Teraz jest wtorek, 24 października 2017, 00:48

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 63 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Aaaa , coptery dwa
PostNapisane: sobota, 25 marca 2017, 16:27 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): środa, 10 grudnia 2014, 22:58
Posty: 563
Wiek: 42
Lokalizacja: Opole
Dzięki, muszę się zabrać w końcu za robotę, a nie tylko gdybać;-)

_________________
_____________________________
Pozdrawiam
Jak się nie ma ,co się lubi , to się to buduje


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Aaaa , coptery dwa
PostNapisane: poniedziałek, 27 marca 2017, 20:43 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): środa, 10 grudnia 2014, 22:58
Posty: 563
Wiek: 42
Lokalizacja: Opole
Miałem odrobinę czasu i obejrzałem to rozwiązanie z linku Huberta http://peterwedege.blogspot.com/2015/04 ... -gear.html. Powiem że całkiem fajne, tylko zastanawiam się jak taki czujnik będzie zachowywać się nad trawą, nie będzie on przypadkiem głupieć?

_________________
_____________________________
Pozdrawiam
Jak się nie ma ,co się lubi , to się to buduje


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Aaaa , coptery dwa
PostNapisane: poniedziałek, 27 marca 2017, 21:54 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): niedziela, 23 marca 2014, 20:43
Posty: 898
Wiek: 39
Lokalizacja: Sompolno
A dlaczego miał by głupieć? Jak już to poprostu otworzy szybciej podwozie.

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

_________________
Addriano1


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Aaaa , coptery dwa
PostNapisane: czwartek, 29 czerwca 2017, 21:14 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): środa, 10 grudnia 2014, 22:58
Posty: 563
Wiek: 42
Lokalizacja: Opole
Ellipsis napisał(a):
Ardu to umie na pewno => opis (http://ardupilot.org/copter/docs/landing-gear.html). DJI umie to pięknie.
Są też systemy niezależne od FC (np http://peterwedege.blogspot.com/2015/04 ... -gear.html).

Hubert piszesz że DJI to umie , poradź jak to podwozie podłączyć do nazy żebym czegoś nie uwalił :oops:

_________________
_____________________________
Pozdrawiam
Jak się nie ma ,co się lubi , to się to buduje


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Aaaa , coptery dwa
PostNapisane: piątek, 30 czerwca 2017, 09:20 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): czwartek, 12 kwietnia 2012, 11:46
Posty: 4067
Wiek: 39
Lokalizacja: Kraków
No ale masz wszystko właśnie w tym linku, to jest instrukcja jak i gdzie podłączyć oraz co ustawić w MP. Jest tyle obrazków, że tekst nie ma już większego znaczenia, a jeśli nadal go potrzebujesz to np Chrome ma wbudowane całkiem sprawne tłumaczenie z gugla.

_________________
pozdrawiam
Hubert
https://www.banggood.com/?p=WQ230911983820130156


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Aaaa , coptery dwa
PostNapisane: wtorek, 4 lipca 2017, 23:57 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): środa, 10 grudnia 2014, 22:58
Posty: 563
Wiek: 42
Lokalizacja: Opole
Dzięki chłopaki za pomoc, pierwszy z copterów (ten na ramie tarota) poleciał, co prawda jeszcze że tak powiem jestem w przedszkolu, ale Adrian vel Adriano :D może potwierdzić ile stresu mnie to w zeszłym tygodniu kosztowało (historia na oddzielny wątek ;) ) bo od razu poszedłem na głęboką wodę. Wolę więcej nie pisać bo Admin przeniesie mi ten wątek do zrytego bereta :D
Zdjęcia i film w weekend bo dzisiaj już nie mam sił, nie dawno wróciłem z roboty.
Jeśli chodzi o Nazę to naprawdę rewelacja w końcu dostałem to co chciałem, jedyne wątpliwości jakie mam dotyczą ustawień baterii , już piszę o co chodzi , naza ma określone progi rozładowania , próg pierwszy to takie ostrzeżenie, że nie długo będziemy lądować, próg drugi lądowanie z automatu. Oczywiście te progi można sobie ustawić wedle życzenia, ale ja tego nie ruszałem (takie pzu ;) ), mam 4 pakiety 2szt o pojemności 16000mAh i 2szt o pojemności 5000mAh wszystkie 4S i dzisiaj ładując jeden z pakietów 5000 mAh zauważyłem, że ładowarka wpompowała do niego tylko niecałe 2000mAh, copter na tym pakiecie leciał około 6min, a mam wrażenie, że to chyba trochę mało przy nawet do połowy nie rozładowanym pakiecie, pakiety są nowe , zresztą z drugim pakietem o tej pojemności jest ta sama sytuacja i nie wiem czy te ustawienia nazy są ok czy ryzykować i je przestawić, może podpowiecie bo mam wątpliwości.

