Teraz jest niedziela, 18 lutego 2018, 20:53

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 107 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Hobby King Variable - 6S
PostNapisane: poniedziałek, 27 czerwca 2011, 11:39 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): sobota, 20 marca 2010, 17:29
Posty: 5574
Wiek: 41
Lokalizacja: Huddersfield - taka dziura w UK :P
A tak mozna :nieufny: ? nie bedzie prad w druga strone plynal z pakietu do gniazdka ??? ja bym nie ryzykowal ...

_________________
Pozdrawiam Robert vel mammuth .
Wiele osob znajacych mnie tylko z "netu" podejrzewa, ze jestem aroganckim chamem.
Wszystko zmienia sie jak juz mnie poznaja osobiscie ...... maja pewnosc

jesli pomoglem - to kliknij >>> POMOGL <<<


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Hobby King Variable - 6S
PostNapisane: poniedziałek, 27 czerwca 2011, 11:49 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): niedziela, 28 marca 2010, 22:01
Posty: 253
Wiek: 23
Lokalizacja: Łódź
Meloow napisał(a):
odwróć wtyczke w gniazdku :)

Nie mam jak, gniazdko mam z uziemieniem. :(
mammuth napisał(a):
A tak mozna :nieufny: ? nie bedzie prad w druga strone plynal z pakietu do gniazdka ??? ja bym nie ryzykowal ...

ładnie to się tak śmiać z problemów innych :lol:

_________________
Pozdrawiam Kuba.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Hobby King Variable - 6S
PostNapisane: poniedziałek, 27 czerwca 2011, 11:50 
Offline
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): sobota, 20 marca 2010, 17:16
Posty: 6216
Wiek: 35
Lokalizacja: Czechowice-Dziedzice
zrób test w innym gniazdku

_________________
To bzykanie coś oznacza. Takie bzyczące bzykanie nie bzyka bez powodu.

pozdrawiam Marcin


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Hobby King Variable - 6S
PostNapisane: poniedziałek, 27 czerwca 2011, 11:55 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): sobota, 20 marca 2010, 17:29
Posty: 5574
Wiek: 41
Lokalizacja: Huddersfield - taka dziura w UK :P
Na wejsciu do zasilacza - ten kabel od gniazdka mozna zapewne odwrocic ;) mozesz to tam odwrotnie podpiac, jesli wejscie jednak "w trojkat" to zobacz czy jest rozbierana wtyczka , jesli nie to mozesz uzyc przedluzacza i ewentualnie tam zamienic - odradzam zamiane w gniazdku - chyba ze wiesz jak to bezpiecznie zrobic.
Linux napisał(a):
ładnie to się tak śmiać z problemów innych :lol:

Czlowiek wykazuje zainteresowanie problemem i nie - zamiast podziekowac to ochrzan dostal ehhhh

_________________
Pozdrawiam Robert vel mammuth .
Wiele osob znajacych mnie tylko z "netu" podejrzewa, ze jestem aroganckim chamem.
Wszystko zmienia sie jak juz mnie poznaja osobiscie ...... maja pewnosc

jesli pomoglem - to kliknij >>> POMOGL <<<


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Hobby King Variable - 6S
PostNapisane: wtorek, 28 czerwca 2011, 12:55 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): niedziela, 28 marca 2010, 22:01
Posty: 253
Wiek: 23
Lokalizacja: Łódź
Meloow napisał(a):
zrób test w innym gniazdku

Już robiłem i bez zmian.
mammuth napisał(a):
Na wejsciu do zasilacza - ten kabel od gniazdka mozna zapewne odwrocic ;) mozesz to tam odwrotnie podpiac, jesli wejscie jednak "w trojkat" to zobacz czy jest rozbierana wtyczka , jesli nie to mozesz uzyc przedluzacza i ewentualnie tam zamienic - odradzam zamiane w gniazdku - chyba ze wiesz jak to bezpiecznie zrobic.

