNapisane: poniedziałek, 4 sierpnia 2014, 17:08 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): sobota, 20 marca 2010, 17:29
Posty: 5574
Wiek: 41
Lokalizacja: Huddersfield - taka dziura w UK :P
10cio letni pulsar bedzie zawsze lepciejszy niz nowa ladowarka inniejszej firmy ;)

_________________
Pozdrawiam Robert vel mammuth .
Wiele osob znajacych mnie tylko z "netu" podejrzewa, ze jestem aroganckim chamem.
Wszystko zmienia sie jak juz mnie poznaja osobiscie ...... maja pewnosc

jesli pomoglem - to kliknij >>> POMOGL <<<


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Nowa ładowarka -jaka?
PostNapisane: poniedziałek, 4 sierpnia 2014, 17:38 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): sobota, 5 czerwca 2010, 21:26
Posty: 969
Wiek: 49
Lokalizacja: London
No ja wiem że lepciejsza.
No ale do jej obsługi i by ją dobrze wykorzystać trzeba być enginerem.
I jak ten enginer zarabiać.
Ma jedną wade.
I to dużą.
Już nie chodzi o cenę.
Ale o wygląd.
Czy ona musi wyglądać jak ruski zegarek na rękę.

_________________
______________________________

Tomasz (robintom)


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Nowa ładowarka -jaka?
PostNapisane: poniedziałek, 4 sierpnia 2014, 20:52 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): sobota, 20 marca 2010, 17:29
Posty: 5574
Wiek: 41
Lokalizacja: Huddersfield - taka dziura w UK :P
Ladowarka jak kobita - im brzydsza tym bardziej sie stara XD

_________________
Pozdrawiam Robert vel mammuth .
Wiele osob znajacych mnie tylko z "netu" podejrzewa, ze jestem aroganckim chamem.
Wszystko zmienia sie jak juz mnie poznaja osobiscie ...... maja pewnosc

jesli pomoglem - to kliknij >>> POMOGL <<<


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Nowa ładowarka -jaka?
PostNapisane: poniedziałek, 4 sierpnia 2014, 20:55 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 11 maja 2010, 21:15
Posty: 6522
Wiek: 48
Lokalizacja: Śrem
Tomku a ta ładowarka ma być do ładowania pakietów czy jako element dekoracyjny mieszkania?
...
No to co się roztkliwiasz nad wyglądem ;)

_________________
Pozdrawiam - Wojciech POL - 7728
Im większa wiedza tym mniejsze ego.
FILMY


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Nowa ładowarka -jaka?
PostNapisane: poniedziałek, 4 sierpnia 2014, 22:49 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): sobota, 5 czerwca 2010, 21:26
Posty: 969
Wiek: 49
Lokalizacja: London
W modele wpompowałem w tym roku więcej niż w kochankę. :mrgreen:
Przekroczyłem plan już nie roczny a 5 letni.
A jeszcze chodze za motoszybowcem bardzo niezdecydowany co wybrać juz drugi rok i czekam na jakiś impuls.
I myślałem o ładowarce do 100punciaków by ładowała na raz dwa pakiety 6
A spodobała mi sie ta IMAX X400 Twin.
Ale nie znam firmy.
Widzę też w dobrych firmach ładowarki tylko że takie same widziałem w HK i tańsze.
Nie wiem czy to kwestia innego malowania i naklejek? ;)

A z innej paki ktoś widział jak lata styropian Carbon-Z Cub?



edit:imax odpada.
Prąd rozładownia tylko max 3A
Taaa może Charger 308 DUO ale znowu cena ostro w górę.

_________________
______________________________

Tomasz (robintom)


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Nowa ładowarka -jaka?
PostNapisane: wtorek, 5 sierpnia 2014, 01:18 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): sobota, 20 marca 2010, 17:29
Posty: 5574
Wiek: 41
Lokalizacja: Huddersfield - taka dziura w UK :P
jezeli juz to wez Icharger http://www.electricwingman.com/icharger-junsi.aspx - jakbys bral to pozdrow Paula ode mnie - moze Ci jakis rabacik tam zalatwie jakby co.
ale naprawde cellpro jest cenowo podobne - wszyscy co lataja wiekszymi modelami ostatecznie biora cellpro - a pozniej pulsara :D
carbon z jest ok - bedziesz zadowolony
co do szybowca to czego konkretnie szukasz ? jaki rozmiar i przeznaczenie ?

_________________
Pozdrawiam Robert vel mammuth .
Wiele osob znajacych mnie tylko z "netu" podejrzewa, ze jestem aroganckim chamem.
Wszystko zmienia sie jak juz mnie poznaja osobiscie ...... maja pewnosc

jesli pomoglem - to kliknij >>> POMOGL <<<


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 20 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  

54,536,549 Wyświetlone Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
stat4u