_________________
_____________________________
Pozdrawiam
Jak się nie ma ,co się lubi , to się to buduje


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Aaaa , coptery dwa
PostNapisane: sobota, 12 sierpnia 2017, 23:55 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): środa, 10 grudnia 2014, 22:58
Posty: 563
Wiek: 42
Lokalizacja: Opole
Czołem
Udało mi się w końcu ogarnąć wszystko co jest potrzebne do obsługi NAZY. Co prawda jeszcze przede mną mnóstwo ustawiania :( , ale jestem zadowolony. Nie pisałem bo nie było na to czasu, więc po kolei.
Jak już Wiecie TAROT lata, a właściwie latał, to co się parę dni temu stało , uzmysłowiło mi jakie to nasze latanie jest niebezpieczne. Copter miał zamontowane śmigła 13/4 i całkiem dobrze sobie radził (na baterii 16000mAh potrafił wisieć 26min, a na 5000mAh 12-14min) , ale nie był bym sobą gdybym nie przykombinował. Postanowiłem spróbować go na śmigłach 15/4, w sumie udał mi się jeden lot, przy drugim podczas startu copter się kipnął na tył i para śmigieł poszła i właściwie od tego momentu zaczęły się kłopoty, po założeniu starych śmigieł poszliśmy z żoną na ogród zrobić próbę lotu i nowej kamery FPV. Na początku wszystko było ok , Copter wystartował bez najmniejszego problemu , FPV działało bez zarzutu. W pewnym momencie coś bzyknęło jakoś dziwnie i kątem oka zauważyłem jak śmigło leci w górę, a Coptrer niestety w dół, spadł z wysokości około 10 m i 3m od nas (:) , więc nie było zbyt wysoko, ostatecznie skończyło się na rozwalonym gimbalu i połamanej półce akumulatora. Okazało się , że rozsypała się piasta śmigła , prawdopodobnie przez za mocne dokręcenie. Wnioski jakie mi się nasunęły to przedewszystkim to że na pewnych rzeczach nie warto oszczędzać, a tu chociaż silniki są naprawdę super to nie nadają się do takich maszyn, ponieważ mają możliwość montażu śmigieł tylko na piastach samozaciskowych i nie ma piast prawo i lewo skrętnych (to też mógł być powód kraksy).
Tak więc TAROT w środę lub czwartek dostanie nowe silniki , a przy okazji też nowe regle, więc stoi i czeka spokojnie. A przy okazji tej kraksy wykupiłem sobie ubezpieczenie OC, które obejmuje także użytkowanie dronów do 5kg (koszt to 125zł na rok, przy sumie ubezpieczenia 500000zł)
I film z jednego z pierwszych lotów
phpBB [video]

_________________
_____________________________
Pozdrawiam
Jak się nie ma ,co się lubi , to się to buduje


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Aaaa , coptery dwa
PostNapisane: niedziela, 13 sierpnia 2017, 00:09 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): niedziela, 23 marca 2014, 20:43
Posty: 898
Wiek: 39
Lokalizacja: Sompolno
Piotrek daj namiar na ubezpieczyciela

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

_________________
Addriano1


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Aaaa , coptery dwa
PostNapisane: sobota, 26 sierpnia 2017, 22:12 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): środa, 10 grudnia 2014, 22:58
Posty: 563
Wiek: 42
Lokalizacja: Opole
Słowo się rzekło i maszyna ma już nowe silniki i regle.
Silniki te ło https://hobbyking.com/en_us/multistar-e ... motor.html rewelka
regle te ło http://rc-planeta.pl/pl/oneshot-multish ... urite.html też rewelka.
Cały miniony tydzień poświęciłem na regulacje, modyfikacje itp. itd ;) , jutro pierwszy lot w pełnym rysztunku , myślę, że będzie film :D
I fotki
Załącznik:
WP_20170821_22_34_59_Pro.jpg
WP_20170821_22_34_59_Pro.jpg [ 183.78 KiB | Przeglądane 369 razy ]