Jak tylko mi zbalansuje pakiet to pokombinuję. Wtyczka jest trójkątna, ale spróbuję dać inny kabel i zobaczę jak będzie.
Cytuj:
Czlowiek wykazuje zainteresowanie problemem i nie - zamiast podziekowac to ochrzan dostal ehhhh

Ojtam ojtam. Bardzo dziękuję :D

____________________________________
Po odwrotnym podłączeniu wtyczki do gniazdka brak rezultatów. :( Przy użyciu innego kabla do zasilacza również jest prąd na obudowie.
Chyba nic nie poradzę i muszę tak używać ładowarki z nadzieję, że nic się nie stanie.

Mam kolejne pytanie. Chciałbym sprawdzić ile wejdzie w mój pakiet 3S 1650mah, który jest po sądzę spokojnie 70-100cyklach i nadal działa.
Z tego co czytałem trzeba naładować na max, i rozładować wtedy patrząc ile 'wyładowało' z pakietu. Jednak gdzieś czytałem że przy rozładowywaniu może napięcie na celach zejść poniżej 3V, co może uszkodzić pakiet (program do rozładowywania ustawia sam 9V dla 3S i nie można tego zmienić na np. 11,1V.). Jak bezpiecznie sprawdzić jaką obecnie realną pojemność ma pakiet ?

_________________
Pozdrawiam Kuba.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Hobby King Variable - 6S
PostNapisane: wtorek, 28 czerwca 2011, 19:59 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): sobota, 20 marca 2010, 17:29
Posty: 5574
Wiek: 41
Lokalizacja: Huddersfield - taka dziura w UK :P
Jak podlaczasz pakiet do regulatora to regulator nie odlacza jak napiecie spadnie do 3v na cele tylko jak na calosci spadnie do 9V* ;)
Wiec mozesz smialo podlaczac pod ladowarke i sprawdzic co i jak - jesli pakiet tego nie przezyje to znaczy, ze do modelu tez sie nie nadaje !!
*niektore regle maja gadget do monitorowania napiecia na celach ale to niewielka ilosc
Pakiet powinien bez szwanku znosic spadek do 2.7V na cele tylko nie na dlugo ;)
Ratowalem juz pakiety z napieciem za niskim aby program do lipo chcial zaskoczyc - trzeba bylo programem do nimh go potraktowac - zyje do dzis, miedzy innymi pakiet bral udzial w oblocie spita :)

_________________
Pozdrawiam Robert vel mammuth .
Wiele osob znajacych mnie tylko z "netu" podejrzewa, ze jestem aroganckim chamem.
Wszystko zmienia sie jak juz mnie poznaja osobiscie ...... maja pewnosc

jesli pomoglem - to kliknij >>> POMOGL <<<


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Hobby King Variable - 6S
PostNapisane: niedziela, 30 czerwca 2013, 07:58 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): sobota, 16 października 2010, 18:32
Posty: 343
Wiek: 26
Lokalizacja: Kolbuszowa
Chciałbym odświeżyć temat ładowarki Hobby King Variable - 6S.

Dziwna sprawa się dzieję z poszczególnymi celami podczas ładowania.

podłączyłem wszystko jak zwykle, prąd podawany ok, przechodze do sekcji z pojedynczymi celami, żeby sprawdzić czy napięcie jest ok i co widzie?

Cela pierwsza skacze o około 1.5 v non stop, druga cela ciut mniej, jakies 0.8 a trzecia jest "w miare stabilna"..

Co może być przyczyną takich skoków?. Pakiet odłączyłem natychmiast. Sprawdziłem też swoje pozostałe, efekt jest ten sam. Pierwszy podłączony na mierniku wykazuje twarde 3.8 na cele

_________________
https://www.facebook.com/kolbuszowskiklubmodelarski


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 107 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  

54,454,342 Wyświetlone Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
stat4u