Załącznik:
WP_20170821_22_35_07_Pro.jpg
WP_20170821_22_35_07_Pro.jpg [ 220.67 KiB | Przeglądane 369 razy ]

Załącznik:
WP_20170821_22_35_19_Pro.jpg
WP_20170821_22_35_19_Pro.jpg [ 185.1 KiB | Przeglądane 369 razy ]

_________________
_____________________________
Pozdrawiam
Jak się nie ma ,co się lubi , to się to buduje


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Aaaa , coptery dwa
PostNapisane: sobota, 26 sierpnia 2017, 22:31 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): niedziela, 23 marca 2014, 20:43
Posty: 898
Wiek: 39
Lokalizacja: Sompolno
No czekamy Pietrek pilnie

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

_________________
Addriano1


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Aaaa , coptery dwa
PostNapisane: niedziela, 17 września 2017, 13:24 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): środa, 10 grudnia 2014, 22:58
Posty: 563
Wiek: 42
Lokalizacja: Opole
Przepraszam, że jeszcze nie zamieściłem żadnego filmu, ale wszystko jest spowodowane brakiem czasu, a to przekłada się na to , że każdą wolną chwilę poświęcam na latanie i filmowanie. Ostatnio miałem mały wypadek większym copterem (tarot) i ten film dzisiaj udostępnię tylko później , a skończyło się to na połamanych 2 ramionach i połamanej półce na aku. Tym sposobem z quadro będzie hexa :D
Załącznik:
WP_20170916_20_22_30_Pro.jpg
WP_20170916_20_22_30_Pro.jpg [ 227.11 KiB | Przeglądane 274 razy ]

Oblot będzie na Nazie ale docelowo będzie latać na kontrolerze Tarota
To tyle na tą chwilę później będzie film z katastrofy ;)
Edzia
Obiecany film
phpBB [video]


Przyczyną "katastrofy" były prawdopodobnie zakłócenia z krótkofalówek straży, policji bądź ochrony lub latanie w osi sygnału nadajnika komórkowego, co spowodowało najpierw lekkie pływanie coptera, później krótką ucieczkę i chwilę spokoju, po czym kolejną ucieczkę kontrolowaną tylko gazem, to znaczy że leciał gdzie chciał, a gdy stwierdziłem że jest bezpiecznie oddalony od ludzi spróbowałem go wyłączyć, co udało się (na szczęście).
2 godziny przed feralnym lotem zrobiłem 26min lot i nagrałem nim cały korowód dożynkowy i wtedy latał jak po sznurku, ale to było w zupełnie innym miejscu.

_________________
_____________________________
Pozdrawiam
Jak się nie ma ,co się lubi , to się to buduje


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Aaaa , coptery dwa
PostNapisane: piątek, 13 października 2017, 22:36 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): środa, 10 grudnia 2014, 22:58
Posty: 563
Wiek: 42
Lokalizacja: Opole
Adi się chwali, to co? Nie będę gorszy, z quadro zrobiła się hexa ;)
Załącznik:
WP_20170914_20_24_14_Pro-640x480.jpg
WP_20170914_20_24_14_Pro-640x480.jpg [ 82.8 KiB | Przeglądane 156 razy ]

Załącznik:
WP_20170916_20_22_30_Pro-640x480.jpg
WP_20170916_20_22_30_Pro-640x480.jpg [ 91.11 KiB | Przeglądane 156 razy ]

Załącznik:
WP_20170918_21_06_53_Pro-640x480.jpg
WP_20170918_21_06_53_Pro-640x480.jpg [ 96.58 KiB | Przeglądane 156 razy ]

Załącznik:
WP_20170918_21_22_11_Pro-640x480.jpg
WP_20170918_21_22_11_Pro-640x480.jpg [ 93.46 KiB | Przeglądane 156 razy ]

Załącznik:
WP_20170918_21_23_10_Pro-640x480.jpg
WP_20170918_21_23_10_Pro-640x480.jpg [ 81.31 KiB | Przeglądane 156 razy ]

Załącznik:
WP_20170921_20_30_23_Rich-640x480.jpg
WP_20170921_20_30_23_Rich-640x480.jpg [ 88.02 KiB | Przeglądane 156 razy ]

Załącznik:
WP_20170922_21_35_41_Rich-640x480.jpg
WP_20170922_21_35_41_Rich-640x480.jpg [ 90.69 KiB | Przeglądane 156 razy ]

Załącznik:
WP_20170922_21_36_38_Rich-640x480.jpg
WP_20170922_21_36_38_Rich-640x480.jpg [ 73.87 KiB | Przeglądane 156 razy ]

Załącznik:
WP_20170922_21_37_34_Rich-640x480.jpg
WP_20170922_21_37_34_Rich-640x480.jpg [ 75.36 KiB | Przeglądane 156 razy ]

Załącznik:
WP_20170922_21_37_57_Rich-640x480.jpg
WP_20170922_21_37_57_Rich-640x480.jpg [ 86.73 KiB | Przeglądane 156 razy ]

Załącznik:
WP_20170923_09_00_51_Rich-640x480.jpg
WP_20170923_09_00_51_Rich-640x480.jpg [ 96.6 KiB | Przeglądane 156 razy ]

Załącznik:
WP_20170923_09_01_13_Rich-640x480.jpg
WP_20170923_09_01_13_Rich-640x480.jpg [ 88.97 KiB | Przeglądane 156 razy ]

Załącznik:
WP_20170923_09_01_34_Rich-640x480.jpg
WP_20170923_09_01_34_Rich-640x480.jpg [ 91 KiB | Przeglądane 156 razy ]

Załącznik:
WP_20171005_17_40_15_Pro-640x480.jpg
WP_20171005_17_40_15_Pro-640x480.jpg [ 85.29 KiB | Przeglądane 156 razy ]


Tak to wygląda na chwilę obecną

_________________
_____________________________
Pozdrawiam
Jak się nie ma ,co się lubi , to się to buduje


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Aaaa , coptery dwa
PostNapisane: piątek, 13 października 2017, 22:58 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): niedziela, 23 marca 2014, 20:43
Posty: 898
Wiek: 39
Lokalizacja: Sompolno
Piotrek piękna robota ale ja ci powiem tak : inny może by i się chwalił ale ja tylko mówię ;)

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

_________________
Addriano1


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Aaaa , coptery dwa
PostNapisane: piątek, 13 października 2017, 23:24 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): środa, 10 grudnia 2014, 22:58
Posty: 563
Wiek: 42
Lokalizacja: Opole
:D :D :D
Trochę jeszcze poczekamy na oblot, bo jak widzę te kable to mi się odechciewa podpinania Nazy jak i tak docelowo ma być kontroler Tarota. Nazę już przeprogramowałem do V2 i reanimuję quadro być może poleci szybciej niż hexa, a dawcą do niego będzie Dad Cat , tak więc będzie rama na zbyciu za grosze :D
Załącznik:
Komentarz: Ta o :-)
WP_20170904_20_52_18_Rich-640x480.jpg
WP_20170904_20_52_18_Rich-640x480.jpg [ 87.88 KiB | Przeglądane 142 razy ]

_________________
_____________________________
Pozdrawiam
Jak się nie ma ,co się lubi , to się to buduje


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Aaaa , coptery dwa
PostNapisane: sobota, 14 października 2017, 07:41 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): niedziela, 23 marca 2014, 20:43
Posty: 898
Wiek: 39
Lokalizacja: Sompolno
Nie no chłopok teraz to grzeszysz, ja rozumiem że widok kabli przeraża no ale daj spokój akurat podpinanie nazy to mój syn ogarnia w 6 minut. Nie płacz tylko bierz się za robotę ;) Ja wstałem dzisiaj o 5 żeby skończyć konfigurację hexy po zmianie sprzętu. 5:40 już była gotowa do lotu teraz ładuje akumulatory i mam nadzieję po południu polatać. Bo jak nie to udusze pogodynke

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

_________________
Addriano1


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Aaaa , coptery dwa
PostNapisane: niedziela, 22 października 2017, 21:51 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): środa, 10 grudnia 2014, 22:58
Posty: 563
Wiek: 42
Lokalizacja: Opole
Addriano1 napisał(a):
Nie no chłopok teraz to grzeszysz, ja rozumiem że widok kabli przeraża no ale daj spokój akurat podpinanie nazy to mój syn ogarnia w 6 minut. Nie płacz tylko bierz się za robotę ;)

No to się wziąłem :D
Dałem sobie na razie z programowaniem atmegi, bo myślę, że każdy ma dzisiaj lepsze zajęcia niż pomagać jakiemuś tumanowi :D w jego durnowatych pomysłach :lol: I tym sposobem zabrałem się za cuadro .Tak jak pisałem dawcą został Dat Cat i dzięki niemu powoli cuadro budzi się do życia jak Feniks z popiołu ;)
Idzie to co prawda ślamazarnie, ale dzisiaj poświęciłem praktycznie cały dzień na lutowanie, skręcanie i kombinowanie.
Zasadniczo wiele się copter nie zmienił po wypadku, ale nie był bym sobą gdybym coś nie pokombinował, a więc na pierwszy rzut poszły ramiona które skróciłem o 5cm czyli o tyle ile się ułamało :D. zmieniłem też miejsce mocowania zawiasu ramion bo postanowiłem sobie, że nazę tym razem upcham do środka ramy, a przy starym rozstawie otworów nie było na to szans. Dzięki temu zabiegowi mam czystą górę center plat-y i miejsce na inne pierdoły, jak np osd. Jak widać na zdjęciu całą kabelologię upchałem na spód ramy i standartowo u mnie akumulatory na górze. Najwięcej czasu zajęło mi polutowanie regulatorów, a zrobiłem je identycznie jak w heksie, czyli w razie w, będę miał zapas ;)
Teraz dopiero gdy zmontowałem heksę widzę jaka jest różnica w wielkości center plat, ta z cuadro jest masakrycznie mniejsza i niestety problematyczna w układaniu na niej elementów.
No i moje dzisiejsze wypociny ;)
Załącznik:
WP_20171022_20_20_50_Pro-640x480.jpg
WP_20171022_20_20_50_Pro-640x480.jpg [ 91.75 KiB | Przeglądane 66 razy ]

Załącznik:
WP_20171022_20_21_02_Pro-640x480.jpg
WP_20171022_20_21_02_Pro-640x480.jpg [ 87.2 KiB | Przeglądane 66 razy ]

Załącznik:
WP_20171022_20_31_09_Pro-640x480.jpg
WP_20171022_20_31_09_Pro-640x480.jpg [ 86.73 KiB | Przeglądane 66 razy ]

Załącznik:
WP_20171022_20_31_21_Pro-640x480.jpg
WP_20171022_20_31_21_Pro-640x480.jpg [ 92.19 KiB | Przeglądane 66 razy ]

Załącznik:
WP_20171022_20_43_52_Pro-640x480.jpg
WP_20171022_20_43_52_Pro-640x480.jpg [ 88.49 KiB | Przeglądane 66 razy ]

Załącznik:
WP_20171022_20_44_13_Pro-640x480.jpg
WP_20171022_20_44_13_Pro-640x480.jpg [ 86.07 KiB | Przeglądane 66 razy ]

Załącznik:
WP_20171022_20_44_25_Pro-640x480.jpg
WP_20171022_20_44_25_Pro-640x480.jpg [ 87.23 KiB | Przeglądane 66 razy ]

Załącznik:
WP_20171022_20_56_35_Pro-640x480.jpg
WP_20171022_20_56_35_Pro-640x480.jpg [ 83.72 KiB | Przeglądane 66 razy ]

_________________
_____________________________
Pozdrawiam
Jak się nie ma ,co się lubi , to się to buduje


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Aaaa , coptery dwa
PostNapisane: niedziela, 22 października 2017, 21:54 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): niedziela, 23 marca 2014, 20:43
Posty: 898
Wiek: 39
Lokalizacja: Sompolno
Brawo Ty

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

_________________
Addriano1


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Aaaa , coptery dwa
PostNapisane: niedziela, 22 października 2017, 22:06 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): środa, 10 grudnia 2014, 22:58
Posty: 563
Wiek: 42
Lokalizacja: Opole
Dzięki
I reszta zdjęć z dzisiaj
Załącznik:
WP_20171022_20_38_55_Pro-640x480.jpg
WP_20171022_20_38_55_Pro-640x480.jpg [ 89.65 KiB | Przeglądane 56 razy ]

Załącznik:
WP_20171022_20_39_56_Pro-640x480.jpg
WP_20171022_20_39_56_Pro-640x480.jpg [ 78.53 KiB | Przeglądane 56 razy ]

Załącznik:
WP_20171022_20_40_07_Pro-640x480.jpg
WP_20171022_20_40_07_Pro-640x480.jpg [ 90.54 KiB | Przeglądane 56 razy ]

Załącznik:
WP_20171022_20_40_23_Pro-640x480.jpg
WP_20171022_20_40_23_Pro-640x480.jpg [ 85.98 KiB | Przeglądane 56 razy ]

Załącznik:
WP_20171022_20_41_07_Pro-640x480.jpg
WP_20171022_20_41_07_Pro-640x480.jpg [ 89.46 KiB | Przeglądane 56 razy ]

Załącznik:
WP_20171022_20_41_18_Pro-640x480.jpg
WP_20171022_20_41_18_Pro-640x480.jpg [ 85.08 KiB | Przeglądane 56 razy ]

I zdjęcia ramy dawcy do przytulenia, jak ktoś chętny to proszę pisać na priv
Załącznik:
WP_20171021_22_12_24_Pro-640x480.jpg
WP_20171021_22_12_24_Pro-640x480.jpg [ 84.75 KiB | Przeglądane 54 razy ]

Załącznik:
WP_20171021_22_12_33_Pro-640x480.jpg
WP_20171021_22_12_33_Pro-640x480.jpg [ 79.4 KiB | Przeglądane 54 razy ]

Załącznik:
WP_20171021_22_12_39_Pro-640x480.jpg
WP_20171021_22_12_39_Pro-640x480.jpg [ 85.81 KiB | Przeglądane 54 razy ]

_________________
_____________________________
Pozdrawiam
Jak się nie ma ,co się lubi , to się to buduje


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Aaaa , coptery dwa
PostNapisane: poniedziałek, 23 października 2017, 18:28 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): środa, 10 grudnia 2014, 22:58
Posty: 563
Wiek: 42
Lokalizacja: Opole
Ellipsis napisał(a):
Ardu to umie na pewno => opis (http://ardupilot.org/copter/docs/landing-gear.html). DJI umie to pięknie.
Są też systemy niezależne od FC (np http://peterwedege.blogspot.com/2015/04 ... -gear.html).


Hubercie próbowałem rozkamonić ten kod do arduino żeby spróbować z tym automatycznym składaniem podwozia, niestety link do kodu który podał autor nie działa, a kod który jest na stronie, po skopiowaniu i kompilacji wywala same błędy. Czy mógłbyś mi pomóc w tym?
Edyta
Udało mi się znaleźć taki plik
Załącznik:
ale po otworzeniu go w Arduino Ide i kompilacji wyświetla mi się takie cuś
Załącznik:
Bez tytułu.png
Bez tytułu.png [ 73.44 KiB | Przeglądane 15 razy ]

_________________
_____________________________
Pozdrawiam
Jak się nie ma ,co się lubi , to się to buduje


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Aaaa , coptery dwa
PostNapisane: poniedziałek, 23 października 2017, 22:43 
Offline
modelarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): niedziela, 6 czerwca 2010, 16:34
Posty: 2207
Wiek: 51
Lokalizacja: Warszawa
piotrek75 napisał(a):
Oki , a co tracę kupując tą starszą wersję, bo nie bardzo rozumiem. Co potrafi kontroler w nowej wersji, czego nie ma stara wersja, bo nie mogę doczytać nigdzie..........................


Ja też nie mogę znaleźć takich informacji :oops: , czy warto zmieniać wersję na V2?

_________________
Pozdrawiam Darek
Sky Cruiser 2400, GEMINI w budowie


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 63 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron

50,665,806 Wyświetlone Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
stat4u